Jadłospis

03.04.2018 – wtorek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, makaron zacierki,
kanapka – pieczywo tostowe, masło, kiełbasa krakowska sucha, ogórek kiszony,
napój – herbata owocowa,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa jarzynowa: marchew, ziemniaki, kalafior, pietruszka korzeń, seler korzeń, seler nać, groszek mrożony, cebula, por; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, pieprz czarny, natka pietruszki,
II danie – naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym : mleko, mąka pszenna, jajko,olej rzepakowy, ser twarogowy, mrożone truskawki,
napój – kompot owocowy,

PODWIECZOREK
kasza manna z sokiem malinowym : kasza manna, mleko, sok malinowy,
napój: herbata owocowa.

 

 

 

04.04.2018 – środa

ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, musli owocowe,
kanapka z szynką: bułka fit, masło, szynka z piersi indyka, pomidor, kiełki mix,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa biała – seler korzeniowy, korzeń pietruszki, por- biała część, cebula, kalafior, kalarepa, czosnek, ziemniaki; przyprawy: gałka muszkatołowa, ziele angielskie, pieprz,
II danie- szynka wieprzowa duszona z warzywami: szynka wieprzowa, seler naciowy, pietruszka, por, olej rzepakowy; ziemniaki; surówka: kapusta, marchew, oliwa z oliwek, szczypiorek, koper, przyprawy: sok z cytryny, pieprz,
napój – herbata owocowa,

PODWIECZOREK
kanapka na ciepło – chleb tostowy graham, szynka, jabłko, ser żółty, papryka, ketchup, masło,
napój – kawa zbożowa: mleko, kawa zbożowa, cukier/miód.

 

05.04.2018 – czwartek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki kukurydziane,
kanapka – chleb mieszany, masło, ser żółty, papryka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – banan,

OBIAD
zupa – buraczkowa: włoszczyzna lub bulion, burak, ziemniaki, śmietana; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, koper, natka pietruszki, sok z cytryny, cukier,
II danie – pieczone roladki z kurczaka, przyprawy: rozmaryn, cząber, czarny pieprz;
ziemniaki pieczone, olej rzepakowy, przyprawy: tymianek; marchewka z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło,
napój – napar z mięty,

PODWIECZOREK
kisiel jabłkowy i herbatniki: jabłko, mąka ziemniaczana, miód, cynamon; herbatniki,
napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

 

06.04.2018 – piątek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki orkiszowe,
kanapka z pastą jajeczną- bułka pszenno-żytnia, masło, jajko, jogurt naturalny, ogórek; przyprawy: szczypior,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna lub bulion,
kasza jęczmienna, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk,
II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,
napój – mięta,

PODWIECZOREK
drożdżówka,
napój: kawa zbożowa: mleko, kawa zbożowa,

09.04.2018 – poniedziałek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, kasza manna, żurawina,
kanapka – bułka sznytka, masło, ser twarogowy, papryka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – pomarańcza,

 

OBIAD
zupa – rosół z makaronem: włoszczyzna, indyk, kaczka, kurczak tuszka, makaron dwujajeczny, natka pietruszki, przyprawy; lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny,
II danie – kluski leniwe z musem jabłkowym : ser twarogowy półtłustym, mąka pszenna, jajko; mus: jabłko, cynamon,
napój – kompot owocowy,

PODWIECZOREK
budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, skrobia ziemniaczana, jaja, truskawki mrożone, wanilia; wafle ryżowe,
napój herbata owocowa.

 

 

10.04.2018 – wtorek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki owsiane, morele suszone,
kanapka – chleb żytni, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa – barszcz ukraiński: włoszczyzna lub bulion, burak ćwikłowy, fasola biała, ziemniaki, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, majeranek,
II danie – pierożki z mięsem i kapustą: ciasto- mąka pszenna, woda; farsz: ugotowane
mięso z indyka, kapusta kiszona, jajko, cebula, masło; przyprawy: oregano, pieprz,
napój – kompot owocowy,

 

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, masło, ser żółty, papryka,
napój – herbata owocowa.

