Jadłospis

 

Poniedziałek, 01.06.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z szynką drobiową, ogórkiem konserwowym, papryką,
Banan,
Herbata owocowa.
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami,
Bitki wołowe z kaszą pęczak,
Surówka z pora, marchwi, jabłka,
Kompot.
Podwieczorek
Grahamka z pasztetem i ogórkiem,
Herbata z cytryną.

Wtorek, 02.06.2015
Śniadanie
Płatki orkiszowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z polędwicą sopocką, pomidorem, kiełkami słonecznika,
Herbata malinowa,
Banan.
Obiad
Botwinka z ziemniakami i natką,
Pierś z kurczaka w panierce migdałowej z ziemniakami i natką,
Sałata lodowa z rukolą w sosie vinegret,
Herbata z cytryną.
Podwieczorek
Budyń na gęsto z syropem truskawkowym,
Chrupki kukurydziane,
Herbata.

Środa, 03.06.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z serem żółtym i wędliną konserwową, pomidorem, ogórkiem, szczypiorem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z serem i dżemem,
Herbata owocowa
III – V gr. Szwedzki stół: pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy), ser żółty, wędlina konserwowa, dżem, miód, twaróg, pomidor, ogórek, szczypior,
Jabłko.
Obiad
Zupa pieczarkowa z makaronem i natką,
Kotlet mielony ziemniakami i natką,
Pomidor ze szczypiorem,
Ogórek z rzodkiewką w jogurcie,
Kompot.
Podwieczorek
Serek Danio,
kajzerka z masłem,
Kisiel do picia.

Piątek, 05.06.2015
Śniadanie
Kasza manna na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z polędwicą drobiową i rzodkiewką,
Pestki dyni,
Herbata owocowa.
Obiad
Krupnik z ziemniakami,
Makaron z serem i truskawkami z jogurtem,
Sok owocowy do picia.
Podwieczorek
Ciasto z ziarnem,
Jogurt gratka,
Herbata do picia.

Poniedziałek, 08.06.2015
Śniadanie
Makaron zacierki na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z krakowską podsuszaną, sałatą, ogórkiem, szczypiorkiem,
Herbata z cytryną,
Banan.
Obiad
Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką,
Schab z morelą z ziemniakami,
Sałata z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, czerwoną cebulą w sosie vinegret.
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo jasne z pastą rybną i ogórkiem,
Kawa inka na mleku.

Wtorek, 09.06.2015
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z pastą jajeczną, szczypiorkiem,
Herbata owocowa,
Jabłko.
Obiad
Żurek na wędzonce z ziemniakami,
Gulasz drobiowy z kaszą jęczmienną,
Surówka z młodej kapusty ze szczypiorem i marchwią,
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo jasne z miodem,
Mleko.

Środa, 10.06.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z wędliną konserwową, serem żółtym, ogórkiem, papryką, pomidorem, szczypiorkiem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z dżemem i twarogiem,
Gr. III-V szwedzki stół.
Pieczywo, masło, wędlina konserwowa, twaróg, ser żółty, dżem, miód, pomidor, ogórek, szczypiorek.
Herbata owocowa,
Jabłko.
Obiad
Kapuśniak z młodej kapusty,
Ryba po grecku z ziemniakami i natką,
Mięta.
Podwieczorek
Grahamka z polędwicą z indyka i kiełkami słonecznika,
Kawa inka.

Czwartek, 11.06.2015
Śniadanie
Płatki orkiszowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z szynką wieprzową, kiełkami rzodkiewki, pomidorem,
Herbata owocowa,
Owocowy sok do picia.
Obiad
Zupa pomidorowa z makaronem,
Gulasz wołowy z kaszą jaglaną,
Sałata z pomidorem, świeżym szpinakiem, roszponką i czerwoną cebulą,
Kompot.
Podwieczorek
Chałka z masłem,
Kakao.

Piątek, 12.06.2015
Śniadanie
Kasza manna na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem,
Jabłko,
Herbata owocowa.
Obiad
Zupa ogórkowa z natką,
Naleśniki z serem i owocami w kisielu,
Kompot.
Podwieczorek
Kajzerka z wędliną z indyka, sałatą, rzodkiewką,
Herbata z cytryną.

Poniedziałek, 15.06.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z wędliną wieprzową, ogórkiem, szczypiorkiem,
Herbata owocowa,
Banan.
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami,
Kotlet mielony z ziemniakami i natką,
Kapusta młoda zasmażana z koprem,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Mleko.

