Jadłospis

01.02.2018 – czwartek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, kasza manna, żurawina,
kanapka – pieczywo mieszane, masło, szynka z kurczaka, ogórek,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,
OBIAD
zupa kalafiorowa: włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, śmietana, masło; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, natka pietruszki,
II danie – roladki schabowe z czerwoną papryką: schab bez kości, papryka czerwona, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna,1/2 łyżeczki musztardy; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy; kasza gryczana, koper; ogórek kiszony,
owoce – jabłko,
napój – mięta,

PODWIECZOREK
jogurt truskawkowy i herbatniki: jogurt naturalny, miód pszczeli, truskawki mrożone, herbatniki.

 

02.02.2018 – piątek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki orkiszowe,
kanapka z pastą rybną – bułka wieloziarnista, masło, sardynka w pomidorach, ser twarogowy, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa ogórkowa z ziemniakami: włoszczyzna, ogórek kwaszony, ziemniaki, śmietana, koper; przyprawy: pieprz czarny,
II danie – naleśniki z truskawkową polewą: mąka pszenna pełnoziarnista, jaja, mleko, olej rzepakowy, ser twarogowy, cukier/miód, truskawki mrożone,
napój – herbata owocowa,
owoc – banan,

PODWIECZOREK
jabłko zapiekane z konfiturą – jabłko, konfitura, kruszonka, chałka z masłem: chałka, masło,
napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

05.02.2018 – poniedziałek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki owsiane, banan,
kanapka – bułka z orkiszem, masło, polędwica sopocka, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa koperkowa z ryżem i ziemniakami: włoszczyzna lub bulion, ryż, ziemniaki, masło, koper, przyprawy: pieprz czarny,
II danie – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti, mięso mielone – łopatka wieprzowa, marchew, pietruszka, seler, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,
owoce – pomarańcza,
napój – kompot owocowy,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka z pastą jajeczną ze szczypiorkiem; bułka żytnia, masło, jaja kurze; przyprawy: pieprz, szczypiorek,
napój – kawa zbożowa, mleko, kawa zbożowa, cukier/miód.

 

06.02.2018 – wtorek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, makaron zacierki,
kanapka – pieczywo mieszane, masło, ), kiełbasa krakowska sucha, pomidor koktajlowy, sałata,
napój – herbata owocowa,

OBIAD
zupa jarzynowa: marchew, ziemniaki, kalafior, pietruszka korzeń, seler korzeń, seler nać, groszek mrożony, cebula, por; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, pieprz czarny, natka pietruszki,
II danie – kolorowy gulasz z kurczaka: mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, fasolka czerwona konserwowa, kukurydza konserwowa, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna; kasza jęczmienna perłowa, natka pietruszki; przyprawy: słodka papryka,
napój – kompot owocowy,
owoc – mandarynka,

PODWIECZOREK
kanapka z twarożkiem z gruszką i miodem: ser twarogowy, gruszka,
miód pszczeli, masło, chleb żytni,
napój – mleko.

 

07.02.2018 – środa

ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, musli owocowe,
kanapka z szynką: bułka fit, masło, szynka z piersi indyka, ogórek kwaszony, kiełki mix,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa – rosół z makaronem: włoszczyzna, indyk, kaczka, makaron dwujajeczny, natka pietruszki, przyprawy; lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny,
II danie – kluski leniwe z musem jabłkowym : ser twarogowy półtłustym, mąka pszenna, jajko; mus: jabłko, cynamon,
napój – herbata owocowa,
owoce – winogrona,

PODWIECZOREK
kanapka na ciepło – chleb tostowy graham, szynka, jabłko, ser żółty, papryka, ketchup,
napój – kawa zbożowa: mleko, kawa zbożowa, cukier/miód.

 

 

08.02.2018 – czwartek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki kukurydziane,
kanapka – chleb mieszany, masło, ser żółty, papryka, sałata,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa barszcz ukraiński: włoszczyzna lub bulion, burak ćwikłowy, fasola biała, ziemniaki, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, majeranek,
II danie – pierożki z mięsem: ciasto- mąka pszenna, woda; farsz: ugotowane mięso z indyka, jajko, cebula, masło; przyprawy: oregano, pieprz; surówka: sałata, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek; przyprawy: sok z cytryny, pieprz,
napój – kompot owocowy,
owoc – gruszka,

PODWIECZOREK
pączek z konfiturą,
napój: kawa zbożowa: mleko, kawa zbożowa.

