Jadłospis

 

 

 

 

1.06.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, ogórek świeży,

napój – herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa – flaczki z drobiu: włoszczyzna lub bulion, kurczak tuszka, łopatka wołowa, natka pietruszki; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, imbir, majeranek,

II danie  – kasza jęczmienna  z sosem pieczarkowym: kasza jęczmienna;

sos: pieczarki,  mleko, śmietana, masło; przyprawy: czarny pieprz;  surówka: pomidory, papryka, oliwa z oliwek; przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz,

napój – kompot owocowy,

owoc – banan,

 

PODWIECZOREK

rogal maślany, serek homogenizowany naturalny, masło,

napój – kakao.

 

 

 

2.06.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, kasza manna,

kanapka – chleb żytni staropolski, masło, ser twarogowy, papryka, rukola,

napój – herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniak, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek;

surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

napój – kompot owocowy,

sok owocowy,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, polędwica sopocka, ogórek, masło,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

 

5.06.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, płatki owsiane,

kanapka – chleb żytni, masło, szynka wiejska, papryka, ogórek,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna lub bulion, sok pomidorowy, śmietana, makaron, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,

II danie – bitki wieprzowe duszone z marchewką: schab, marchewka, olej; przyprawy: tymianek; kasza pęczak; fasola szparagowa,

napój – napar z mięty,

owoc – jabłko,

 

PODWIECZOREK

bułka z dżemem i masłem; bułka żytnia, masło, dżem,

napój – mleko.

 

 

 

6.06.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, makaron zacierki,

kanapka – bułka żytnia, masło, jajko, ogórek; przyprawy: szczypiorek ,

napój – herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa jarzynowa: marchew, ziemniaki, młoda kapusta,  pietruszka, seler, fasolka szparagowa, groszek zielony, śmietana; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny, natka pietruszki,

II danie – klopsiki w sosie chrzanowym: mięso drobiowo-wieprzowe, bułka, mleko, jajko; sos: śmietana,  masło, mąka pszenna, chrzan; przyprawy: pieprz czarny, tymianek, słodka papryka; makaron, mix sałat z rzodkiewką: mix sałat, rzodkiewka, oliwa z oliwek,  przyprawy; czarny pieprz,

napój – napar z mięty,

sok owocowy

 

PODWIECZOREK

deser jogurtowo-owocowy- mus truskawkowy: truskawki mrożone, jogurt naturalny, wafle ryżowe,

napój – kakao.

 

 

7.06.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, musli owocowe,

kanapka: bułka żytnia, masło, wędlina z kurczaka, pomidory, sałata,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – rosół z makaronem: włoszczyzna, indyk, makaron dwujajeczny, natka pietruszki, przyprawy;  lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny,

II danie – kotlety mielone smażone na oleju: mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy; przyprawy: koperek; ziemniaki;  surówka z kalarepy: kalarepa, jabłko, orzechy, szczypior, jogurt naturalny,

napój – kompot owocowy,

owoce – winogrona,

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z owocami – mleko, skrobia ziemniaczana, truskawki, banan, wanilia, jaja,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

8.06.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki jęczmienne,

kanapka – bułka żytnia, masło; pasta z makreli ze szczypiorkiem: makrela, szczypiorek, ogórek kwaszony,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – porowo-ziemniaczana: włoszczyzna lub bulion, por, ziemniaki, masło, śmietana, natka pietruszki; przyprawy: czosnek,

II danie – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti, mięso mielone – wieprzowe, marchew, groszek zielony, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,

napój – napar z mięty,

sok owocowy

 

 PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, masło, polędwica sopocka, rzodkiewka, sałata,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

9.06.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki ryżowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser żółty, papryka, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – barszcz ukraiński: włoszczyzna lub bulion, burak ćwikłowy, fasola czerwona, ziemniaki, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, majeranek,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

napój – kompot owocowy,

owoc –banan,

 

 PODWIECZOREK

twarożek z owocami – ser biały, brzoskwinia, chleb żytni, masło,

napój –  kakao.

 

 

 

 

 

 

12.06.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka – bułka z ziarnem, masło, schab pieczony, rzodkiewka, ogórek, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa koperkowa: włoszczyzna lub bulion, ziemniaki, masło, koper, przyprawy: pieprz czarny,

II danie – bitki wieprzowe duszone z marchewką: schab, marchewka, olej; przyprawy: tymianek, pieprz czarny; kasza kuskus; fasolka szparagowa,

sok owocowy

napój – napar z mięty

 

 PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, masło,

napój – koktajl shreka: szpinak, banan, kiwi, ananas.

