Jadłospis

01.02.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku – mleko, płatki ryżowe,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, jaja gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek kwaszony,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – melon,

OBIAD
delikatna zupa grochowa z ziemniakami: ziemniaki, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, masło ekstra, groch nasiona suche, cebula, pietruszka liście, czosnek, majeranek, lubczyk, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie,
II danie
makaron z truskawkami: truskawki, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, jogurt naturalny,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
ciasto czekoladowe: mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, powidła śliwkowe, cukier, kakao naturalne, proszek do pieczenia,
napój – herbata owocowa.

04.02.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kasza manna na mleku – mleko, kasza manna,
kanapka – bułka fit, masło ekstra, dżem owocowy,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – kiwi,

OBIAD
zupa brokułowa: ziemniaki, brokuły, marchew, pietruszka korzeń, por, seler korzeniowy, mleko, śmietana, masło ekstra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony,
II danie
pierogi z jabłkami: jabłka, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka – kajzerki, kiełbasa krakowska sucha, masło ekstra, papryka czerwona,
napój – herbata owocowa.

05.02.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
musli owocowe na mleku: mleko, musli z owocami suszonymi,
kanapka – chleb pszenno – żytni, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – banan,

OBIAD
rosół z makaronem: mięso udziec z indyka, makaron dwujajeczny, kaczka tuszka, marchew, cebula, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, por, lubczyk, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek, kapusta biała, wieprzowina szynka surowa, ryż biały, cebula, jaja, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, czosnek, pietruszka liście,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kisiel domowy o smaku truskawkowym – truskawki, cukier, skrobia ziemniaczana, wafle ryżowe naturalne SONKO,
napój – herbata rumiankowa

06.02.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku: mleko, płatki owsiane,
kanapka – kajzerki, masło ekstra, filet z indyka w rękawie: mięso z piersi indyka, olej rzepakowy, papryka czerwona mielona słodka, pieprz czarny mielony, cząber, rozmaryn, oregano, przyprawa curry, pomidor, ,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa jarzynowa – ziemniaki, kapusta biała, fasola szparagowa, groszek zielony, marchew, śmietana, mleko, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, pietruszka liście, lubczyk,
II danie
zapiekanka: wieprzowina szynka surowa, ryż biały, marchew, cukinia, seler naciowy, cebula, ser żółty gouda, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sałata lodowa z papryką i ogórkiem: sałata lodowa, ogórek, papryka czerwona, sok cytrynowy, koper, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
koktajl z banana i truskawek: truskawki, jogurt naturalny, banan, cukier, chałki zdobne, masło ekstra.
07.02.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao proszek,
kanapka – chleb rodzinny, masło ekstra, ser żółty gouda, sałata, ogórek kwaszony,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa pomidorowa z makaronem: makaron dwujajeczny, mięso z ud kurczaka, marchew, cebula, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, por, lubczyk, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
kotlety mielone smażone z ziemniakami: ziemniaki, koperek, szynka wieprzowa, bułka tarta, olej rzepakowy, jaja, marchewka z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło ekstra,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka pszenna, masło ekstra, miód pszczeli,
napój – herbata rumiankowa,
mandarynki.

08.02.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku: mleko, płatki ryżowe,
kanapka – kajzerki, masło ekstra, pasta jajeczna: jaja gotowane, majonez, krem z gorczycy z miodem, śmietana, szczypiorek, pieprz czarny mielony, papryka czerwona, mielona słodka; szczypiorek, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – mandarynki ,

OBIAD
krem z marchwi – marchew, śmietana, mleko, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, dynia pestki, imbir mielony, przyprawa curry,
II danie
filet z dorsza smażony z ziemniakami: ziemniaki, koperek, dorsz mrożony, bułka tarta, olej rzepakowy, mąka pszenna, jaja, surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, pomarańcza, jogurt naturalny, ,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
budyń domowy o smaku czekoladowym: mleko, skrobia ziemniaczana, cukier, żółtka jaja, masło śmietankowe, kakao naturalne,
napój – herbata owocowa,
kiwi.

