Jadłospis

JADŁOSPIS

 

Poniedziałek, 01.09.2014
Śniadanie: kasza manna na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z polędwicą drobiową, pomidorem, szczypiorkiem,
herbata owocowa,
gruszka.
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem i natką,
kotlet mielony z ziemniakami i koprem,
ogórki z jogurtem,
kompot owocowy.
Podwieczorek: pieczywo jasne z dżemem,
kakao.

Wtorek, 02.09.2014
Śniadanie: płatki kukurydziane z na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z żółtym serem,
sałatą, pomidorem, szczypiorkiem,
herbata z cytryną,
jabłko.
Obiad: zupa zacierkowa z natką i koprem,
filet z kurczaka w panierce, ziemniaki z koperkiem,
surówka z czerwonej kapusty,
kompot.
Podwieczorek: kasza manna na gęsto z sokiem malinowym,
chrupki kukurydziane.
herbata

Środa, 03.09.2014
Śniadanie: płatki owsiane na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z szynką, ogórek, papryka,
gr. III – V szwedzki stół:
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem), masło, dżem, twaróg, wędlina, miód, ogórek, papryka, herbata owocowa,
winogrono.
Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem i ziemniakami oraz natką,
gołąbki w sosie pomidorowym ziemniakami i natką,
ogórek kiszony,
kompot.
Podwieczorek: jogurt,
kajzerka z masłem,
mleko,

Czwartek, 04.09.2014
Śniadanie: ryż na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z wędliną ogórkiem i szczypiorkiem,
herbata owocowa.
słonecznik.
Obiad: barszcz biały z ziemniakami,
udko z kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem,
pomidor z cebulką,
kompot.
Podwieczorek: pieczywo jasne z pastą rybną i twarogiem,
szczypiorek,
kawa inka.

Piątek, 05.09.2014
Śniadanie: kulki czekoladowe na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z pastą jajeczną i szczypiorkiem,
herbata malinowa.
świeży sok do picia.
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami i natką,
naleśniki z serem i owocami w kisielu,
kompot.
Podwieczorek: pieczywo jasne z wędliną, pomidorem, szczypiorkiem,
herbata.

Poniedziałek, 08.09.2014
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z polędwicą drobiową,
ogórkiem, rzodkiewką,
herbata owocowa.
śliwka.
Obiad: zupa ryżanka z natką,
kotlet schabowy z ziemniakami i koperkiem,
kapusta słodka zasmażana,
herbata miętowa.
Podwieczorek: chałka z masłem,
kakao.

Wtorek, 09.09.2014
Śniadanie: zacierki na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) ze szynką, ogórkiem, rzodkiewką,
herbata owocowa,
jabłko.
Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami ,
eskalopki z ziemniakami i natką,
sałata z jogurtem,
kompot.
Podwieczorek: drożdżówka z nadzieniem owocowym,
kakao.

Środa, 10.09.2014
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z serem żółtym, pomidorem, szczypiorkiem,
gr. III – V szwedzki stół:
pieczywo, masło, wędlina, dżem, miód, ser żółty, twaróg, pomidor, szczypiorek,
herbata owocowa,
jabłko.
Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami,
lasagne mięsno – warzywna,
sałata lodowa w sosie vinegret,
kompot.
Podwieczorek: racuchy z jabłkiem,
kawa inka.

Czwartek, 11.09.2014
Śniadanie: płatki kukurydziane z miodem na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z jajkiem, majonezem i szczypiorkiem,
herbata owocowa.
gruszka.
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami i natką,
spaghetti z sosem bolońskim,
surówka z białej kapusty z papryką,
kompot.
Podwieczorek: pieczywo jasne z masłem,
jogurt domowy,
herbata

Piątek, 12.09.2014
Śniadanie: musli owocowe na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z serem żółtym, krakowską podsuszaną i ogórkiem konserwowym i papryką,
herbata owocowa,
brzoskwinia.
Obiad: barszcz ukraiński z fasolą,
kotlet rybny z ziemniakami i natką,
surówka z marchewki i selera w sosie jogurtowym,
kompot.
Podwieczorek: ciasto z owocami – wypiek własny,
mleko.

Poniedziałek, 15.09.2014
Śniadanie: kasza manna na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z twarogiem i dżemem leśnym,
herbata owocowa,
jabłko.
Obiad: zupa brukselkowa,
pulpety w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną,
mizeria z jogurtem,
kompot.
Podwieczorek: jogurt z kajzerką z masłem,
herbata z cytryną.

