Jadłospis

LUTY 2016

PONIEDZIAŁEK, 1.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki owsiane,
kanapka – bułka z ziarnami z pastą rybno – serową ze szczypiorkiem (masło, makrela wędzona, ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, szczypiorek, ogórek),
napój – herbata z cytryną (napar z herbaty, cytryna, miód)
obiad
zupa ogórkowa z ziemniakami ( włoszczyzna, ogórek kwaszony, ziemniaki, śmietana, koperek, przyprawy: czarny pieprz,
II danie – cielęce kuleczki w sosie ziołowym ( cielęcina, otręby, mleko, jajko, mąka pszenna, przyprawy: czosnek, czarny pieprz), sos (śmietana, masło, mąka pszenna, koper, natka pietruszki),
ryż brązowy, marchewka z groszkiem (marchew, groszek zielony, masło),
napój – woda z cytryną i miętą,
owoc – gruszka,
podwieczorek
babka z kaszy manny z sosem truskawkowym (mleko, kasza manna, jajko, masło, rodzynki. truskawki mrożone),
napój – napar z herbaty owocowej.
WTOREK, 2.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, ryż,
kanapka – grahamka, masło, szynka wieprzowa, ser żółty,
sałatka jarzynowa ( marchewka, korzeń pietruszki, ziemniaki, jabłko, groszek zielony, seler korzeniowy, ogórek kwaszony),
sos ( żółtko gotowane, jogurt naturalny, przyprawy: czarny pieprz),
napój – herbata z cytryną (napar z herbaty, cytryna, miód),
obiad
zupa – flaczki z drobiu (włoszczyzna, kurczak tuszka, natka pietruszki, przyprawy: lubczyk, imbir, majeranek, czarny pieprz),
II danie – kopytka z sosem pieczarkowym (ziemniaki, jajko, mąka pszenna),
sos (pieczarki, mleko, śmietana, masło, przyprawy: czarny pieprz),
surówka z kapusty białej, marchewki i jabłka (kapusta biała, marchew, jabłko, olej słonecznikowy, przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz, natka pietruszki),
napój – napar z herbaty owocowej,
owoc – mandarynka,
podwieczorek
racuszki z ryżu (mąka pszenna, mąka pszenna pełnoziarnista, jogurt naturalny, ryż, jajko, olej rzepakowy),
napój – koktajl mleczno-owocowy (kefir, kiwi, banan).
ŚRODA, 3.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki orkiszowe,
kanapka – bułka z ziarnami, masło, ser żółty, sałata,
napój – herbata z cytryną ( napar z herbaty, cytryna, miód),
obiad
zupa – rosół z makaronem (włoszczyzna, indyk, makaron dwujajeczny, natka pietruszki, przyprawy: lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz),
II danie – kulki mięsne w ziołowym sosie (mięso mielone drobiowo-wieprzowe, mleko, bułka, jajko),
sos (śmietana, masło, mąka pszenna, koperek, przyprawy: tymianek, bazylia, słodka papryka, czarny pieprz),
ziemniaki (koperek), puree z buraczków i jabłka (buraki, jabłko, sok z cytryny),
napój – woda z cytryną,
owoc – pomarańcza,
podwieczorek
deser jogurtowo-owocowy – mus truskawkowy ( truskawki mrożone, jogurt naturalny, granola domowej roboty,
napój – napar z herbaty owocowej.
CZWARTEK, 4.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, makaron jajeczny drobny,
kanapka – chleb żytni jasny, masło, serek twarogowy, papryka, pomidor, rukola,
napój – napar z herbaty owocowej,
obiad
zupa brokułowa z grzankami (włoszczyzna, brokuł, ziemniaki, śmietana, masło, przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz, pieczywo tostowe graham),
II danie – ryba smażona na oleju (mintaj, przyprawy: sok z cytryny, pieprz, olej),
ziemniaki (koperek), surówka z kwaszonej kapusty (kwaszona kapusta, marchew, jabłko, oliwa z oliwek),
napój – woda z miętą,
owoc – jabłko,
podwieczorek
chałka z rodzynkami i masłem (chałka, rodzynki, masło), kiwi,
napój – jogurt pitny naturalny z morelami (jogurt, morele suszone)