11.02.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
zacierki na mleku – mleko, zacierka jajeczna,
kanapka – bułka pszenno – kukurydziana, masło ekstra, szynka drobiowa, papryka czerwona, ogórek kwaszony,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – pomarańcza,

OBIAD
zupa porowo – ziemniaczana – ziemniaki, por, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, śmietana, mleko, masło extra, czosnek, pietruszka liście,
II danie
naleśniki z serem twarogowym – ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna, mleko, jaja, cukier, olej rzepakowy,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,
nutella bananowa: banan, syrop klonowy, sok z cytryny, kakao naturalne.

PODWIE CZOREK
ciasto drożdżowe z rodzynkami – mąka pszenna, mleko, jaja, olej rzepakowy, drożdże świeże, rodzynki, cukier, sól biała,
napój – kawa zbożowa na mleku z cukrem: mleko, kawa inka, cukier.

12.02.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
kasza bulgur na mleku – mleko, kasza bulgur,
kanapka – chleb staropolski, masło ekstra, ser żółty salami, ogórek kwaszony,
napój – herbata z cukrem i cytryną: cytryna, cukier, herbata czarna SAGA,
owoc – banan,

OBIAD
zupa buraczkowa: burak, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, mleko , masło ekstra, cytryna, cukier, koper, pietruszka liście, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
potrawka z kurczaka z ryżem – mięso z piersi kurczaka, marchew, groszek zielony konserwowy, pietruszka korzeń, mąka pszenna, olej rzepakowy, seler korzeniowy, por, pieprz czarny mielony; ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty,
kolorowa surówka: pomidor, papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, oliwa z oliwek, cytryna, bazylia suszona, pieprz czarny mielony,
napój – herbata miętowa z cytryną: cytryna, miód pszczeli, herbata miętowa,

PODWIECZOREK
tosty z serem żółtym i z szynką – chleb tostowy, ser żółty gouda, szynka drobiowa, sos keczup, masło ekstra,
napój – herbata owocowa, jabłko.
13.02.20189- ŚRODA
ŚNIADANIE
płatki orkiszowe pełnoziarniste na mleku – mleko, płatki orkiszowe pełnoziarniste,
kanapka – bułka pszenna, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty, ogórek, papryka czerwona,
napój – herbata owocowa,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa kalafiorowa: kalafior, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana, mleko, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony, pietruszka liście, imbir,
II danie
lasagne warzywno – mięsna – wieprzowina szynka surowa, makaron lasagne, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, ser żółty gouda, bazylia, oregano, koncentrat pomidorowy,
napój: kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
ryż z jogurtem i owocami: jogurt naturalny, ryż biały, truskawki, cukier,
napój – herbata rumiankowa, chrupki kukurydziane.

14.02.2019 – CZWARTEK
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku – mleko, płatki jaglane,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, parówki drobiowe, keczup domowy: pomidory, seler naciowy, cebula, olej rzepakowy, czosnek, miód pszczeli, ocet jabłkowy, sol biała,
napój – herbata owocowa,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa rumfordzka: ziemniaki, kiełbasa podwawelska, groch, mięso z ud kurczaka, marchew, cebula, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, ryż biały, majeranek, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, pietruszka liście, pieprz czarny mielony,
II danie
pulpety z mięsa mieszanego gotowane z kaszą owsianą z warzywami – pulpety: wieprzowina łopatka, wołowina pieczeń, bułki pszenne, marchew, pietruszka korzeń, jaja, por, seler korzeniowy,
kasza owsiana z warzywami – brokuły, pomidor, kasza owsiana, cebula, koper, marchew, olej rzepakowy, czosnek, pieprz czarny mielony,
sos koperkowy: śmietana, koper, mąka pszenna, masło ekstra, pieprz czarny mielony, ogórek,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka – kajzerki, masło ekstra, dżem owocowy,
napój – kakao naturalne na mleku: mleko, kakao, cukier.
15.02.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kasza manna z cynamonem – mleko, kasza manna, cynamon mielony,
kanapka – bułka fit, masło ekstra, szynka wieprzowa, sałata, pomidor,
napój : herbata owocowa
owoc – banan,

OBIAD
zupa grochowa z makaronem pełnoziarnistym: marchew, wieprzowina łopatka, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, groch nasiona suche, cebula, pietruszka liście, czosnek, majeranek suszony, lubczyk, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy,
II danie
filet z dorsza w cieście smażony z ziemniakami – dorsz mrożony, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, mleko, ziemniaki, koperek, surówka z kapusty kiszonej – kapusta kiszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
koktajl truskawkowy na jogurcie – jogurt naturalny, truskawki, cukier, chrupki kukurydziane.

