Jadłospis

 

JADŁOSPIS – MAJ 2018

07.05.2018 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kasza manna na mleku z żurawiną – mleko, kasza manna, żurawina,
kanapka – bułka fit , masło śmietankowe, makrela wędzona, ogórek kwaszony, rzodkiew biała,
napój – herbata z cytryną i cukrem,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa brokułowa: włoszczyzna , brokuły, ziemniaki , śmietana , masło śmietankowe, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony,
II danie
makaron z truskawkami: makaron pełnoziarnisty, truskawki mrożone, jogurt naturalny,
napój – kompot z owoców mieszanych,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, kiełbasa krakowska, papryka czerwona, masło śmietankowe,
napój – herbata owocowa.

 

 

08.05.2016 – WTOREK

ŚNIADANIE
musli owocowe na mleku – mleko, musli z owocami suszonymi,
kanapka – bułka żytnia, masło śmietankowe, ser twarogowy półtłusty, rzodkiewka, roszponka,
napój – herbata z cytryną i miodem: napar z herbaty, cytryna, miód,
owoc –

OBIAD
rosół z makaronem – udziec z indyka, kaczka tuszka, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, natka pietruszki, makaron dwujajeczny, lubczyk świeży, kozieradka, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym z ziemniakami puree – kapusta biała, mięso gulaszowe z indyka, wieprzowina szynka surowa, śmietana, koncentrat pomidorowy, bułka tarta, mąka pszenna, ziemniaki, koperek,
napój – woda z cytryną i miętą,,

PODWIE CZOREK
galaretka domowa mleczna z gruszką – gruszka, jogurt naturalny, żelatyna wołowa, cukier,
napój – herbata rumiankowa.

09.05.2018 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki owsiane z morelami na mleku – mleko, płatki owsiane, morele,
kanapka – bułka wieloziarnista, masło śmietankowe, szynka wiejska, pomidor,
napój – herbata rooibos
owoc –

OBIAD
zupa jarzynowa: marchew, ziemniaki, kapusta biała, fasola szparagowa, groszek zielony, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, śmietana, natka pietruszki, lubczyk świeży,
II danie
zapiekanka – wieprzowina szynka surowa, ryż biały, marchew, cukinia seler naciowy, ryż brązowy, cebula, ser żółty gouda, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sałata lodowa z papryką i ogórkiem: sałata, ogórek, papryka czerwona, sok cytrynowy, koperek,
napój – kompot truskawkowy: woda wodociągowa, truskawki mrożone, cukier,

PODWIE CZOREK
jogurt z płatkami, bananem i słonecznikiem – jogurt naturalny, banan, płatki owsiane, słonecznik nasiona,
napój – herbata miętowa z pomarańczą: woda, pomarańcza, cukier, herbata miętowa z pomarańczą.

 

 

10.05.2018 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
kakao naturalne na mleku z cukrem – mleko, kakao, cukier,
kanapka – chleb zwykły, masło śmietankowe, ser żółty gouda, sałata, ogórek kwaszony,
owoc – mandarynka,

OBIAD
zupa pomidorowa z ryżem: sok pomidorowy, marchew, wieprzowina szynka surowa, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, ryż pełnoziarnisty, śmietana, mąka żytnia,
II danie
kotlety mielone z ziemniakami – szynka wieprzowa, bułka tarta, olej rzepakowy, jaja kurze, ziemniaki, marchewka z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło śmietankowe,
napój – lemoniada: woda, cytryna, miód pszczeli, mięta świeża,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, masło śmietankowe, miód pszczeli
napój – herbata rumiankowa

 

11.05.2018 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku – mleko, płatki ryżowe,
kanapka – chleb żytni jasny, masło śmietankowe, jaja gotowane, sos jogurtowy do jajek: jogurt naturalny typ grecki, oliwa z oliwek, rzeżucha, koper, natka pietruszki, krem z gorczycy z miodem, pieprz czarny mielony, szczypiorek, rzodkiewka,
napój –
owoc –

OBIAD
krem z marchwi – marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana, dynia pestki,
II danie
filet z dorsza smażony z ziemniakami – dorsz mrożony, bułka tarta, olej rzepakowy, mąka pszenna, jajka kurze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej: jabłko, pomarańcza, kapusta pekińska, jogurt naturalny,
napój – kompot rabarbarowy: woda, rabarbar, cukier,

PODWIE CZOREK
budyń domowy o smaku czekoladowym: mleko, żółtka jaja kurzego, kakao naturalne,
napój – herbata owocowa.

