Jadłospis

 

 

 

 

 

01.04.2019 – PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

kasza manna na mleku – mleko, kasza manna,

kanapka – bułka fit, masło ekstra, kiełbasa krakowska sucha, papryka czerwona, ogórek,

napój – herbata z  cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata Lipton czarna,

owoc – kiwi,

 

OBIAD

zupa brokułowa: ziemniaki, brokuły, marchew,  pietruszka korzeń, por, seler korzeniowy, mleko, śmietana, masło ekstra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony, pietruszka liście,

II danie

pierogi z jabłkami: jabłka, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, cukier, jogurt naturalny,

napój –  kompot z owoców mieszanych:  mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

kanapka – kajzerki, dżem owocowy, masło ekstra,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

 

 

02.04.2019 – WTOREK

 

ŚNIADANIE

musli owocowe na mleku: mleko, musli z owocami suszonymi,

kanapka – chleb pszenno – żytni, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty, rzodkiewka,

napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,

owoc – banan,

 

OBIAD

rosół z makaronem: mięso udziec z indyka, makaron dwujajeczny, kaczka tuszka, marchew, cebula, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, por, lubczyk, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,

II danie

gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek, kapusta biała, wieprzowina szynka surowa, ryż biały, cebula, jaja, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, czosnek, pietruszka liście,

napój – kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

galaretka domowa o smaku truskawkowym – truskawki, cukier, żelatyna wołowa, wafle ryżowe naturalne SONKO,

napój – herbata rumiankowa

 

 

03.04.2019  – ŚRODA

 

ŚNIADANIE

płatki owsiane na mleku: mleko, płatki owsiane,

kanapka – kajzerki, masło ekstra, filet z indyka w rękawie: mięso z piersi indyka, olej rzepakowy, papryka czerwona mielona słodka, pieprz czarny mielony, cząber, rozmaryn, oregano, przyprawa curry, pomidor, ,

napój – herbata z  cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,

owoc – jabłko,

 

OBIAD

zupa jarzynowa – ziemniaki, kapusta biała, fasola szparagowa, groszek zielony, marchew, śmietana, mleko, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, pietruszka liście, lubczyk,

II danie

zapiekanka: wieprzowina szynka surowa, ryż biały, marchew, cukinia, seler naciowy, cebula, ser żółty gouda, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sałata lodowa z papryką i ogórkiem: sałata lodowa, ogórek, papryka czerwona, sok cytrynowy, koper, pieprz czarny mielony,

napój  –  kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

koktajl z banana i truskawek: truskawki, jogurt naturalny, banan, cukier, chałki zdobne, masło ekstra.

 

 

 

 

04.04.2019 – CZWARTEK

 

ŚNIADANIE

kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao proszek,

kanapka – chleb rodzinny, masło ekstra, ser żółty gouda, sałata, ogórek kwaszony,

owoc – gruszka,

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem: makaron dwujajeczny, mięso z ud kurczaka, marchew, cebula, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, por, koncentrat pomidorowy, lubczyk, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,

II danie

kotlety mielone smażone z ziemniakami: ziemniaki, koperek, szynka wieprzowa, bułka tarta, olej rzepakowy, jaja, marchewka z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło ekstra,

napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka pszenna, masło ekstra, miód pszczeli,

napój – herbata rumiankowa,

mandarynki.

05.04.2019  – PIĄTEK

 

ŚNIADANIE

płatki ryżowe na mleku: mleko, płatki ryżowe,

kanapka – kajzerki, masło ekstra, pasta jajeczna: jaja gotowane, majonez, krem z gorczycy z miodem, śmietana, szczypiorek, pieprz czarny mielony, papryka czerwona, mielona słodka; szczypiorek, rzodkiewka,

napój – herbata z  cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,

owoc – mandarynki,

 

OBIAD

krem z marchwi – marchew, śmietana, mleko, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, dynia pestki, imbir mielony, przyprawa curry,

II danie

filet z dorsza smażony z ziemniakami: ziemniaki, koperek, dorsz mrożony, bułka tarta, olej rzepakowy, mąka pszenna, jaja, surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, pomarańcza, jogurt naturalny, ,

napój  –  kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

budyń domowy o smaku czekoladowym: mleko, skrobia ziemniaczana, cukier, żółtka jaja, masło śmietankowe, kakao naturalne,

napój – herbata owocowa,

kiwi.