18.02.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
zacierki na mleku – mleko, zacierka jajeczna,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, szynka wieprzowa, papryka czerwona,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – melon,

OBIAD
zupa ogórkowa: ziemniaki, ogórek kwaszony, marchew, por, śmietana, mleko, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, koper, liść laurowy, ziele angielskie mielone, pieprz czarny mielony,
II danie
kluski leniwe: ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna, bułka tarta, masło ekstra, jaja, tarta marchewka z jabłkiem: marchew, jabłko, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka: kajzerki, masło ekstra, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek,
napój – herbata owocowa.

19.02.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku: mleko, płatki jęczmienne,
kanapka – bułka pszenno – kukurydziana, masło ekstra, jaja gotowane, pomidor,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA czarna,
owoc – winogrona,

OBIAD
zupa – barszcz biały: ziemniaki, barszcz biały zakwas, kiełbasa biała, wieprzowina szynka surowa, marchew, mleko, cebula, mąka pszenna, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, czosnek, majeranek suszony, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
gulasz wieprzowy z kaszą pęczak: kasza pęczak, wieprzowina szynka surowa, marchew, cebula, olej, mąka pszenna, pietruszka liście, papryka czerwona mielona słodka, liść laurowy, pieprz czarny mielony, surówka z kapusty czerwonej: kapusta czerwona, jabłko, cebula czerwona, olej słonecznikowy, sok z cytryny,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
koktajl bananowy: mleko, banan, serek homogenizowany naturalny, biszkopty okrągłe,

20.02.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
owsianka na mleku – mleko, płatki owsiane, miód pszczeli,
kanapka – chleb staropolski, masło ekstra, ser żółty EDAM, sałata, papryka czerwona, ogórek,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier herbata czarna SAGA,
owoc – jabłko,

OBIAD
kasza manna na rosole: mięso udziec z indyka, kasza manna, kaczka tuszka, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, pietruszka liście, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony, lubczyk świeży,
II danie
kotlet drobiowy w kukurydzianej panierce z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek; mięso z piersi kurczaka, jaja kurze, olej rzepakowy, bułka tarta , mąka kukurydziana, mini marchewki z sezamem: marchew mrożona, sezam kresto,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIE CZOREK
budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, truskawki, żółtka jaja kurzego, skrobia ziemniaczana, wanilia laska, wafle ryżowe naturalne SONKO,
napój – herbata z cytryną i miodem: miód pszczeli, cukier, herbata czarna SAGA.
21.02.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
makaron mieszany na mleku – mleko, makaron bezjajeczny, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny,
kanapka – bułka fit, masło ekstra, twarożek z jogurtem naturalnym: ser twarogowy tłusty, jogurt naturalny; rzodkiewka, szczypiorek,
napój – herbata z cukrem i cytryną: cytryna, cukier, herbata SAGA czarna,,
owoc – kiwi,

OBIAD
barszcz ukraiński: mięso z ud kurczaka, burak, ziemniaki, fasola biała, marchew, mleko, śmietana, por, pietruszka korzeń, sok cytrynowy, seler korzeniowy, czosnek, majeranek, pieprz czarny mielony,
II danie
pierogi z mięsem: wieprzowina łopatka, mąka pszenna, cebula, masło ekstra, pieprz czarny mielony, majeranek, surówka z marchwi i jabłek: marchew, jabłko, cukier,
napój – herbata owocowa,

PODWIE CZOREK
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, polędwica sopocka, ogórek, papryka czerwona,
napój – herbata miętowa z cytryną: cytryna, miód pszczeli, herbata miętowa.

22.02.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
musli 5 zbóż z rodzynkami na mleku – mleko, płatki owsiane, płatki jęczmienne, płatki żytnie, płatki pszenne, rodzynki suszone, płatki gryczane,
kanapka – bułka pszenno – kukurydziana, masło ekstra, konfitura truskawkowa: truskawki, cukier,
napój – herbata czarna z cukrem i cytryną: cytryna, cukier, herbata czarna,,
owoc – banan,

OBIAD
zupa z fasolą szparagową: ziemniaki, fasola szparagowa, marchew, por, seler korzeniowy, mleko, śmietana, pietruszka korzeń, masło ekstra, mąka pszenna,
II danie
kotlet rybny mielony: miruna, bułka tarta, bułki pszenne, olej rzepakowy, jaja , mix obiadowy: ryż biały, kasza bulgur, soczewica zielona nasiona suche, surówka z kapusty: kapusta biała, marchew, koper, oliwa z oliwek,
napój – kompot ze świeżych jabłek: jabłko, cukier.