 

14.05.2018 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
zacierki na mleku – mleko, zacierka jajeczna,
kanapka – bułka żytnia, masło śmietankowe, szynka drobiowa, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, rukola,
napój – herbata rooibos,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa porowo – ziemniaczana – por, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, śmietana, mleko spożywcze, masło śmietankowe, czosnek, natka pietruszki,
II danie
naleśniki z serem twarogowym – ser twarogowy chudy, mąka pszenna, mleko spożywcze, jaja kurze, cukier, olej rzepakowy,
napój – woda z pomarańczą i miętą: woda, pomarańcza, mięta świeża,
PODWIE CZOREK
ciasto drożdżowe z rodzynkami – mąka pszenna, mleko spożywcze, jaja kurze, olej rzepakowy, drożdże świeże, rodzynki,
napój – kawa zbożowa na mleku z cukrem: mleko, kawa inka, cukier.

15.05.2018 – WTOREK
ŚNIADANIE
kasza bulgur na mleku – mleko, kasza bulgur,
kanapka – chleb zwykły, masło śmietankowe, tuńczyk w oleju, ogórek kwaszony,
napój – herbata czarna z miodem i cytryną: woda, herbata czarna, cytryna, miód pszczeli,
owoc – banan,

OBIAD
zupa buraczkowa: burak, ziemniaki, marchew, mięso udziec z indyka, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, mleko spożywcze, śmietana, sok cytrynowy, cukier, koper, natka pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
pieczone roladki z kurczaka z ryżem – mięso z piersi kurczaka, rozmaryn, cząber mielony, pieprz czarny mielony, ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty, kolorowa surówka: pomidory koktajlowe, papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, bazylia świeża,
napój – napar z mięty i miodu: woda, mięta świeża, miód pszczeli,

PODWIECZOREK
tosty z serem żółtym i z szynką – chleb tostowy, ser żółty gouda, szynka drobiowa, sos keczup, masło śmietankowe,
napój – herbata owocowa.
jabłko

 

16.05.2018 – ŚRODA
ŚNIADANIE
płatki orkiszowe pełnoziarniste na mleku – mleko, płatki orkiszowe pełnoziarniste,
kanapka – bułka sznytka, masło śmietankowe, ser twarogowy półtłusty, ogórek, papryka czerwona,
napój – herbata owocowa,
owoc – kiwi

OBIAD
zupa brokułowa: brokuł, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana, masło śmietankowe, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony,
II danie
lasagne warzywno – mięsna – wieprzowina szynka surowa, makaron lasagne, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, ser żółty gouda, bazylia suszona, oregano suszone,
sos pomidorowy z passatą: passata, olej rzepakowy, cebula, marchew, seler naciowy, czosnek, pieprz czarny mielony, bazylia suszona, oregano suszone,
napój: lemoniada: woda, cytryna, miód pszczeli, mięta świeża,

PODWIECZOREK
ryż z jogurtem i owocami: jogurt, ryż biały, czarne jagody,
napój – herbata rumiankowa.

