Jadłospis

01.10.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
płatki orkiszowe pełnoziarniste na mleku: mleko, płatki orkiszowe pełnoziarniste,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, ser żółty salami, ogórek, kiełki lucerny,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach ,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa zacierkowa: ziemniaki, zacierka jajeczna, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, masło śmietankowe, pietruszka liście, pieprz czarny mielony,
II danie
bitki wołowe z ziemniakami puree: wołowina pieczeń, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, mąka pszenna, por, olej rzepakowy, ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, buraczki z chrzanem: burak, chrzan, cukier, cytryna,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
budyń kukurydziany o smaku waniliowym z musem malinowym: mleko, maliny, mąka kukurydziana, masło śmietankowe, jaja, cukier, cukier z prawdziwą wanilią, biszkopty okrągłe,
napój – herbata miętowa: cytryna, herbata miętowa.

02.10.2019 – ŚRODA
ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku – mleko, płatki ryżowe,
kanapka – chleb żytni, masło ekstra, schab pieczony z rękawa: schab wieprzowy, czosnek, olej rzepakowy, tymianek, rozmaryn, majeranek suszony, papryka czerwona mielona ostra i słodka, pieprz czarny mielony, oregano suszone, ogórek, rzodkiewka, sałata,
napój – herbata owocowa: cukier, herbata owocowa,
owoc – winogrona,

OBIAD
zupa ogórkowa: ogórek kwaszony, ziemniaki, marchew, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, zacierka jajeczna, mleko, śmietana, masło śmietankowe, pietruszka liście, koper, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie mielone,
II danie
klopsiki w sosie musztardowym z kaszą bulgur: kasza bulgur, wieprzowina szynka surowa, mleko, śmietana, musztarda, bułka pszenna, jaja, pieprz czarny mielony,
surówka z brokułów i pomidorów: brokuły, pomidor, śmietana, majonez, kiełki słonecznika, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z czarnej porzeczki: czarna porzeczka mrożona, cukier.

PODWIECZOREK
mufinki z borówką: borówka, mąka pszenna, cukier, jaja, olej rzepakowy, proszek do pieczenia, rodzynki suszone,
napój – kawa zbożowa na mleku: mleko, cukier, kawa INKA.
03.10.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
ryż na mleku – mleko, ryż biały,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, frankfurterki, pomidor,
napój – herbata owocowa: cukier, herbata owocowa,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym: marchew, wieprzowina szynka surowa, makaron pełnoziarnisty, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, mleko, śmietana, pietruszka liście, koncentrat pomidorowy, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie całe,
II danie
pałeczki z kurczaka pieczone z ziemniakami: mięso z ud kurczaka, olej rzepakowy, czosnek, papryka mielona czerwona słodka, tymianek, zioła prowansalskie, ziemniaki, koper ogrodowy, surówka z selera z rodzynkami i orzechami: seler korzeniowy, jogurt naturalny, rodzynki suszone, cytryna, orzechy włoskie, kiełki rzodkiewki, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kisiel domowy o smaku truskawkowym: truskawki, cukier, skrobia ziemniaczana,
wafle ryżowe naturalne SONKO.

04.10.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kasza manna na mleku: mleko, kasza manna,
kanapka – chleb stołeczny, masło ekstra, jaja gotowane, papryka czerwona, papryka żółta, roszponka warzywna,
napój – herbata rumiankowa,
owoc – melon zielony,

OBIAD
zupa solferino: ziemniaki, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, wieprzowina szynka surowa, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, cebula, por, pietruszka liście,
II danie
ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty, filety z miruny panierowane smażone: miruna, bułka tarta, olej rzepakowy, mąka pszenna, jaja, pieprz czarny mielony, fasola szparagowa.
napój – kompot wiśniowy słodzony: wiśnie mrożone, cukier.

PODWIECZOREK
tosty hawajskie: chleb tostowy, szynka wieprzowa, papryka czerwona, ser żółty gouda, ananas, sos keczup, masło śmietankowe,
napój: herbata owocowa: cukier, herbata owocowa.

07.10.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kasza jęczmienna na mleku – mleko, kasza jęczmienna perłowa,
kanapka – bułka sznytka, masło ekstra, szynka wiśniowa ogórek, kiełki brokułu,
napój – herbata owocowa: cukier, herbata owocowa,
owoc – banan,

OBIAD
zupa biała: ziemniaki, seler korzeniowy, kalarepa, kalafior, masło śmietankowe, por, pietruszka korzeń, czosnek, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony, ziele angielskie mielone,
II danie
kluski leniwe: ser twarogowy półtłusty, jaja, mąka pszenna, masło śmietankowe, bułka tarta,
surówka z marchewki i jabłka: marchew, jabłko, oliwa z oliwek,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
budyń domowy o smaku czekoladowym: mleko, skrobia ziemniaczana, żółtka jaja, cukier, masło śmietankowe, kakao naturalne o obniżonej zawartości tłuszczu.
owoce suszone.