 

 

13.06.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, kasza manna,

kanapka – bułka sznytka , masło, ser twarogowy , papryka , rukola,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – grochowa: włoszczyzna lub bulion, groch łuskany, ziemniaki, olej słonecznikowy; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, liść laurowy, majeranek,

II danie- zapiekane naleśniki z mięsno-warzywnym nadzieniem: mąka, mleko, jajko, olej rzepakowy, mięso z indyka, szpinak mrożony, marchew, pieczarki, przyprawy: czarny pieprz, curry,

napój – herbata owocowa,

owoc – truskawki,

 

 PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, ogórek,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

14.06.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki owsiane,

kanapka – bułka żytnia, masło, polędwica sopocka, rzodkiewka, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa –  kapuśniak z młodej kapusty: marchew, pietruszka, kapusta młoda biała, cebula, ziemniaki; przyprawy: koperek, liść laurowy,

II danie – pieczeń rzymska z sosem pomidorowym: wieprzowina, jajko, bułka tarta, czosnek; przyprawy: koper, szczypiorek drobny, majeranek; masło do formy; sos: pomidory, mąka, śmietana; kasza jęczmienna; przyprawy: sok z cytryny, kolendra; surówka: ogórek, cebula czerwona, olej słonecznikowy; przyprawy: koperek, pieprz, sok z cytryny,

owoce – winogrona

napój – kompot owocowy,

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z owocami – mleko, skrobia ziemniaczana, truskawki, banan, wanilia, jaja,

napój – herbata owocowa.

 

 

16.06.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki kukurydziane,

kanapka – bułka żytnia, masło, szynka wiejska, sałata, pomidor,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – kalafiorowa: kalafior, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana,  natka pietruszki,

II danie – makaron z truskawkami: makaron pełnoziarnisty, truskawki mrożone, jogurt naturalny,

sok owocowy,

napój – herbata owocowa,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, masło, ser żółty, pomidor,

napój – herbata owocowa,

 

 

 

19.06.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki jęczmienne,

kanapka –  bułka żytnia, masło, pasta rybna: sardynka w pomidorach, ser twarogowy półtłusty; ogórek świeży, kiełki rzodkiewki,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 

 OBIAD

zupa –  pomidorowa z makaronem: włoszczyzna lub bulion, sok pomidorowy, śmietana, makaron, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,

II danie – klopsiki pieczone : wieprzowina, bułka, mleko, jajko; przyprawy: pieprz czarny, tymianek, cząber; ziemniaki, natka pietruszki; surówka – mizeria : ogórek zielony, jogurt naturalny, przyprawy: pieprz czarny,

napój – herbata miętowa,

pestki słonecznika,

 

PODWIECZOREK

placki z rabarbarem – mąka, kefir, rabarbar, jajko, rodzynki, olej rzepakowy,

napój – mleko.

 

 

 

20.06.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, makaron zacierki,

kanapka – bułka żytnia, masło, pasta jajeczna: jajko, masło; przyprawy: szczypiorek, pieprz czarny, papryka słodka, pomidor,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa –  z botwiny i buraków: włoszczyzna lub bulion, ziemniaki, botwina, buraki czerwone, śmietana, koper, przyprawy: pieprz czarny, liść laurowy,

II danie – zapiekanka: ryż, pieczarki, łopatka wieprzowa, łopatka wołowa, cebula, marchew, seler naciowy, cukinia, koncentrat pomidorowy, ser żółty; przyprawy: zioła prowansalskie,

napój – kompot owocowy,

owoc – nektarynka

 

PODWIECZOREK

drożdżówka,

napój – kakao: mleko, kakao.