17.05.2018 – CZWARTEK
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku – mleko, płatki jaglane, len ziarno,
kanapka – chleb baltonowski, masło śmietankowe, sałatka z ryżu, szynki i warzyw: ryż biały, papryka czerwona, szynka delikatesowa z kurczaka, ogórek kwaszony, śmietana, por, kukurydza konserwowa, pieprz czarny mielony,
napój – herbata z cytryną i cukrem,
owoc – arbuz,
OBIAD
zupa krem z jarmużu: ziemniaki, jarmuż, marchew, kurczak tuszka, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, cebula, por, masło ekstra, pieprz czarny mielony,
II danie
pulpety z mięsa mieszanego gotowane – wieprzowina łopatka, wołowina pieczeń, bułki pszenne zwykłe, marchew, pietruszka korzeń, jaja kurze, por, seler korzeniowy,
kasza owsiana z warzywami – brokuły, pomidor, kasza owsiana, cebula, koper, marchew, olej rzepakowy, czosnek, pieprz czarny mielony, sos koperkowy: śmietana, koper, mąka pszenna, masło ekstra, pieprz czarny mielony, ogórek,
kompot ze świeżych jabłek: woda, jabłka, cukier,
PODWIECZOREK
kanapka – bułka wieloziarnista, masło śmietankowe, dżem owocowy,
napój – kakao naturalne na mleku: mleko, kakao, cukier.

 

18.05.2018 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kasza manna z cynamonem – mleko, kasza manna, cynamon mielony, rodzynki suszone,
kanapka – bułka orkiszowa, masło śmietankowe, szynka wieprzowa, sałata, pomidor,
napój :
owoc – mandarynka,
OBIAD
zupa grochowa z makaronem pełnoziarnistym: marchew, wieprzowina łopatka, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, groch nasiona suche, cebula, natka pietruszki, czosnek, majeranek suszony, lubczyk świeży, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy,
II danie
filet z dorsza w cieście – dorsz mrożony, mąka, olej rzepakowy, jaja kurze, mleko, ,ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej – kapusta kiszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,
napój – kompot truskawkowy : woda truskawki mrożone, cukier,
PODWIECZOREK
koktajl truskawkowo – bananowy z ostropestem plamistym – mleko, truskawki, banan, ostropest plamisty mielony, cukier z prawdziwą wanilią, syrop klonowy, chrupki kukurydziane,
napój – woda z pomarańczą i miętą: woda, pomarańcza, mięta świeża.

21.05.2016 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE
ryż na mleku – mleko, ryż biały,
kanapka – bułka wieloziarnista, masło śmietankowe, twarożek z jogurtem naturalnym: ser twarogowy tłusty, jogurt naturalny, szczypiorek, ogórek, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną i miodem,
owoc – jabłko

OBIAD
zupa krem z ciecierzycy i ziemniaków: marchew, pietruszka korzeń, ciecierzyca, ziemniaki, mięso z uda kurczaka, seler korzeniowy, por, cebula, pieprz czarny mielony,
II danie
pancakes na mleku i mące pszennej – mleko bez laktozy, mąka pszenna, jaja kurze, olej rzepakowy, naturalna woda mineralna średniozmineralizowana niskosodowa gazowana, cukier, masło bez laktozy, cukier z prawdziwą wanilią, sól biała,
napój – mus rabarbarowy: rabarbar, cukier, woda źródlana,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka sznytka, masło śmietankowe, szynka wieprzowa, pomidor, szczypiorek, roszponka warzywna,
napój – herbata z czarnego bzu.

 

22.05.2018 – WTOREK
ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku – mleko, płatki jęczmienne,
kanapka – chleb baltonowski, masło śmietankowe, roladki śniadaniowe z szynki: jaja gotowane, szynka delikatesowa z kurczaka, majonez kielecki, jogurt naturalny, szczypiorek, koper,
napój – herbata rooibos,
owoc – winogrona,

OBIAD
zupa ogórkowa z ziemniakami i zacierkami – ogórek kwaszony, marchew, ziemniaki, zacierka jajeczna, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, mleko, śmietana, koper, natka pietruszki, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy,
II danie
gulasz wieprzowy w sosie własnym – wieprzowina szynka surowa, marchew, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, natka pietruszki, papryka czerwona mielona słodka, liść laurowy, pieprz czarny mielony, kasza pęczak jęczmienny, surówka z kapusty, marchewki i jabłka: kapusta biała, marchew. jabłko, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka kompotowa, cukier,
PODWIECZOREK
koktajl bananowy: mleko, banan, serek homogenizowany naturalny chudy, wafle jaglane
napój – herbata z melisy i pomarańczy: woda, pomarańcza, herbata melisa z pomarańczą.