08.10.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku: mleko, płatki ryżowe,
kanapka – bułka kukurydziana, masło ekstra, polędwica sopocka, pomidor, rukola,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach ,
owoc – nektarynka,

OBIAD
zupa kalafiorowa z makaronem: kalafior mrożony, marchew, wieprzowina szynka surowa, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, pietruszka korzeń, por, seler korzeniowy, mleko śmietana, mąka pszenna, pietruszka liście,
II danie
gulasz z indyka w sosie curry z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper; gulasz: mięso z piersi z indyka, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, olej rzepakowy, śmietana, przyprawa curry, pieprz cytrynowy mielony, surówka z kapusty czerwonej: kapusta czerwona, jabłko, cebula czerwona, cytryna, olej rzepakowy,
napój – herbata miętowa z cytryną: cytryna, herbata miętowa, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka: kajzerki, masło ekstra, twarożek na słodko z rodzynkami: ser twarogowy półtłusty, rodzynki suszone, cukier,
napój – kawa zbożowa na mleku z cukrem: mleko, kawa INKA, cukier.
09.10.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku – mleko, płatki jęczmienne,
kanapka – chleb stołeczny, masło ekstra, pasztet domowy: mięso z ud kurczaka, wątróbka kurczaka, bułki pszenne, cebula, jaja, pieprz czarny mielony, ziele angielskie mielone, ogórek kwaszony, papryka czerwona,
napój – herbata owocowa bez cukru,
owoc – melon żółty,

OBIAD
zupa minestrone: ziemniaki, kurczak tuszka, fasola szparagowa, marchew, pomidor, seler korzeniowy, por, pietruszka korzeń, pietruszka liście,
II danie
zrazy wieprzowe z kaszą gryczaną: kasza gryczana niepalona, szynka wieprzowa, ogórek kwaszony, mąka pszenna, olej rzepakowy, musztarda, pieprz czarny mielony, majeranek suszony, buraczki z jabłkami: burak, jabłko, cytryna, olej rzepakowy, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier.

PODWIECZOREK
galaretka domowa o smaku truskawkowym: truskawki mrożone, cukier, żelatyna, biszkopty okrągłe,

10.10.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
kasza bulgur na mleku – mleko, kasza bulgur,
kanapka – kajzerki, masło ekstra, pasta jajeczna: jaja, majonez, szczypiorek, pieprz czarny mielony, ogórek, szczypiorek,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa buraczkowa: burak, ziemniaki, marchew, por, cytryna, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, mleko, śmietana, masło śmietankowe, cukier, koper, pietruszka liście, ziele angielskie mielone, pieprz czarny mielony, liść laurowy,
II danie
racuchy drożdżowe z jabłkami: mleko, jabłka, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja kurze, drożdże świeże,
napój – kompot z owoców mieszanych:mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, szynka wieprzowa, sałata, rzodkiew biała,
napój – kawa inka na mleku: mleko, cukier, kawa INKA.

11.10.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
otręby owsiane na mleku: mleko, otręby owsiane,
kanapka – chleb stołeczny, masło ekstra, kiełbasa krakowska sucha, ogórek, papryka żółta,
napój – herbata miętowa z cytryną: cytryna, cukier, herbata miętowa,,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa fasolowa: ziemniaki, kiełbasa drobiowa, marchew, fasola biała, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, masło ekstra, czosnek, pietruszka liście,
II danie
kotlety rybne z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper; kotlety: dorsz mrożony, olej rzepakowy, bułka tarta, jaja, bułka pszenna, pieprz czarny mielony, surówka z kapusty czerwonej z porem i sosem jogurtowo – majonezowym: kapusta czerwona, por, jogurt naturalny, majonez kielecki, cytryna, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka kompotowa, cukier.

PODWIECZOREK
koktajl shreka: sok pomarańczowy, szpinak mrożony, banan, kiwi, wafle kukurydziane.

14.10.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kasza manna na mleku – mleko, kasza manna,
kanapka – bułka słoneczna, masło ekstra, parówki z szynki, sałatka z pomidorów i szczypiorku z oliwą z oliwek: pomidor, szczypiorek, oliwa z oliwek, pieprz czarny mielony,
napój – herbata z cytryną i z cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach,
owoc – winogrona,

OBIAD
zupa brokułowa: ziemniaki, brokuły, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, por, śmietana, masło śmietankowe, mleko, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie,
II danie
pierogi z jabłkiem: jabłko, mąka pszenna, olej rzepakowy, jogurt naturalny,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka kompotowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka: bułka żytnia, kiełbasa krakowska sucha, masło ekstra, papryka czerwona, kiełki słonecznika,
napój – herbata owocowa.