 

 

 

21.06.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki ryżowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, ogórek świeży, szczypior,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa –  z młodych warzyw: marchew, młoda kapusta, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, groszek zielony, śmietana; przyprawy: natka pietruszki, lubczyk,

II danie – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti, mięso mielone – wieprzowe, marchew, groszek zielony, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,

napój – napar z mięty,

sok owocowy,

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z owocami – mleko, skrobia ziemniaczana, truskawki, banan, wanilia, jaja,

napój – herbata owoco

 

 

 

 

22.06.2017 – czwartek

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, musli owocowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser twarogowy, rzodkiewka, szczypiorek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 

OBIAD

zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna lub bulion, kasza jęczmienna, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk,

II danie – bitki wieprzowe duszone z marchewką: schab, marchewka, olej; przyprawy: tymianek; kasza kuskus; fasola szparagowa,

napój – napar z mięty,

sok owocowy,

 

PODWIECZOREK

chałka z żurawiną i masłem – chałka, żurawina, masło, kiwi,

napój – kakao.

 

 

 

 

23.06.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki  jęczmienne,

kanapkabułka żytnia, masło, polędwica, ogórek świeży, rzodkiewka,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniaki, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, bułka tarta, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, brzoskwinia, jogurt naturalny,

napój – kompot owocowy,

owoc – truskawki,

 

PODWIECZOREK

kasza manna z sokiem malinowym – kasza manna, mleko, sok malinowy,

napój – herbata owocowa.

 

 

26.06.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka –  bułka żytnia, masło, szynka drobiowa, papryka, ogórek świeży,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa koperkowa: włoszczyzna lub bulion, kasza manna, masło, koper, przyprawy: pieprz czarny,

II danie – kotlet z piersi z indyka: pierś z indyka, jaja, bułka tarta, przyprawy: pieprz czarny; ziemniaki, koperek; surówka: kapusta pekińska, marchew, jogurt naturalny; przyprawy:

curry,

napój – napar z mięty,

sok owocowy

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, masło,

napój – koktajl shreka: szpinak, banan, kiwi, ananas.

 

 

 

 

27.06.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki kukurydziane,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser żółty, pomidory, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – kalafiorowa: kalafior, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana,  natka pietruszki; przyprawy: pieprz czarny,

II danie – gulasz z mięsa wołowego: mięso wołowe, cebula, marchew, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy: liść laurowy, pieprz czarny, papryka; kasza jęczmienna; puree

z buraczków: buraki, jabłko; przyprawy: sok z cytryny,

napój – napar z mięty,

owoc – truskawki

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka sznytka, masło, miód,

napój – mleko.

 

 

28.06.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki ryżowe,

kanapkabułka żytnia, masło, jajko, ogórek; przyprawy: szczypiorek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – rosół z makaronem: włoszczyzna, indyk, makaron dwujajeczny, natka pietruszki, przyprawy;  lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny,

II danie – kotlety mielone smażone na oleju: mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy; przyprawy: koperek; ziemniaki; surówka: sałata masłowa, pomidor, papryka, oliwa z oliwek, sok z cytryny,

napój – herbata owocowa,

sok owocowy,

 

PODWIECZOREK

deser jogurtowo-owocowy – mus truskawkowy: truskawki mrożone, jogurt naturalny,

bułka żytnia, masło,

napój – kakao.

 

 

 

 

 29.06.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – owsianka:  mleko, płatki owsiane,

kanapka – chleb staropolski, schab pieczony, pomidor, szczypiorek, masło,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa pieczarkowa z zacierkami: włoszczyzna lub bulion, pieczarki, śmietana, makaron zacierki; przyprawy: pieprz czarny, natka pietruszki,

II danie – klopsiki w sosie pomidorowym: mięso drobiowe, bułka, mleko, jajko; sos: śmietana, koncentrat pomidorowy; przyprawy: pieprz czarny; kasza kuskus; surówka z kwaszonej kapusty: kwaszona kapusta, marchew, cebula, jabłko, oliwa,

napój – kompot wieloowocowy,

owoc – nektarynka,

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z owocami – mleko, skrobia ziemniaczana, truskawki, banan, wanilia, jajko,

napój – kawa zbożowa: mleko,  kawa zbożowa.

 

 

DNIA 30.06.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – płatki jęczmienne na mleku: mleko, płatki jęczmienne,

kanapka- bułka żytnia, masło, szynka wiejska; ogórek świeży,

napój – herbata owocowa,

 

 

OBIAD

zupa – barszcz ukraiński: włoszczyzna lub bulion, burak ćwikłowy, fasola czerwona, ziemniaki, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, majeranek,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, bułka tarta, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

napój – kompot z czarnej porzeczki,

pestki dyni,

 

 PODWIECZOREK

chałka z żurawiną i masłem – chałka, żurawina, masło, kiwi,

napój –  kakao.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)