Wtorek, 16.09.2014
Śniadanie: płatki cini-minis na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z wędliną, ogórkiem, pomidorem
herbata owocowa,
banan.
Obiad: zupa ryżanka z natką,
kotlet mielony z ziemniakami i koperkiem,
surówka z pora, marchwi, jabłka,
kompot.
Podwieczorek: ciasto drożdżowe,
mleko.

Środa, 17.09.2014
Śniadanie: płatki owsiane na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z wędliną, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem,
gr. III – V szwedzki stół:
pieczywo, masło, wędlina, twaróg, ser żółty, dżem, miód, pomidor, ogórek, szczypiorek.
żurawina.
Obiad: zupa kalafiorowa z natką i ziemniakami,
zielone kluski Shreka z gulaszem drobiowym,
buraczki na zimno,
kompot owocowy.
Podwieczorek: ryż z jabłkiem,
kakao.

Czwartek, 18.09.2014
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z jajkiem, majonezem, szczypiorkiem,
herbata owocowa,
gruszka.
Obiad: zupa jarzynowa z fasolką szparagową,
panierowana pierś z kurczaka z ziemniakami i natką,
kapusta pekińska,
kompot owocowy.
Podwieczorek: pieczywo jasne z pastą z makreli, ogórek kwaszony,
kawa inka,

Piątek, 19.09.2014
Śniadanie: kulki czekoladowe na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z wędliną drobiową, sałata, pomidor, szczypiorek,
herbata owocowa.
banan.
Obiad: zupa zarzutka na kiełbasie,
kluski leniwe,
surówka z marchwi i jabłka,
kompot.
Podwieczorek: drożdżówka,
kakao.

Poniedziałek, 22.09.2014
Śniadanie: kasza manna na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z krakowską podsuszaną,
ogórkiem, papryką,
herbata owocowa.
jabłko
Obiad: zupa wielowarzywna,
indyk w sosie własnym z kaszą jęczmienną,
surówka z marchwi i selera,
ogórek kiszony,
kompot.
Podwieczorek: pieczywo jasne z miodem,
mleko.

Wtorek, 23.09.2014
Śniadanie: płatki owsiane na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z żółtym serem,
pomidorem, szczypiorkiem,
herbata z cytryną,
gruszka.
Obiad: barszcz czerwony,
kotlet mielony z ziemniakami,
marchewka z groszkiem,
herbata miętowa.
Podwieczorek: budyń śmietankowy z syropem,
herbatniki.

Środa, 24.09.2014
Śniadanie: płatki owsiane na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) ze schabem, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem, herbata owocowa
gr. III – V szwedzki stół:
pieczywo, masło, wędlina, twaróg, ser żółty, dżem, papryka, ogórek, szczypiorek.
jabłko.
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami i natką,
schab z morelą i ziemniakami,
kapusta biała w sosie ziołowym,
pomidor z cebulką,
kompot.
Podwieczorek: sałatka wielowarzywna,
kajzerka z masłem,
herbata z cytryną.

Czwartek, 25.09.2014
Śniadanie: zacierki na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z szynką, sałata, pomidor, szczypiorek,
herbata owocowa,
śliwka.
Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami,
pulpety w sosie pomidorowym z kaszą pęczak,
surówka z kapusty i marchwi,
kompot.
Podwieczorek: jogurt owocowy z kajzerką,
mleko.

Piątek, 26.09.2014
Śniadanie: kulki czekoladowe na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z wędliną, ogórkiem konserwowym, papryką,
herbata owocowa,
winogrono.
Obiad: zupa jarzynowa z natką,
knedle ze śliwkami,
kompot.
Podwieczorek: drożdżówka,
mleko.

Poniedziałek, 29.09.2014
Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z szynką, ogórkiem, papryką,
herbata,
jabłko.
Obiad: zupa koperkowa,
pierś kurczaka w panierce z ziemniakami,
kapusta zasmażana,
kompot owocowy.
Podwieczorek: chałka z masłem,
kakao.

Wtorek, 30.09.2014
Śniadanie: płatki kukurydziane z na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z żółtym serem, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem,
herbata z cytryną,
jabłko.
Obiad: zupa neapolitańska z grzankami pszennymi,
karkówka z ziemniakami i natką,
marchewka z chrzanem w sosie śmietanowym,
kompot.
Podwieczorek: racuchy z jabłkiem,
kakao.

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106
ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  Liczba odsłon: 739 (ostatnie 30 dni)