 

11.04.2018 – środa
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki jęczmienne,
kanapka – bułka ciabata, masło, krakowska sucha, ogórek kwaszony, kiełki mix,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa koperkowa z ryżem i ziemniakami: włoszczyzna lub bulion, ryż, ziemniaki, masło, koper, przyprawy: pieprz czarny,
II danie – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti, mięso mielone – łopatka wieprzowa, marchew, pietruszka, seler, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,
napój – kompot owocowy,

PODWIECZOREK
ciasto drożdżowe z rodzynkami – wypiek własny: mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, mleko, drożdże, cukier, rodzynki,
napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód,

 

 

12.04.2018 – czwartek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki ryżowe, jabłko, miód,
kanapka z pastą z tuńczyka: bułka żytnia, masło, tuńczyk w sosie własnym, ser twarogowy, ogórek kwaszony,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – banan,

OBIAD
zupa – krem z marchwi: włoszczyzna, marchew, śmietana, do posypania pestki dyni; przyprawy: imbir, curry,
II danie – kotlet z piersi kurczaka: pierś kurczaka, mąka pszenna, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy, przyprawy: papryka słodka, pieprz czarny; ziemniaki, koperek; surówka z czerwonej kapusty: czerwona kapusta, jabłko, cebula czerwona, olej słonecznikowy; przyprawy: sok z cytryny,
napój – napar z mięty,

PODWIECZOREK
kasza manna z sokiem malinowym – kasza manna, mleko, sok malinowy,
napój: herbata owocowa.

 

13.04.2018 – piątek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki orkiszowe,
kanapka – chleb mieszany, masło, schab pieczony, ogórek świeży, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – mandarynka,

OBIAD
zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniak, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,
II danie – kotlet mielony z mintaja: mintaj, kasza manna, bułka tarta, jaja,olej rzepakowy, natka pietruszki; ziemniaki, koperek; surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,
napój – kompot owocowy,

PODWIECZOREK
zapiekanki hawajskie: chleb pełnoziarnisty tostowy, papryka, ser żółty, ananas świeży, ketchup, masło,
napój – kawa zbożowa na mleku: mleko, kawa zbożowa.

 

 

16.04.2018 – poniedziałek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, makaron zacierki,
kanapka – bułka żytnia, masło, szynka drobiowa, papryka, kiełki rzodkiewki,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa – barszcz biały z jajkiem: zakwas na barszcz, włoszczyzna, ziemniaki, jajko, śmietana; przyprawy,
II danie – łazanki z mięsem i kapustą: makaron łazanki, kapusta kiszona,
cebula, łopatka wieprzowa; przyprawy,
napój – napar z mięty,

PODWIECZOREK
budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, skrobia ziemniaczana, jaja, truskawki mrożone, wanilia; pałki kukurydziane,
napój – herbata owocowa.

17.04.2018 wtorek

ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki kukurydziane,
kanapka – pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidory,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa – porowo-ziemniaczana: włoszczyzna lub bulion, por, ziemniaki, masło, śmietana, natka pietruszki; przyprawy: czosnek,
II danie – kotlety mielone smażone na oleju: mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy; przyprawy: koperek; ziemniaki; marchewka z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło,
napój – herbata miętowa,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka sznytka, masło, miód,
napój – mleko.

 

18.04.2018 – środa
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku: mleko, kasza manna, cynamon,
kanapka – bułka orkiszowa, masło, szynka z piersi indyka, papryka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – melon,

OBIAD
zupa ogórkowa z zacierkami i ziemniakami: włoszczyzna, ogórek kwaszony, makaron zacierki, ziemniaki, śmietana; przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, koper, natka pietruszki,
II danie – gulasz wieprzowy w sosie własnym: mięso wieprzowe, cebula, pietruszka, seler, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy: natka pietruszki, liść laurowy, pieprz czarny, papryka słodka; kasza jęczmienna pęczak; sałata lodowa z sosem jogurtowym: sałata lodowa, jogurt naturalny, czosnek, koper; przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz,
napój – kompot owocowy,

PODWIECZOREK
galaretka owocowa z gruszką: galaretka owocowa w proszku, woda, jogurt naturalny, gruszka; chrupki kukurydziane,
napój – herbata owocowa,

19.04.2018 – czwartek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki ryżowe,
kanapka z jajkiem – chleb mieszany, masło, kiełbasa krakowska, rzodkiewka; przyprawy: szczypiorek,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – pomarańcza,

OBIAD
zupa – grochowa: włoszczyzna, groch łuskany żółty, ziemniaki, olej słonecznikowy; przyprawy: liść laurowy, majeranek, lubczyk, pieprz czarny, czosnek,
II danie – pieczeń rzymska z sosem chrzanowym: wieprzowina, jajko, bułka tarta, czosnek; przyprawy: koper, szczypiorek drobny, majeranek; masło do formy; sos: chrzan, mąka, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, kolendra; ziemniaki, surówka – sałata lodowa z sosem vinegrette: sałata lodowa, oliwa; przyprawy: pieprz, sok z cytryny, czosnek,
napój – napar z mięty,

PODWIECZOREK
deser jogurtowo -owocowy- mus: banan, truskawka mrożona, jogurt naturalny,
bułka żytnia, masło.