PODWIE CZOREK
ciasto marchewkowe: marchew, mąka pszenna, jaja, cukier, rodzynki suszone, olej rzepakowy, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon mielony, gałka muszkatołowa,
napój – kawa zbożowa na mleku: mleko, cukier, kawa INKA.

25.02.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kasza kukurydziana na mleku – mleko, kasza kukurydziana,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, pasztet pieczony, papryka czerwona, ogórek kiszony,
napój – herbata owocowa,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa kapuśniak: kapusta biała, kapusta kwaszona, ziemniaki, marchew, seler korzeniowy, cebula, pietruszka korzeń, koper, liść laurowy,
II danie
mus jabłkowy z ryżem białym: ryż biały, jabłka, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka: bułka żytnia, masło ekstra, kiełbasa krakowska, ogórek, papryka czerwona, roszponka warzywna,
napój – herbata z cytryną i miodem: miód pszczeli, cukier, herbata SAGA.

26.02.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
owsianka na mleku: mleko, płatki owsiane, miód pszczeli,
kanapka – bułka sznytka, masło ekstra, szynka wieprzowa, pomidor, szczypiorek,
napój – herbata owocowa,
owoc – kiwi,

OBIAD
zupa pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym: marchew, mięso z piersi indyka, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, mleko, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, koncentrat pomidorowy, mąka żytnia,
II danie
pałeczki z kurczaka pieczone z ziemniakami: mięso z ud kurczaka, olej rzepakowy, czosnek, papryka mielona czerwona słodka, tymianek, zioła prowansalskie, ziemniaki, koperek, surówka z selera z rodzynkami i orzechami: seler korzeniowy, jogurt naturalny, rodzynki, orzechy włoskie, soja kiełki, pietruszka liście, sok cytrynowy, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier.

PODWIECZOREK
pana cotta truskawkowa: jogurt naturalny, truskawki mrożone, cukier, żelatyna, cukier z prawdziwą wanilią, podpłomyki zbez dodatku cukru.

27.02.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku – mleko, płatki jaglane,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, pasta z tuńczyka ze śmietana: tuńczyk w oleju, jaja, ogórek kwaszony, śmietana, szczypiorek, pieprz czarny mielony,
napój – herbata z kopru włoskiego,
owoc – melon,

OBIAD
zupa kalafiorowa z ziemniakami: ziemniaki, kalafior, marchew, por, śmietana, mleko, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, pieprz czarny mielony, imbir mielony, gałka muszkatołowa,
II danie
klopsiki w sosie pomidorowym z ryżem: ryż biały, mięso gulaszowe z indyka, mleko, śmietana, koncentrat pomidorowy, bułka pszenna, bułka tarta, sos keczup, jaja, pieprz czarny mielony, surówka z sałaty i rzodkiewki: sałata, rzodkiewka, oliwa z oliwek, rukola, roszponka, sok z cytryny, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka: chałki zdobne, nutella bananowa: banan, cukier brązowy, kakao naturalne, sok z cytryny,
napój – mleko.

28.02.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
kluski lane na mleku: mleko, jaja, mąka pszenna,
kanapka – bułka fit, masło ekstra, ser żółty gouda, ogórek, papryka czerwona,
napój – herbata rumiankowa,
owoc – mandarynki,

OBIAD
rosół z makaronem: mięso udziec z indyka, makaron dwujajeczny, kaczka tuszka, marchew, cebula, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, por, lubczyk, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
kotlet drobiowy smażony z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek, mięso z piersi kurczaka, jaja, olej rzepakowy, bułka tarta, mąka kukurydziana, brokuły z kukurydzą: brokuły, papryka czerwona, jabłko, kukurydza konserwowa, papryka zielona, majonez, olej rzepakowy, pieprz czarny mielony,
napój – woda z cytryną i miętą: cytryna, mięta świeża,

PODWIECZOREK
koktajl z kiwi i truskawek: truskawki, jogurt naturalny, kiwi, cukier, chrupki kukurydziane,
napój – biała.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)