PIĄTEK, 5.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki jaglane,
kanapka – grahamka, masło, polędwica, rzodkiewka, sałata,
napój – napar z herbaty owocowej,
obiad
zupa selerowa z ryżem (włoszczyzna, seler korzeniowy, śmietana, masło, ryż, natka pietruszki, przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz),
II danie – pieczone roladki z indyka (przyprawy: rozmaryn, cząber, czarny pieprz),
ziemniaki, kolorowa surówka (pomidory, papryki kolorowe, oliwa z oliwek, sok z cytryny, świeże listki bazylii),
napój – kompot owocowy,
owoc – mandarynka,
podwieczorek
domowe ciasto drożdżowe,
napój – kakao (mleko, kakao, miód)
PONIEDZIAŁEK, 8.02.2016
śniadanie
owsianka (mleko, płatki owsiane, suszone morele),
kanapka – chleb żytni razowy, masło, sałata, szynka wiejska, papryka czerwona, ogórek świeży,
napój – herbata z cytryną (napar z herbaty, cytryna, miód),
obiad
zupa pomidorowa z ryżem (włoszczyzna, przecier pomidorowy, śmietana, ryż brązowy,
II danie – kolorowy kociołek ( mięso z piersi kurczaka, cukinia, cebula, fasola szparagowa, dynia, olej rzepakowy, czosnek, przyprawy: pieprz czarny), ziemniaki, liście pietruszki,
napój – kompot wieloowocowy,
owoc – pomarańcza,
podwieczorek
naleśniki z owocami i jogurtem (mleko, mąka pszenna, mąka pszenna pełnoziarnista, jajko, olej rzepakowy, maliny, truskawki, jogurt naturalny,
napój – bawarka (mleko, napar z czarnej herbaty.
WTOREK, 9.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki jęczmienne,
kanapka – bułka wieloziarnista, jajko, przyprawy: szczypiorek,
sałatka – sałata, papryka czerwona, papryka żółta, pomidor, jogurt naturalny, przyprawy: oregano, bazylia,
napój – kawa zbożowa (mleko, kawa zbożowa),
obiad
zupa ziemniaczana (ziemniaki, włoszczyzna, ,śmietana, natka pietruszki, przyprawy: czarny pieprz, majeranek, kminek),
II danie – zapiekanka (ryż brązowy, pieczarki, szynka wieprzowa, cebula, marchew, seler naciowy, cukinia, koncentrat pomidorowy, ser żółty, przyprawy: zioła prowansalskie),
napój – kompot z owoców mieszanych,
owoc – gruszka,
podwieczorek
racuszki karotki (mąka pszenna, jajko, marchew, kefir, morele suszone, olej rzepakowy, przyprawy: cynamon),
napój – maślanka o smaku naturalnym.
ŚRODA, 10.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, ryż, jabłko, cynamon,
kanapka – grahamka, masło, jajko na twardo, pomidor, szczypior
napój – napar z herbaty owocowej,
obiad
zupa pieczarkowa z zacierkami ( włoszczyzna, pieczarki, kurczak tuszka, śmietana, makaron zacierki, przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki),
II danie – filet z dorsza duszony w warzywach ( dorsz, cebula, marchew, seler korzeniowy, sok pomidorowy, natka pietruszki, olej rzepakowy, przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz, bazylia),
ziemniaki (koperek), surówka z cykorii (cykoria, jabłko, pomarańcza, orzechy włoskie, jogurt naturalny),
napój – woda z miętą,
owoc – mandarynka
podwieczorek
kanapki z kolorowymi pastami – chleb mieszany (z ziarnem, staropolski, razowy), pasta zielona (brokuł gotowany, ser typu feta, przyprawy: czosnek, pieprz), pasta czerwona (ser twarogowy, pomidory suszone, przyprawy: papryka, ogórek świeży słupki),
napój – bawarka (napar z herbaty, mleko).