 

 

 

20.04.2018 – piątek

ŚNIADANIE
zupa mleczna- mleko, płatki owsiane, morele suszone,
kanapka – bułka wieloziarnista, masło, szynka wiejska, ogórek kiszony, roszponka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa – kapuśniak: włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, koncentrat pomidorowy ; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, koper,
II danie – filet z dorsza smażony na oleju w cieście: dorsz, mąka, jaja, mleko, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, pomarańcza, jogurt naturalny,
napój – herbata owocowa,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, masło, ser biały, marchewka,
napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

23.04.2018 – poniedziałek

ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki jęczmienne,
kanapka- chleb mieszany, masło, polędwica sopocka, pomidor, kiełki rzodkiewki,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoce – gruszka,

OBIAD
zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna lub bulion, kasza jęczmienna, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk,
II danie – lasagne warzywno-mięsna: makaron lasagne, włoszczyzna, mięso mielone wieprzowe, sos pomidorowy, ser żółty; przyprawy: bazylia, oregano; surówka: sałata lodowa, ogórek świeży, oliwa; przyprawy: sok z cytryny, koperek,
napój – kompot owocowy,

PODWIECZOREK
ryż z jogurtem i owocami – ryż, jogurt naturalny, borówka mrożona,
napój: herbata owocowa.

 

 

 

24.04.2018 – wtorek

ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, kasza manna, żurawina,
kanapka – bułka fit, masło, makrela wędzona, ogórek kwaszony, rzodkiew biała,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
sok jabłkowy

OBIAD
zupa – selerowa z ryżem: seler korzeniowy, włoszczyzna, śmietana, masło, ryż, przyprawy: natka pietruszki, sok z cytryny, pieprz czarny,
II danie – gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym: mięso drobiowo-wieprzowe, bułka, jajko, kapusta, śmietana, przecier pomidorowy, mąka; ziemniaki, koper,
napój – kompot wieloowocowy,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, krakowska sucha, ogórek kiszony, masło,
napój – herbata owocowa.

 

25.04.2018 – środa
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, musli owocowe,
kanapka – bułka żytnia, masło, szynka gotowana, pomidor, roszponka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – mandarynka,

OBIAD
zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniak, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,
II danie – zapiekanka: ryż, łopatka wieprzowa, cebula, marchew, seler naciowy, cukinia, koncentrat pomidorowy, ser żółty; przyprawy: zioła prowansalskie,
napój – herbata owocowa,

PODWIECZOREK
kanapka z twarożkiem z gruszką i miodem: ser twarogowy, gruszka, miód pszczeli, masło, chleb żytni,
napój – mleko.

 

 

 

26.04.2018 – czwartek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki ryżowe,
kanapka – pieczywo mieszane, masło, szynka z kurczaka, ogórek,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
sok owocowy

OBIAD
zupa ogórkowa z ziemniakami: włoszczyzna, ogórek kwaszony, ziemniaki, śmietana, koper; przyprawy: pieprz czarny,
II danie – roladki schabowe z cukinią: schab bez kości, cukinia, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, musztarda; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy; kasza gryczana, koper; ogórek kiszony,
napój – mięta,

PODWIECZOREK
kisiel z jabłkiem i herbatniki: jabłko, mąka ziemniaczana, sok malinowy, herbatniki.

 

27.04.2018 – piątek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki orkiszowe,
kanapka – bułka wieloziarnista, masło, polędwica sopocka, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
owoc – banan,

OBIAD
zupa kalafiorowa: włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, śmietana, masło; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, natka pietruszki,
II danie – pierogi z serem: mąka pszenna, ser biały, cukier/miód, mleko, jogurt naturalny; surówka: marchew, jabłko, cytryna,
napój – herbata owocowa,

PODWIECZOREK
jabłko zapiekane z konfiturą – jabłko, konfitura, kruszonka, chałka z masłem: chałka, masło,
napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

 

 

 

30.04.2018 – poniedziałek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki owsiane,
kanapka – chleb żytni, masło, ser żółty, pomidor, rukola,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
sok owocowy

OBIAD
zupa pomidorowa z ryżem: włoszczyzna lub bulion, sok pomidorowy, śmietana, ryż, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,
II danie – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti,
mięso mielone – łopatka wieprzowa, marchew, pietruszka, seler,
pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,
napój – kompot owocowy,

PODWIECZOREK
placki z jabłkiem – mąka, kefir, jabłko, jajko, rodzynki, olej rzepakowy,
napój – mleko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)