 

08.04.2019 – PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

zacierki na mleku – mleko, zacierka jajeczna,

kanapka – bułka pszenno – kukurydziana, masło ekstra, szynka drobiowa, papryka czerwona, ogórek kwaszony,

napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata Liton,

owoc – pomarańcza,

 

OBIAD

zupa porowo – ziemniaczana – ziemniaki, por, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, śmietana, mleko, masło extra, czosnek, pietruszka  liście,

II danie

naleśniki z serem twarogowym – ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna, mleko, jaja, cukier, olej rzepakowy,

nutella bananowa: banan, syrop klonowy, sok z cytryny, kakao naturalne,

napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIE CZOREK

ciasto drożdżowe z rodzynkami – mąka pszenna, mleko, jaja, olej rzepakowy, drożdże świeże, rodzynki, cukier, sól biała,

napój – kawa zbożowa na mleku z cukrem: mleko, kawa INKA, cukier.

09.04.2019 – WTOREK

 

ŚNIADANIE

kasza bulgur na mleku – mleko, kasza bulgur,

kanapka – chleb staropolski, masło ekstra, ser żółty goudai, ogórek kwaszony,

napój – herbata z cukrem i cytryną: cytryna, cukier, herbata czarna SAGA,

owoc – banan,

 

OBIAD

zupa buraczkowa: burak, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, mleko , masło ekstra, cytryna, cukier, koper, pietruszka liście, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony,

II danie

potrawka z kurczaka z ryżem – mięso z piersi kurczaka, marchew, groszek zielony konserwowy, pietruszka korzeń, mąka pszenna, olej rzepakowy, seler korzeniowy, por, pieprz czarny mielony; ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty,

kolorowa surówka: pomidor, papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, oliwa z oliwek, cytryna, bazylia suszona, pieprz czarny mielony,

napój – herbata miętowa z cytryną: cytryna, miód pszczeli, herbata miętowa,

 

PODWIECZOREK

tosty z serem żółtym i z szynką – chleb tostowy, ser żółty gouda, szynka drobiowa, sos keczup, masło ekstra,

napój – herbata owocowa, jabłko.

 

 

 

10.04.20189- ŚRODA

 

ŚNIADANIE

płatki orkiszowe pełnoziarniste na mleku – mleko, płatki orkiszowe pełnoziarniste,

kanapka – bułka pszenna, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty, ogórek, papryka czerwona,

napój – herbata owocowa,

owoc – jabłko,

 

OBIAD

zupa kalafiorowa: kalafior, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana, mleko,  gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony, pietruszka liście, imbir,

II danie

spaghetti z sosem warzywno – mięsnym: wieprzowina szynka surowa, makaron spaghetti, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, bazylia suszona, oregano suszone,

napój: kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

ryż z jogurtem i owocami: jogurt naturalny, ryż biały, truskawki, cukier,

napój – herbata rumiankowa, chrupki kukurydziane.

11.04.2019 – CZWARTEK

 

ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku – mleko, płatki jaglane,

kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra,  parówki drobiowe, keczup domowy: pomidory, seler naciowy, cebula, olej rzepakowy, czosnek, miód pszczeli, ocet jabłkowy, sol biała,

napój –  herbata owocowa,

owoc – gruszka,

 

OBIAD

zupa rumfordzka: ziemniaki, kiełbasa podwawelska, groch, mięso z ud kurczaka, marchew, cebula, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, ryż biały, majeranek, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, pietruszka liście, pieprz czarny mielony,

II danie

pulpety z mięsa mieszanego gotowane z kaszą owsianą z warzywami – pulpety: wieprzowina łopatka, wołowina pieczeń, bułki pszenne, marchew, pietruszka korzeń, jaja, por, seler korzeniowy,

kasza owsiana z warzywami – brokuły, pomidor, kasza owsiana, cebula, koper, marchew, olej rzepakowy, czosnek, pieprz czarny mielony,

sos koperkowy: śmietana, koper, mąka pszenna, masło ekstra, pieprz czarny mielony, ogórek,

napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

kanapka – kajzerki, masło ekstra, dżem owocowy,

napój –  kakao naturalne na mleku: mleko, kakao, cukier.