CZWARTEK, 11.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki orkiszowe,
kanapka – bułka z ziarnami, masło, ser żółty, sałata,
sałatka jarzynowa (marchewka, korzeń pietruszki, ziemniaki, jabłko, seler korzeniowy, ogórek kwaszony, groszek zielony,
sos ( żółtko gotowane, jogurt naturalny, przyprawy: czarny pieprz,
napój – herbata z cytryną (napar z herbaty, cytryna, miód),
obiad
zupa – rosół z makaronem (włoszczyzna, indyk, makaron dwujajeczny, natka pietruszki, przyprawy: lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz),
II danie – kulki mięsne w ziołowym sosie (mięso mielone drobiowo-wieprzowe, mleko, bułka, jajko,
sos (śmietana, masło, mąka pszenna, koperek, przyprawy: tymianek, bazylia, słodka papryka, czarny pieprz),
ziemniaki (koperek), puree z buraczków i jabłka (buraki, jabłko, przyprawy: sok z cytryny),
napój – woda z cytryną,
owoc – pomarańcza,
podwieczorek
deser jogurtowo – owocowy – mus truskawkowy (truskawki mrożone, jogurt naturalny, granola domowej roboty),
napój – napar z herbaty owocowej.

PIĄTEK, 12.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki orkiszowe,
kanapka – grahamka, masło, polędwica, rzodkiewka, sałata,
napój – napar z herbaty owocowej,
obiad
zupa selerowa z ryżem (włoszczyzna, seler korzeniowy, śmietana, masło, ryż, natka pietruszki, przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz),
II danie – pieczone roladki z indyka (przyprawy: rozmaryn, cząber, czarny pieprz),
ziemniaki, kolorowa surówka (pomidory koktajlowe, papryki kolorowe, oliwa z oliwek, sok
z cytryny, świeże listki bazylii),
napój – kompot owocowy,
owoc – mandarynka,
podwieczorek
domowe ciasto drożdżowe,
napój – kakao (mleko, kakao, miód)

PONIEDZIAŁEK, 15.02.2016
śniadanie
płatki z mlekiem: mleko, kasza manna, cynamon,
kanapka – grahamka, pasta rybno-serowa (łosoś wędzony, ser twarogowy, koperek, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną (napar z herbaty, cytryna, miód)
obiad
zupa – krem z marchwi (marchew, włoszczyzna, śmietana, do posypania pestki dyni
i słonecznika, przyprawy: imbir, curry),
II danie – lasagne warzywno-mięsna (makaron lasagne, włoszczyzna, mięso mielone wołowe, sos pomidorowy, ser mozzarella, przyprawy: bazylia, oregano),
surówka – sałata lodowa, ogórek świeży, oliwa z oliwek, przyprawy: sok z cytryny, koperek,
napój – woda z miętą,
owoc – jabłko,
podwieczorek
sałatka owocowa – banan, pomarańcza, jabłko, kiwi, płatki migdałowe, jogurt naturalny,
napój – napar z herbaty owocowej.

WTOREK, 16.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, ryż, figi suszone,
kanapka – grahamka, masło, ser gouda, papryka czerwona, pasta jajeczna ze szczypiorkiem
i rzeżuchą (jajko, jogurt naturalny, szczypiorek, rzeżucha),
napój – napar z herbaty owocowej,
obiad
zupa koperkowa (ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, koperek, przyprawy: pieprz),
II danie – makaron pełnoziarnisty z indykiem w warzywach (makaron pełnoziarnisty, pierś
z indyka, marchew, cukinia, cebula, koncentrat pomidorowy, olek rzepakowy, przyprawy: zioła prowansalskie),
surówka – sałata, pomidor, oliwa z oliwek, przyprawy: sok z cytryny, bazylia),
napój – kompot truskawkowy,
owoc – mandarynka,
podwieczorek
kluski leniwe z musem jabłkowym (ser mielony, mąka pszenna, jajko), mus (jabłko, cynamon),
napój – mleko.