15.10.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
musli owocowe na mleku: mleko, musli z owocami suszonymi,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, pasta rybna: sardynka w pomidorach, ser twarogowy półtłusty; ogórek, kiełki brokułu,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach,
owoc – gruszka,

OBIAD
rosół z makaronem: mięso udziec z indyka, kaczka tuszka, makaron dwujajeczny, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, por, lubczyk suszony, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony, owoc jałowca, kozieradka,
II danie
gołąbki w sosie pomidorowym: kapusta biała, wieprzowina szynka surowa, jaja, otręby owsiane, ryż brązowy, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper ogrodowy,
napój – herbata miętowa z cytryną: cytryna, herbata miętowa, cukier,

PODWIECZOREK
galaretka jogurtowa o smaku truskawkowym: jogurt naturalny, truskawki mrożone, cukier, żelatyna, wafle ryżowe naturalne SONKO,
napój – herbata rumiankowa.

16.10.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku – mleko, płatki owsiane,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, filet z indyka pieczony w rękawie: mięso z piersi indyka, olej rzepakowy, papryka czerwona mielona słodka, pieprz czarny mielony, cząber mielony, rozmaryn, oregano suszone, przyprawa curry; pomidor,
napój – herbata owocowa,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa jarzynowa: fasola szparagowa, kapusta biała, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, śmietana, mleko, masło śmietankowe, lubczyk suszony,
II danie
zapiekanka: wieprzowina szynka surowa, ryż paraboiled, marchew, ryż brązowy, ser żółty gouda, koncentrat pomidorowy, sałata lodowa z papryką i ogórkiem: sałata, ogórek, papryka czerwona, sok cytrynowy, oliwa z oliwek, koper, pieprz czarny mielony,
napój – kompot truskawkowy: truskawki mrożone, cukier,

PODWIECZOREK
koktajl z truskawek: truskawki, jogurt naturalny, cukier, rogal maślany, masło ekstra,
napój – herbata miętowa z pomarańczą: pomarańcza, cukier, herbata miętowa.
17.10.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
makaron jajeczny na mleku: mleko, makaron dwujajeczny,
kanapka – chleb zwykły, masło ekstra, ser edamski tłusty, sałata, ogórek kwaszony,
napój – herbata z kopru włoskiego,
owoc – banan,

OBIAD
zupa pomidorowa z ryżem: marchew, wieprzowina szynka surowa, koncentrat pomidorowy, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, ryż pełnoziarnisty, por, śmietana, mleko, masło śmietankowe, pietruszka liście, pieprz czarny mielony liść laurowy, ziele angielskie całe,
II danie
kotlety mielone pieczone z ziemniakami: szynka wieprzowa, bułka tarta, olej rzepakowy, jaja, ziemniaki, koperek, marchewka z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło śmietankowe,
cnapój – herbata miętowa z pomarańczą: pomarańcza, herbata miętowa, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka: bułka żytnia, masło ekstra, miód pszczeli, nektarynka,
napój – herbata rumiankowa.

18.10.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku – mleko, płatki ryżowe,
kanapka – chleb żytni, masło ekstra, jaja gotowane, szczypiorek, rzodkiewka,
napój – herbata owocowa,
owoc – melon żółty,

OBIAD
zupa krupnik – ziemniaki, marchew, kasza jęczmienna perłowa, seler korzeniowy, por, pietruszka korzeń, masło śmietankowe, pietruszka liście, pieprz czarny mielony, lubczyk suszony, liść laurowy, ziele angielskie całe,
II danie
filet z dorsza smażony z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper; filet z dorsza: dorsz mrożony, bułka tarta, olej rzepakowy, mąka pszenna, jaja, surówka z kapusty pekińskiej: jabłko, pomarańcza, kapusta pekińska, jogurt naturalny,
napój – kompot truskawkowy: truskawki mrożone, cukier,

PODWIECZOREK
budyń domowy o smaku czekoladowym: mleko, skrobia ziemniaczana, cukier, żółtka, kakao naturalne, masło śmietankowe, żurawina.