 

12.04.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE

kasza manna z cynamonem – mleko, kasza manna, cynamon mielony,

kanapka – bułka fit, masło ekstra, szynka wieprzowa, sałata, pomidor,

napój : herbata owocowa

owoc – banan,

 

OBIAD

zupa grochowa z makaronem pełnoziarnistym: marchew, wieprzowina łopatka, makaron pełnoziarnisty  bezjajeczny, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, groch nasiona suche, cebula, pietruszka liście, czosnek, majeranek suszony, lubczyk, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy,

II danie

filet z dorsza w cieście z ziemniakami – dorsz mrożony, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, mleko, ziemniaki, koperek, surówka z kapusty kiszonej – kapusta kiszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

koktajl truskawkowy na jogurcie – jogurt naturalny, truskawki, cukier, chrupki kukurydziane.

15.04.2019 – PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

zacierki na mleku – mleko, zacierka jajeczna,

kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, szynka wieprzowa, papryka czerwona,

napój  – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,

owoc – gruszka,

 

OBIAD

zupa ogórkowa: ziemniaki, ogórek kwaszony, marchew, por, śmietana, mleko, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, koper, liść laurowy, ziele angielskie mielone, pieprz czarny mielony,

II danie

kluski leniwe: ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna, bułka tarta, masło ekstra, jaja, tarta marchewka z jabłkiem: marchew, jabłko, cukier,

napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

kanapka: kajzerki, masło ekstra, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

16.04.2019  – WTOREK

 

ŚNIADANIE

płatki jęczmienne na mleku: mleko, płatki jęczmienne,

kanapka – bułka pszenno – kukurydziana, masło ekstra,  jaja gotowane, pomidor,

napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA czarna,

owoc – winogrona,

 

OBIAD

zupa – barszcz biały: ziemniaki, barszcz biały zakwas, kiełbasa biała, wieprzowina szynka surowa, marchew, mleko, cebula, mąka pszenna, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, czosnek, majeranek suszony, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony,

II danie

gulasz wieprzowy z kaszą pęczak: kasza pęczak, wieprzowina szynka surowa, marchew, cebula, olej, mąka pszenna, pietruszka liście, papryka czerwona mielona słodka, liść laurowy, pieprz czarny mielony, surówka z kapusty czerwonej: kapusta czerwona, jabłko, cebula czerwona, olej słonecznikowy, sok z cytryny,

napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

koktajl bananowy: mleko, banan, serek homogenizowany naturalny, biszkopty okrągłe,

 

 

 

17.04.2019 – ŚRODA

 

ŚNIADANIE

owsianka na mleku – mleko, płatki owsiane, miód pszczeli,

kanapka – chleb staropolski, masło ekstra, ser żółty gouda, sałata, papryka czerwona, ogórek,

napój  – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier herbata czarna SAGA,

owoc – jabłko,

 

OBIAD

kasza manna na rosole: mięso udziec z indyka, kasza manna, kaczka tuszka, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, pietruszka liście, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony, lubczyk świeży,

II danie

kotlet drobiowy w kukurydzianej panierce z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek; mięso z piersi kurczaka, jaja kurze, olej rzepakowy, bułka tarta , mąka kukurydziana, mini marchewki z sezamem: marchew mrożona, sezam kresto,

napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIE CZOREK

budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, truskawki, żółtka jaja kurzego, skrobia ziemniaczana, wanilia laska, wafle ryżowe naturalne SONKO,

napój – herbata z cytryną i miodem: miód pszczeli, cukier, herbata czarna SAGA.