 

09.02.2018 – piątek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki orkiszowe,
kanapka z pastą jajeczną- bułka pszenno-żytnia, masło, jajo, jogurt naturalny, ogórek; przyprawy: szczypior,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna lub bulion, kasza jęczmienna, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk,
II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,
napój – mięta,
owoc – banan,

PODWIECZOREK
kisiel jabłkowy i herbatniki: jabłko, mleko, mąka ziemniaczana, miód, cynamon; herbatniki,
napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

 

12.02.2018 – poniedziałek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, kasza manna, żurawina,
kanapka – bułka sznytka, masło, ser twarogowy, papryka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa biała – seler korzeniowy, korzeń pietruszki, por- biała część, cebula, kalafior, kalarepa, czosnek, ziemniaki; przyprawy: gałka muszkatołowa, ziele angielskie, pieprz,
II danie- szynka wieprzowa duszona z warzywami: szynka wieprzowa,
marchew, seler naciowy, cukinia, pomidor, kalarepka, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano; ryż; mizeria: ogórek świeży, jogurt naturalny, koper, sok z cytryny,
napój – kompot owocowy,
owoc – pomarańcza,

PODWIECZOREK
ciasto drożdżowe z rodzynkami – wypiek własny: mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, mleko, drożdże, cukier, rodzynki,
napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

13.02.2018 – wtorek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki owsiane, morele suszone,
kanapka – chleb żytni, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna lub bulion, sok pomidorowy, śmietana, makaron, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,
II danie – zrazy wieprzowe: szynka wieprzowa, ogórek kwaszony, olej rzepakowy, bulion warzywny ekologiczny z kostki (lub wywar z włoszczyzny), mąka pszenna, musztarda; przyprawy: pieprz, majeranek; kasza gryczana, koperek; surówka z czerwonej kapusty: kapusta czerwona, jabłko; przyprawy: oliwa z oliwek, sok z cytryny, pieprz,
owoc – melon,
napój – napar z mięty,

PODWIECZOREK
budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, skrobia ziemniaczana, jaja, truskawki mrożone, wanilia; wafle ryżowe,
napój – herbata owocowa.

 

14.02.2018 – środa
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki kukurydziane,
kanapka – bułka ciabata, masło, krakowska sucha, ogórek kwaszony, kiełki mix,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa – krem z marchwi: włoszczyzna, marchew, śmietana, do posypania pestki dyni; przyprawy: imbir, curry,
II danie – filet z dorsza smażony na oleju w cieście: dorsz, mąka, jaja, mleko, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, pomarańcza, jogurt naturalny,
napój – kompot owocowy,
owoc – jabłko,

PODWIECZOREK
kanapka – buka żytnia, masło, ser żółty, papryka,
napój – herbata owocowa.

 

15.02.2018 – czwartek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki jęczmienne, jabłko, miód,
kanapka – chleb mieszany, masło, schab pieczony, ogórek świeży, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa – buraczkowa: włoszczyzna lub bulion, burak, ziemniaki, śmietana; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, koper, natka pietruszki, sok z cytryny, cukier,
II danie – pieczone roladki z kurczaka, przyprawy: rozmaryn, cząber, czarny pieprz;
ziemniaki pieczone, olej rzepakowy, przyprawy: tymianek; kolorowa surówka:
pomidory koktajlowe, papryki kolorowe, oliwa z oliwek, sok z cytryny, świeże listki bazylii,
napój – napar z mięty,
owoc – banan,

PODWIECZOREK
kasza manna z sokiem malinowym – kasza manna, mleko, sok malinowy,
napój: herbata owocowa.

 

16.02.2018 – piątek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki orkiszowe,
kanapka z pastą z tuńczyka: bułka żytnia, masło, tuńczyk w sosie własnym, ser twarogowy, ogórek kwaszony,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniaki, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,
II danie – naleśniki żytnio- kukurydziane z twarogiem i musem truskawkowym : mleko, mąka kukurydziana, mąka żytnia pełnoziarnista, jajko, olej rzepakowy, ser twarogowy, mrożone truskawki,
napój – kompot owocowy,
owoce – mandarynka,

PODWIECZOREK
kanapka na ciepło – chleb tostowy graham, szynka, jabłko, ser żółty, papryka, ketchup,
napój – kawa zbożowa, mleko, kawa zbożowa, cukier/miód.

 

19.02.2018 – poniedziałek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, makaron zacierki,
kanapka – bułka żytnia, masło, szynka drobiowa, papryka, kiełki rzodkiewki,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa jarzynowa: marchew, kapusta, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, groszek zielony, ziemniaki, śmietana; przyprawy: natka pietruszki, lubczyk,
II danie – zapiekanka: ryż, szynka wieprzowa, cebula, marchew, seler naciowy, cukinia, koncentrat pomidorowy, ser żółty; przyprawy: zioła prowansalskie; surówka: sałata lodowa, papryka, ogórek zielony; przyprawy: sok z cytryny, koper,
napój – herbata malinowa,
owoc – gruszka,

PODWIECZOREK
budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, skrobia ziemniaczana, jaja, truskawki mrożone, wanilia; pałki kukurydziane,
napój – herbata owocowa.