21.10.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
zacierki na mleku – mleko, zacierka jajeczna,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, szynka wiśniowa, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki,
napój – herbata owocowa,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa wiejska z dodatkiem pomidorów i mięsa: ziemniaki, pomidor, marchew, wieprzowina szynka surowa, kiełbasa drobiowa, papryka czerwona, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, mąka żytnia, pietruszka liście, koper, czosnek, lubczyk suszony, liść laurowy, pieprz cayenne, pieprz czarny mielony, ziele angielskie całe, majeranek suszony,
II danie
naleśniki z serem twarogowym: ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna, mleko, jaja, cukier, olej rzepakowy,
napój – kompot z wiśni: wiśnie mrożone, cukier,

PODWIECZOREK
ciasto drożdżowe z rodzynkami: mąka pszenna, mleko, jaja, olej rzepakowy, drożdże świeże, rodzynki, cukier, sól biała,
napój – kawa zbożowa na mleku: mleko, kawa INKA, cukier..

22.10.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
kasza bulgur na mleku: mleko, kasza bulgur,
kanapka – chleb zwykły, masło ekstra, pasta z tuńczyka z koperkiem: tuńczyk w oleju, jogurt naturalny, koperek; ogórek kwaszony,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach,
owoc – winogrona,

OBIAD
zupa buraczkowa: burak, ziemniaki, marchew, mleko, śmietana, por, cytryna, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, masło śmietankowe, cukier, koperek, pietruszka liście, ziele angielskie mielone, pieprz czarny mielony, liść laurowy,
II danie
potrawka z kurczaka z ryżem: ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty; kurczak tuszka, marchew, groszek zielony konserwowy, pietruszka korzeń, mąka pszenna, olej rzepakowy, seler korzeniowy, por, pieprz czarny mielony, kolorowa surówka: pomidor, papryka: czerwona, żółta, zielona, oliwa z oliwek, cytryna, bazylia suszona, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
tosty z serem żółtym i szynką: chleb tostowy, ser żółty gouda, szynka wieprzowa, sos keczup, masło śmietankowe,
napój – herbata owocowa, owoc – jabłko.
23.10.2019 – ŚRODA
ŚNIADANIE
płatki orkiszowe na mleku – mleko, płatki orkiszowe pełnoziarniste,
kanapka – bułka sznytka, masło ekstra, pasta z szynki: jaja, szynka, szczypiorek; ogórek, papryka czerwona,
napój – herbata owocowa,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa brokułowa: ziemniaki, brokuły, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, śmietana, masło śmietankowe, mleko, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie całe, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony,
II danie
polędwiczki wieprzowe w sosie własnym z ziemniakami puree – ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek; wieprzowina polędwica, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie całe, surówka z sałaty, pomidorów koktajlowych i papryki: mix sałat, pomidory koktajlowe, papryka czerwona, cytryna, oliwa z oliwek,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier

PODWIECZOREK
ryż z jogurtem i owocami: jogurt naturalny, ryż paraboiled, czarne jagody, cukier
napój – herbata rumiankowa.

24.10.2019 – CZWARTEK
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku: mleko, płatki jaglane,
kanapka – chleb stołeczny, masło ekstra, pasta jajeczna: jaja, majonez kielecki, szczypiorek pieprz czarny mielony; pomidor,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach,
owoc – melon zielony,

OBIAD
zupa krem z jarmużu: ziemniaki, jarmuż, kurczak tuszka, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, cebula, por, masło śmietankowe, pieprz czarny mielony, pietruszka liście,
II danie
pulpety z kaszą owsianą z warzywami: kasza owsiana z warzywami: brokuły, pomidor, kasza owsiana, cebula, olej rzepakowy, czosnek, pieprz czarny mielony, pulpety z mięsa mieszanego: wieprzowina łopatka, wołowina pieczeń, bułki pszenne, jaja, olej rzepakowy, pieprz czarny mielony, sos koperkowy: śmietana, koper, mąka pszenna, mleko, masło śmietankowe, pieprz czarny mielony, surówka z zielonego ogórka z czerwoną cebulą: ogórek, cebula czerwona, cytryna, oliwa z oliwek, cukier,
napój – kompot ze świeżych jabłek: jabłko, cukier, goździki,

PODWIECZOREK
kanapka: bułka wieloziarnista, masło ekstra, dżem owocowy,
napój – kakao naturalne na mleku: mleko, kakao proszek, cukier.
25.10.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kasza manna na mleku – mleko, kasza manna,
kanapka – bułka orkiszowa, masło ekstra, szynka wieprzowa, pomidor, kiełki rzodkiewki,
napój – herbata owocowa,
owoc – banan,