ŚRODA, 17.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki jaglane,
kanapka z jajkiem – bułka wieloziarnista, jajko, przyprawy: szczypiorek,
sałatka – sałata, papryka czerwona, papryka żółta, pomidor, jogurt naturalny, przyprawy: oregano, bazylia,
napój – napar z herbaty owocowej,
obiad
zupa ziemniaczana (ziemniaki, włoszczyzna, ,śmietana, natka pietruszki, przyprawy: czarny pieprz, majeranek, kminek),
II danie – zapiekanka (ryż brązowy, pieczarki, szynka wieprzowa, cebula, marchew, seler naciowy, cukinia, koncentrat pomidorowy, ser żółty, przyprawy: zioła prowansalskie),
napój – kompot z owoców mieszanych,
owoc – gruszka,
podwieczorek
racuszki karotki (mąka pszenna, jajko, marchew, kefir, morele suszone, olej rzepakowy, przyprawy: cynamon),
napój – maślanka o smaku naturalnym.

CZWARTEK, 18.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki orkiszowe,
kanapka – bułka z ziarnami, masło, pasta serowo-jajeczna ze szczypiorkiem (jajko, ser żółty, jogurt naturalny, szczypiorek, papryka czerwona, ogórek),
napój – herbata z cytryną (napar z herbaty, cytryna, miód),
obiad
zupa – krupnik z kaszy pęczak (włoszczyzna, kasza pęczak, ziemniaki, masło, koper, przyprawy: czarny pieprz, lubczyk),
II danie – leczo z indykiem (pierś z indyka, pomidory, dynia, cukinia, fasolka szparagowa, cebula, olej rzepakowy, przyprawy: słodka papryka, czarny pieprz), makaron,
napój – kompot truskawkowy,
owoc – kiwi,
podwieczorek
trufle owsiane (mleko, płatki owsiane, masło, miód, kakao, rodzynki, płatki migdałowe, przyprawy: cynamon),
napój – mleko

PIĄTEK, 19.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki owsiane,
kanapka – bułka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, ser twarogowy, papryka, rzodkiewka, roszponka,
napój – herbata z cytryną ( napar z herbaty, cytryna, miód),
obiad
zupa ogórkowa z ziemniakami (włoszczyzna, ogórek kwaszony, ziemniaki, śmietana, natka pietruszki, przyprawy: pieprz czarny),
II danie – dorsz pieczony z ziemniakami i brokułami (dorsz, ziemniaki, brokuł, oliwa z oliwek, przyprawy: sok z cytryny, koperek, pieprz biały),
napój – woda z miętą i cytryną,
owoc – pomarańcza,
podwieczorek
budyń z musem truskawkowym ( mleko, mąka ziemniaczana, jajko, mus z truskawek, płatki migdałów),
banan
napój – napar z herbaty malinowej.

PONIEDZIAŁEK, 22.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, kasza manna,
kanapka – bułka z ziarnami z pastą rybno – serową ze szczypiorkiem (masło, makrela wędzona, ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, szczypiorek, ogórek),
napój – herbata z cytryną (napar z herbaty, cytryna, miód)
obiad
zupa ogórkowa z ziemniakami ( włoszczyzna, ogórek kwaszony, ziemniaki, śmietana, koperek, przyprawy: czarny pieprz,
II danie – cielęce kuleczki w sosie ziołowym ( cielęcina, otręby, mleko, jajko, mąka pszenna, przyprawy: czosnek, czarny pieprz), sos (śmietana, masło, mąka pszenna, koper, natka pietruszki),
ryż brązowy, marchewka z groszkiem (marchew, groszek zielony, masło),
napój – woda z cytryną i miętą,
owoc – gruszka,
podwieczorek
babka z kaszy manny z sosem truskawkowym (mleko, kasza manna, jajko, masło, rodzynki. truskawki mrożone),
napój – napar z herbaty owocowej.

WTOREK, 23.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, makaron zacierki,
kanapka – grahamka, masło, szynka wieprzowa, ser żółty,
napój – kawa zbożowa (mleko, kawa zbożowa),
obiad
zupa – flaczki z drobiu (włoszczyzna, kurczak tuszka, natka pietruszki, przyprawy: lubczyk, imbir, majeranek, czarny pieprz),
II danie – kopytka z sosem pieczarkowym (ziemniaki, jajko, mąka pszenna),
sos (pieczarki, mleko, śmietana, masło, przyprawy: czarny pieprz),
surówka z kapusty białej, marchewki i jabłka (kapusta biała, marchew, jabłko, olej słonecznikowy, przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz, natka pietruszki),
napój – napar z herbaty owocowej,
owoc – mandarynka,
podwieczorek
racuszki z ryżu (mąka pszenna, mąka pszenna pełnoziarnista, jogurt naturalny, ryż, jajko, olej rzepakowy),
napój – koktajl mleczno-owocowy (kefir, kiwi, banan).