Wtorek, 16.06.2015
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z krakowską podsuszaną, pomidorem, kiełkami rzodkiewki,
Jabłko,
Herbata.
Obiad
Zupa jarzynowa z kaszą manną,
Pierś z kurczaka w panierce z migadałami z ziemniakami i natką,
Pomidor ze szczypiorem,
Mizeria,
Kompot.
Podwieczorek
Kajzerka z jogurtem ananasowym robionym na miejscu, bez konserwantów,
Herbata.

Środa, 17.06.2015
Śniadanie
Makaron zacierki na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z szynką wieprzową, ogórkiem, pomidorem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z dżemem i twarogiem,
Herbata owocowa.
III – V gr. – szwedzki stół – masło, szynka wieprzowa, serek wiejski, twaróg, dżem, ser żółty, ogórek, pomidor, herbata owocowa.
Morela.
Obiad
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami,
Gołąbki z młodej kapusty z ziemniakami i natką,
Ogórek konserwowy,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Kisiel do picia.

Czwartek, 18.06.2015
Śniadanie
Makaron na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z pastą jajeczną i szczypiorkiem,
Herbata,
Owocowy sok do picia.
Obiad
Zupa zacierkowa z zieleniną,
Spagetti z sosem mięsno – warzywnym z serem żółtym,
Sałata z rukolą w sosie vinegret,
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo z pastą z makreli i ogórkiem kiszonym,
Kawa inka.
Piątek, 19.06.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z szynką drobiową, sałatą i pomidorem,
Żurawina,
Herbata owocowa.
Obiad
Kapuśniak z młodej kapusty z koprem,
Ryba panierowana z ziemniakami i natką,
Ogórek z rzodkiewką w z jogurtem,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto z truskawkami – wypiek własny,
Kakao.

Poniedziałek, 22.06.2015
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z twarogiem i brzoskwinią,
Herbata owocowa,
Pestki dyni.
Obiad
Botwinka z ziemniakami,
Udziec z indyka z kaszą gryczaną,
Pomidor z kiełkami brokuła,
Kompot.
Podwieczorek
Racuchy z jabłkiem,
Herbata z cytryną.

Wtorek, 23.06.2015
Śniadanie
Kasza manna na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z masłem, wędliną , ogórkiem, rzodkiewką,
Herbata owocowa,
Winogrono.
Obiad
Rosół z makaronem i natką,
Bitki wołowe z ziemniakami i koprem,
Surówka z młodej kapusty,
Kompot.
Podwieczorek
Kajzerka z masłem i dżemem leśnym,
Mleko.

Środa, 24.06.2015
Śniadanie
Ryż na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z szynką wieprzową, ogórkiem, pomidorem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z dżemem i twarogiem,
Herbata owocowa.
III – V gr – szwedzki stół – masło, szynka domowa, serek wiejski, twaróg, dżem , ser żółty, ogórek, pomidor,
Herbata owocowa,
Owocowy sok do picia.
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem i natką,
Pierogi z kapustą i mięsem,
Marchew doprawiona chrzanem w sosie śmietanowym,
Kompot.
Podwieczorek
Wafle ryżowe,
Baton zbożowy,
Jogurt owocowy robiony na miejscu, bez konserwantów,
Herbata.

Czwartek, 25.06.2015
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z serem, rzodkiewką, szczypiorkiem,
Herbata owocowa
Ziarna słonecznika.
Obiad
Żurek na wędzonce z jajkiem,
Eskalopki drobiowe z żółtym serem i ziemniakami,
Sałata ze świeżym szpinakiem, pomidorem, czerwoną cebulą,
Kompot.
Podwieczorek
Grahamka z pastą z makreli, pomidorem, kiełkami słonecznika,
kawa inka.

Piątek, 26.06.2015
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z krakowską podsuszaną, pomidorem, kiełkami rzodkiewki,
Jabłko,
Herbata.
Obiad
Botwinka z ziemniakami,
Kotlet rybny z ziemniakami i koprem,
Kapusta pekińska z papryką i kukurydzą,
Kompot.
Podwieczorek
Pączek z marmoladą,
Galaretka do picia.

Poniedziałek, 29.06.2015 r.
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z wędliną wieprzową, ogórkiem, szczypiorkiem,
Herbata owocowa,
Banan.
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami,
Kotlet mielony z ziemniakami i natką,
Surówka z młodej kapusty ze szczypiorem i marchwią,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Mleko.

Wtorek, 30.06.2015
Śniadanie
Płatki orkiszowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z polędwicą sopocką, pomidorem, kiełkami słonecznika,
Herbata malinowa,
Banan.
Obiad
Botwinka z ziemniakami i natką,
Pałeczka z kurczaka z ziemniakami i koprem,
Sałata lodowa z rukolą w sosie vinegret,
Herbata z cytryną.
Podwieczorek
Budyń na gęsto z syropem truskawkowym,
Chrupki kukurydziane,
Herbata.

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)