23.05.2018 – ŚRODA

ŚNIADANIE
owsianka bananowa: mleko, banan, woda, płatki owsiane, czarne jagody, żurawina,
kanapka – chleb wieloziarnisty , masło śmietankowe, ser żółty gouda, sałata, papryka czerwona, ogórek,
napój – herbata z cytryną i miodem: woda, miód pszczeli, cukier, herbata,
owoc –

OBIAD
kasza manna na rosole: mięso udziec z indyka, marchew, kasza manna, kaczka tuszka, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, natka pietruszki, lubczyk świeży, kozieradka, owoc jałowca, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
kotlecik drobiowy w kukurydzianej panierce – mięso z piersi kurczaka, jaja kurze, olej rzepakowy, bułka tarta, mąka kukurydziana, ziemniaki puree, mini marchewki z sezamem: marchew mrożona, sezam,
napój – kompot z czarnej porzeczki,

PODWIECZOREK
budyń waniliowy z musem truskawkowym – mleko, truskawki, żółtka jaja kurzego, skrobia ziemniaczana, wanilia laska, wafle ryżowe naturalne,
napój – napar z mięty i miodu: woda, mięta świeża, miód pszczeli.

 

24.05.2018 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
makaron mieszany na mleku: mleko, makaron bezjajeczny, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny,
kanapka – ciabata, masło śmietankowe, pasta z tuńczyka i jajek: jaja kurze, tuńczyk w oleju, szczypiorek, śmietana, ogórek kwaszony,
napój – herbata biała,
owoc – gruszka
OBIAD
barszcz ukraiński – ziemniaki, burak, marchew, fasola biała, por, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, śmietana, mleko, sok cytrynowy, majeranek suszony, pieprz czarny mielony,
II danie
pierożki z mięsem – mięso z piersi indyka, mąka pszenna, jaja kurze, cebula, masło ekstra, oregano suszone, pieprz czarny mielony, surówka z cykorii : cykoria, papryka czerwona, pomidory koktajlowe, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, pieprz czarny mielony,
napój – sok marchwiowy,
PODWIECZOREK
kanapka – chleb baltonowski, masło śmietankowe, ser biały typu włoskiego, sałata, papryka czerwona, koper,
napój – herbata owocowa.

25.05.2018 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
musli 5 zbóż z rodzynkami na mleku – mleko, płatki owsiane, płatki jęczmienne, płatki żytnie, płatki pszenne, rodzynki suszone, płatki gryczane,
kanapka – bułka żytnia, masło śmietankowe, konfitura truskawkowa,
napój – herbata rooibos,
owoc – kiwi,
OBIAD
zupa z fasolą szparagową – ziemniaki, fasola szparagowa, marchew, mięso z piersi kurczaka, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, mleko, śmietana, mąka pszenna,
II danie
ryba po grecku – dorsz mrożony, pomidor, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, sok z cytryny, majeranek suszony, pieprz czarny mielony, mix obiadowy: ryż biały, soczewica zielona, kasza bulgar: ryż biały, kasza bulgar, soczewica zielona, nasiona suche,
surówka z młodej kapusty kwaszonej: kapusta kwaszona, jabłko, marchew, cebula, olej słonecznikowy, cukier,
napój – kompot ze świeżych jabłek,

PODWIECZOREK
ciasto marchewkowe – mąka pszenna, jaja kurze, olej rzepakowy, marchew, cukier, rodzynki suszone, cynamon mielony, soda oczyszczona, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa,
napój – kawa zbożowa na mleku: mleko, kawa inka, cukier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)