ŚRODA, 24.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki ryż,
kanapka – bułka z ziarnami, masło, ser żółty, sałata,
sałatka jarzynowa ( marchewka, korzeń pietruszki, ziemniaki, jabłko, groszek zielony, seler korzeniowy, ogórek kwaszony),
sos ( żółtko gotowane, jogurt naturalny, przyprawy: czarny pieprz),
napój – kawa zbożowa (mleko, kawa zbożowa),
obiad
zupa – rosół z makaronem (włoszczyzna, indyk, makaron dwujajeczny, natka pietruszki, przyprawy: lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz),
II danie – kulki mięsne w ziołowym sosie (mięso mielone drobiowo-wieprzowe, mleko, bułka, jajko),
sos (śmietana, masło, mąka pszenna, koperek, przyprawy: tymianek, bazylia, słodka papryka, czarny pieprz),
ziemniaki (koperek), puree z buraczków i jabłka (buraki, jabłko, przyprawy: sok z cytryny),
napój – woda z cytryną,
owoc – pomarańcza,
podwieczorek
deser jogurtowo-owocowy – mus truskawkowy ( truskawki mrożone, jogurt naturalny, granola domowej roboty,
napój – napar z herbaty owocowej.

CZWARTEK, 25.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, makaron jajeczny drobny,
kanapka – grahamka, masło, polędwica, rzodkiewka, sałata,
napój – napar z herbaty owocowej,
obiad
zupa selerowa z ryżem (włoszczyzna, seler korzeniowy, śmietana, masło, ryż, natka pietruszki, przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz),
II danie – kotlety z indyka (przyprawy: rozmaryn, cząber, czarny pieprz),
ziemniaki, kolorowa surówka (pomidory, papryki kolorowe, oliwa z oliwek, sok
z cytryny, świeże listki bazylii),
napój – kompot owocowy,
owoc – mandarynka,
podwieczorek
domowe ciasto drożdżowe,
napój – kakao (mleko, kakao, miód)
PIĄTEK, 26.02.2016
śniadanie
zupa mleczna: mleko, płatki jęczmienne,
kanapka – chleb żytni jasny, masło, serek twarogowy, papryka, pomidor, rukola,
napój – napar z herbaty owocowej,
obiad
zupa brokułowa z grzankami (włoszczyzna, brokuł, ziemniaki, śmietana, masło, przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz, pieczywo tostowe graham),
II danie – ryba smażona na oleju (mintaj, przyprawy: sok z cytryny, pieprz, olej),
ziemniaki (koperek), surówka z kwaszonej kapusty (kwaszona kapusta, marchew, jabłko, oliwa z oliwek),
napój – woda z miętą,
owoc – jabłko,
podwieczorek
chałka z rodzynkami i masłem (chałka, rodzynki, masło),
kiwi,
napój – jogurt pitny naturalny z morelami (jogurt, morele suszone)
PONIEDZIAŁEK, 29,02.2016
śniadanie
płatki z mlekiem: mleko, kasza manna, cynamon,
kanapka – grahamka, pasta rybno-serowa (łosoś wędzony, ser twarogowy, koperek, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną (napar z herbaty, cytryna, miód)
obiad
zupa – krem z marchwi (marchew, włoszczyzna, śmietana, do posypania pestki dyni
i słonecznika, przyprawy: imbir, curry),
II danie – lasagne warzywno-mięsna (makaron lasagne, włoszczyzna, mięso mielone wołowe, sos pomidorowy, ser mozzarella, przyprawy: bazylia, oregano),
surówka – sałata lodowa, ogórek świeży, oliwa z oliwek, przyprawy: sok z cytryny, koperek,
napój – woda z miętą,
owoc – jabłko,
podwieczorek
sałatka owocowa – banan, pomarańcza, jabłko, kiwi, płatki migdałowe, jogurt naturalny,
napój – napar z herbaty owocowej.

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)