OBIAD
zupa grochowa z makaronem pełnoziarnistym: wieprzowina łopatka, marchew, makaron pełnoziarnisty, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, groch nasiona suche, por, cebula, pietruszka liście, czosnek, majeranek suszony, lubczyk suszony, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, ,
II danie
filet z dorsza w cieście z ziemniakami puree: dorsz mrożony, olej rzepakowy, mąka pszenna, jaja; ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek, surówka z kapusty białej: kapusta biała, marchew, jabłko, oliwa z oliwek, cytryna, koperek,
napój – kompot truskawkowy: truskawki mrożone, cukier,

PODWIECZOREK
koktajl owocowy mleczny: truskawki mrożone, mleko, banan, cukier, ciasteczka owsiane własnej roboty: płatki owsiane, jaja, masło śmietankowe, mąka pszenna, cukier, skrobia ziemniaczana, słonecznik nasiona, pestki dyni,

28.10.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
ryż na mleku – mleko, ryż biały,
kanapka – bułka wieloziarnista, masło ekstra, szynka wieprzowa, pomidor, roszponka warzywna,
napój – herbata z cytryną i miodem: cytryna, miód pszczeli, herbata czarna w torebkach,
owoc – nektarynka,

OBIAD
zupa ogórkowa: ziemniaki, ogórek kwaszony, marchew, por, śmietana, mleko, masło śmietankowe, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, zacierka jajeczna, pietruszka liście, koper, liść laurowy, ziele angielskie mielone, pieprz czarny mielony,
II danie
pancakes – mąka pszenna, mleko, jaja, olej rzepakowym naturalna woda mineralna średniozmineralizowana, , Nałęczowianka niskosodowa gazowana, cukier, proszek do pieczenia, cukier z prawdziwą wanilią, sól biała, mus owocowy z jabłek: jabłko, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka: bułka sznytka, masło ekstra, twarożek na słodko z tartą marchewką: ser twarogowy półtłusty, marchew, cukier
napój – herbata miętowa: cytryna, miód pszczeli, herbata miętowa.
29.10.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku: mleko, płatki jęczmienne,
kanapka – chleb stołeczny, masło ekstra, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach,
owoc – melon żółty,

OBIAD
zupa z ciecierzycy – ziemniaki, marchew, ciecierzyca, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, masło śmietankowe, pietruszka liście, pieprz czarny mielony,
II danie
gulasz wołowy w sosie własnym z kaszą pęczak: kasza pęczak jęczmienny, wołowina pieczeń, marchew, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, pietruszka liście, papryka czerwona mielona słodka, liść laurowy, pieprz czarny mielony, fasolka szparagowa mrożona,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
koktajl truskawkowo – bananowy: mleko, truskawki mrożone, banan, cukier, wafle jaglane.

30.10.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
owsianka na mleku – mleko, płatki owsiane, żurawina,
kanapka – chleb wieloziarnisty, masło ekstra, ser żółty królewski, szynka drobiowa, sałata, papryka czerwona, ogórek,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach,
owoc – jabłko,

OBIAD
kasza manna na rosole: mięso udziec z indyka, kasza manna, kaczka tuszka, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, pietruszka liście, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony, lubczyk świeży,
II danie
kotlet drobiowy w kukurydzianej panierce z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek; mięso z piersi kurczaka, jaja, olej rzepakowy, bułka tarta , mąka kukurydziana, mini marchewki z sezamem: marchew mrożona, sezam kresto,
napój – kompot z czarnej porzeczki: porzeczki czarne mrożone, cukier,

PODWIECZOREK
budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, truskawki, jaja, skrobia ziemniaczana, cukier, cukier z prawdziwą wanilią, wafle ryżowe naturalne SONKO,

31.10.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
makaron mieszany na mleku – mleko, makaron bezjajeczny, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny,
kanapka – ciabata, masło ekstra, pasta z tuńczyka i jajek: jaja, tuńczyk w oleju, majonez kielecki; rzodkiewka,
napój – herbata biała,
owoc – gruszka,

OBIAD
barszcz ukraiński – mięso z ud kurczaka, burak, ziemniaki, fasola biała nasiona suche, marchew, cytryna, mleko, śmietana, por, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, czosnek, majeranek suszony, pietruszka liście, pieprz czarny mielony,
II danie
pierogi z mięsem – wieprzowina łopatka, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, masło śmietankowe, pieprz czarny mielony, majeranek suszony, ogórek kwaszony,
napój – woda z sokiem: sok owocowy, woda źródlana Żywiec Zdrój,

PODWIECZOREK
kanapka – chleb stołeczny, masło ekstra, twarożek na słodko z owocami: ser twarogowy półtłusty, nektarynka, cukier,
napój – kakao na mleku: mleko, kakao proszek, cukier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)