 

18.04.2019 – CZWARTEK

 

ŚNIADANIE

makaron mieszany na mleku – mleko, makaron bezjajeczny, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny,

kanapka – bułka fit, masło ekstra, twarożek z jogurtem naturalnym: ser twarogowy tłusty, jogurt naturalny; rzodkiewka, szczypiorek,

napój  – herbata z cukrem i cytryną: cytryna, cukier, herbata SAGA czarna,,

owoc – kiwi,

 

OBIAD

barszcz ukraiński: mięso z ud kurczaka, burak, ziemniaki, fasola biała, marchew, mleko, śmietana, por, pietruszka korzeń, sok cytrynowy, seler korzeniowy, czosnek, majeranek, pieprz czarny mielony,

II danie

pierogi z mięsem: wieprzowina łopatka, mąka pszenna, cebula, masło ekstra, pieprz czarny mielony, majeranek, ogórek kiszony,

napój – herbata owocowa,

 

PODWIE CZOREK

kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, polędwica sopocka, ogórek, papryka czerwona,

napój – herbata miętowa z cytryną: cytryna, miód pszczeli, herbata miętowa.

 

19.04.2019 – PIĄTEK

 

ŚNIADANIE

musli 5 zbóż z rodzynkami na mleku – mleko, płatki owsiane, płatki jęczmienne, płatki żytnie, płatki pszenne, rodzynki suszone, płatki gryczane,

kanapka – bułka pszenno – kukurydziana, masło ekstra, konfitura truskawkowa: truskawki, cukier,

napój  – herbata czarna z cukrem i cytryną: cytryna, cukier, herbata czarna,,

owoc – banan,

 

OBIAD

zupa  z fasolą szparagową: ziemniaki, fasola szparagowa, marchew, por, seler korzeniowy, mleko, śmietana, pietruszka korzeń, masło ekstra, mąka pszenna,

II danie

kotlet rybny mielony: miruna, bułka tarta, bułki pszenne, olej rzepakowy, jaja , mix obiadowy: ryż biały, kasza bulgur, soczewica zielona nasiona suche,  surówka z białej kapusty: kapusta biała, marchew, koper, oliwa z oliwek,

napój – kompot ze świeżych jabłek: jabłko, cukier.

 

PODWIE CZOREK

ciasto marchewkowe: marchew, mąka pszenna, jaja, cukier, rodzynki suszone, olej rzepakowy, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon mielony, gałka muszkatołowa,

napój – kawa zbożowa na mleku: mleko, cukier, kawa INKA.

 

 

 

 

23.04.2019 – WTOREK

 

ŚNIADANIE

kasza kukurydziana na mleku – mleko, kasza kukurydziana,

kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, pasztet pieczony, papryka czerwona, ogórek kiszony,

napój  – herbata owocowa,

owoc – banan,

 

OBIAD

zupa kapuśniak: kapusta biała, kapusta kwaszona, ziemniaki, marchew, seler korzeniowy, cebula, pietruszka korzeń, koper, liść laurowy,

II danie

mus jabłkowy z ryżem białym: ryż biały, jabłka, cukier,

napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

kanapka: bułka żytnia, masło ekstra, kiełbasa krakowska, ogórek, papryka czerwona, roszponka warzywna,

napój – herbata z cytryną i miodem: miód pszczeli, cukier, herbata SAGA.

24.04.2019 – ŚRODA

 

ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku – mleko, płatki jaglane,

kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, pasta z tuńczyka ze śmietaną: tuńczyk w oleju, jaja, ogórek kwaszony, śmietana, szczypiorek, pieprz czarny mielony,

napój  – herbata z kopru włoskiego,

owoc – melon,

 

OBIAD

zupa kalafiorowa z ziemniakami: ziemniaki, kalafior, marchew, por, śmietana, mleko, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, pieprz czarny mielony, imbir mielony, gałka muszkatołowa,

II danie

klopsiki w sosie pomidorowym z ryżem: ryż biały, mięso gulaszowe z indyka, mleko, śmietana, koncentrat pomidorowy, bułka pszenna, bułka tarta, sos keczup, jaja, pieprz czarny mielony, surówka z sałaty i rzodkiewki: sałata, rzodkiewka, oliwa z oliwek, rukola, roszponka, sok z cytryny, pieprz czarny mielony,

napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

kanapka: chałki zdobne, nutella bananowa: banan, cukier brązowy, kakao naturalne, sok z cytryny,

napój – mleko.