 

 

20.02.2018 wtorek

ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki kukurydziane,
kanapka – pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidory, sałata,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa – porowo-ziemniaczana: włoszczyzna lub bulion, por, ziemniaki, masło, śmietana, natka pietruszki; przyprawy: czosnek,
II danie – kotlety mielone smażone na oleju: mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy; przyprawy: koperek; ziemniaki: ziemniaki; marchewka z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło,
napój – herbata miętowa,
owoc – mandarynka,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka sznytka, masło, dżem,
napój – mleko.

 

21.02.2018 – środa
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku: mleko, kasza manna, cynamon,
kanapka – bułka orkiszowa, masło, szynka z piersi indyka, ogórek kwaszony,
napój herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa ogórkowa z zacierkami i ziemniakami: włoszczyzna, ogórek kwaszony, makaron zacierki, ziemniaki, śmietana; przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, koper, natka pietruszki,
II danie – gulasz wieprzowy w sosie własnym: mięso wieprzowe, cebula, marchew, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy: natka pietruszki, liść laurowy, pieprz czarny, papryka słodka; kasza jęczmienna pęczak; surówka z białej kapusty, marchwi i jabłka: kapusta biała, marchew, jabłko, oliwa z oliwek; przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz,
napój – kompot owocowy,
owoc – melon,

PODWIECZOREK
galaretka owocowa z gruszką: galaretka owocowa w proszku, woda,
jogurt naturalny, gruszka; chrupki kukurydziane,
napój – herbata owocowa.

 

22.02.2018 – czwartek
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki ryżowe,
kanapka z jajkiem – chleb mieszany, masło, kiełbasa krakowska, rzodkiewka; przyprawy: szczypiorek,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa – grochowa: włoszczyzna, groch łuskany, ziemniaki, olej słonecznikowy; przyprawy: liść laurowy, majeranek, lubczyk, pieprz czarny, czosnek,
II danie – pieczeń rzymska z sosem chrzanowym: wieprzowina, jajko, bułka tarta, czosnek; przyprawy: koper, szczypiorek drobny, majeranek; masło do formy; sos: chrzan, mąka, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, kolendra; ziemniaki, surówka: sałata, pomidor, cebula czerwona, oliwa; przyprawy: pieprz, sok z cytryny, bazylia,
napój – napar z mięty,
owoc – pomarańcza,

PODWIECZOREK
deser jogurtowo -owocowy- mus: banan, truskawka mrożona, jogurt naturalny, bułka żytnia, masło.

 

23.02.2018 – piątek

ŚNIADANIE
zupa mleczna- mleko, płatki owsiane, morele suszone,
kanapka – bułka wieloziarnista, masło, szynka wiejska, ogórek, roszponka,
napój herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa – kapuśniak: włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, koncentrat pomidorowy; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, koper,
II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,
owoc – banan,
napój – herbata owocowa,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, masło, miód,
napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód,

 

 

26.02.2018 – poniedziałek

ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, płatki jęczmienne,
kanapka- chleb mieszany, masło, polędwica sopocka, pomidor, kiełki rzodkiewki,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna lub bulion, kasza jęczmienna, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk,
II danie – lasagne warzywno-mięsna: makaron lasagne, włoszczyzna, mięso mielone wieprzowe, sos pomidorowy, ser żółty; przyprawy: bazylia, oregano; surówka: sałata lodowa, ogórek świeży, oliwa; przyprawy: sok z cytryny, koperek,
owoce – jabłko,
napój – kompot owocowy,

PODWIECZOREK
ryż z jogurtem i owocami – ryż, jogurt naturalny, borówka mrożona,
napój: herbata owocowa.

 

27.02.2018 – wtorek

ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, kasza manna, żurawina,
kanapka – bułka fit, masło, makrela wędzona, ogórek kwaszony, rzodkiew biała,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa – rosół z makaronem: włoszczyzna, indyk, kaczka, makaron dwujajeczny, natka pietruszki, przyprawy; lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny,
II danie – makaron z truskawkami: makaron pełnoziarnisty, truskawki mrożone, jogurt naturalny,
owoce – gruszka,
napój – kompot owocowy,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, krakowska sucha, ogórek, masło,
napój – herbata owocowa.

 

 

28.02.2018 – środa
ŚNIADANIE
zupa mleczna – mleko, musli owocowe,
kanapka – bułka żytnia, masło, ser twarogowy, rzodkiewka, roszponka,
napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

OBIAD
zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniak, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,
II danie – gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym: mięso drobiowo-wieprzowe, bułka, jajko, kapusta, śmietana, przecier pomidorowy, mąka; ziemniaki, koper,
napój – herbata owocowa,
owoc – mandarynka,

PODWIECZOREK
zimowe naleśniki: mąka gryczana, mąka pszenna, mleko, jajko, masło; mus jabłkowy; przyprawy: cynamon,
napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)