 

25.04.2019 – CZWARTEK

 

ŚNIADANIE

kluski lane na mleku: mleko, jaja, mąka pszenna,

kanapka – bułka fit, masło ekstra, ser żółty gouda, ogórek, papryka czerwona,

napój – herbata rumiankowa,

owoc – mandarynki,

 

OBIAD

rosół z makaronem: mięso udziec z indyka, makaron dwujajeczny, kaczka tuszka, marchew, cebula, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, por, lubczyk, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,

II danie

kotlet drobiowy smażony z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek, mięso z piersi kurczaka, jaja, olej rzepakowy,  bułka tarta, mąka kukurydziana, brokuły z kukurydzą: brokuły, papryka czerwona, jabłko, kukurydza konserwowa, papryka zielona, majonez, olej rzepakowy, pieprz czarny mielony,

napój – woda z cytryną i miętą: cytryna, mięta świeża,

 

PODWIECZOREK

koktajl z kiwi i truskawek: truskawki, jogurt naturalny, kiwi, cukier, chrupki kukurydziane,

napój – herbata biała.

26.04.2019 – PIĄTEK

 

ŚNIADANIE

płatki  ryżowe na mleku – mleko, płatki ryżowe,

kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, jaja gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek,  napój – herbata z  cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,

owoc – gruszka,

 

OBIAD

delikatna zupa grochowa z ziemniakami: ziemniaki, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, masło ekstra, groch nasiona suche, cebula, pietruszka liście, czosnek, majeranek, lubczyk, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie,

II danie

makaron z truskawkami: truskawki, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, jogurt naturalny,

napój –  herbata miętowa z cytryną: cytryna, miód pszczeli, herbata miętowa,

 

PODWIECZOREK

ciasto czekoladowe: mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, powidła śliwkowe, cukier, kakao naturalne, proszek do pieczenia,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

 

29.04.2019 – PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

płatki  owsiane na mleku – mleko, płatki owsiane,

kanapka – bułka sznytka, masło ekstra, pasta rybna: sardynka w pomidorach, ser twarogowy półtłusty, ogórek kwaszony,

napój – herbata owocowa,

owoc – melon,

 

OBIAD

zupa kalafiorowa: kalafior, ziemniaki, marchew, mleko, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, śmietana, pietruszka liście, pieprz czarny mielony, imbir mielony, gałka muszkatołowa,

II danie

pierogi z serem twarogowym: mąka pszenna, ser twarogowy tłusty, cukier, masło ekstra, jogurt naturalny,

napój –  kompot truskawkowy,

 

PODWIECZOREK

kanapka: bułka fit, masło ekstra, miód,

napój – kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao proszek,

 

 

30.04.2019 – WTOREK

 

ŚNIADANIE

zacierki na mleku – mleko, zacierka jajeczna,

kanapka – bułka fit, masło ekstra, ser żółty gouda, pomidor, szczypiorek,

napój – – herbata z  cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata Lipton,

owoc – banan,

 

OBIAD

zupa selerowa z ryżem mieszanym: seler korzeniowy, marchew, ryż brązowy, ryż biały, pietruszka korzeń, por, mleko, śmietana, pietruszka liście, sok z cytryny, pieprz czarny mielony,

II danie

bitki wołowe w jarzynach z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy; bitki: wołowina pieczeń, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, mąka pszenna, por, olej rzepakowy, buraczki z chrzanem: burak, chrzan tarty, cukier, ocet jabłkowy,

napój –  kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

budyń kukurydziany o smaku waniliowym z musem malinowym: mleko, maliny, mąka kukurydziana, masło ekstra, żółtka, cukier, cukier z prawdziwą wanilią, ciastka Belvita,

napój – herbata miętowa z cukrem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)