Jadłospis

18.05.2020 – PONIEDZIAŁEK
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Mleko z miodem, 200g, składniki: mleko 99%, miód pszczeli 1%

2.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Kiełbasa krakowska sucha 25g

5.    Ogórek kwaszony 20g

6.    Papryka żółta 20g

7.    Owoce sezonowe 100g

1.    Pierogi z serem twarogowym, 164g,  składniki: ser twarogowy tłusty (z mleka) 58%, mąka pszenna 29%, woda 9%, cukier 1%, olej rzepakowy uniwersalny 1%

2.    Zupa solferino, 195g, składniki: ziemniaki 36%, woda 29%, marchew 10%, seler 5%, pietruszka korzeń 5%, wieprzowina szynka surowa 5%, koncentrat pomidorowy4%, cebula 3%, por 3%, pietruszka liście 1%, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie

3.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

4.    Jogurt naturalny (z mleka) 50g

1.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao 16% proszek 0,5%

2.    Bułka sznytka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Pasta zielona 28,7g, składniki: brokuły 70%, ser typu Feta (z mleka) 30%, czosnek, pieprz czarny

5.    Owoce suszone 10g

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 

 

 

 

 

19.05.2020 – WTOREK
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Zacierki na mleku 202,5g, składniki: mleko  92%, zacierka jajeczna (mąka pszenna, jaja) 8%

2.    Kajzerki (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, cukier, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Ser żółty gouda (z mleka) 25g 

5.    Sałata 5g

6.    Pomidor 25g

7.    Herbata z cytryną i cukrem, 200g składniki: woda 96%, cytryna 3%, cukier 1%, herbata czarna 1%

8.    Owoce sezonowe 100g

1.    Zupa ogórkowa z ryżem 200g, składniki: woda 31%, ogórek kwaszony 21%, marchew 9%, ryż biały 7%, wieprzowina łopatka 5%, ziele angielskie  5%, liść laurowy 5%, majeranek suszony 5%, pietruszka korzeń 4%, seler 4%, śmietana (z mleka) 3%, pietruszka liście 1%

2.    Ziemniaki puree, 150g, składniki: ziemniaki 93%, mleko 5%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%

3.    Bitki wołowe w jarzynach duszone 150g,  składniki: wołowina pieczeń 70%, marchew 11%, pietruszka korzeń 6%, cebula 6%, seler 3%, mąka pszenna 2%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, por 1%, papryka czerwona mielona słodka, liść laurowy, ziele angielskie mielone

4.    Mini marchewki z sezamem 88g, składniki: marchew mrożona 94%, sezam 6%

5.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Budyń kukurydziany o smaku waniliowym z musem malinowym  255,3g, składniki: mleko 66%, maliny 16%, mąka kukurydziana 7%, żółtka jaja kurzego 6%, cukier 3%, masło ekstra (z mleka) 2%, cukier z prawdziwą wanilią

2.    Herbatniki (mąka pszenna, mleko spożywcze) 20g

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
20.05.2020 – ŚRODA
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

2.    Masło ekstra (z mleka) 4g

3.    Schab pieczony 37g, składniki: schab wieprzowy bez kości 89%, czosnek 3%, olej rzepakowy uniwersalny 3%, papryka czerwona mielona ostra 1%, majeranek suszony 1%, rozmaryn 1%, tymianek 1%, papryka czerwona mielona słodka, pieprz czarny, oregano suszone

4.    Ogórek kwaszony 25g

5.    Rukola 20g

6.    Owoce sezonowe 100g

7.    Kawa zbożowa na mleku, składniki: mleko  98%, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) 1%, cukier 1%

1.    Kasza bulgur (z pszenicy) 45g

2.    Klopsiki w sosie musztardowym 120g, składniki: wieprzowina szynka surowa 58%, mleko 13%, śmietana (z mleka) 8%, musztarda (gorczyca) 8%, jaja 6%, bułka pszenna zwykła (mąka pszenna) 6%, pieprz czarny

3.    Buraczki na ciepło 100g, składniki: burak 86%, cytryna 9%, olej rzepakowy uniwersalny 4%, cukier 1%, pieprz czarny

4.    Zupa fasolowa 228g, składniki: woda 38%, ziemniaki 26%, kiełbasa drobiowa 9%, fasola biała nasiona suche 9%, marchew 7%, seler 4%, pietruszka korzeń 4%, por 2%, masło ekstra (z mleka) 1%, czosnek, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie

5.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Mufinki z jagodami 84g, składniki: mąka pszenna 30%, czarne jagody 24%, cukier 17%, olej rzepakowy uniwersalny 10%, mleko 10%, jaja 9%

2.    Mleko z miodem, 200g, składniki: mleko 99%, miód pszczeli 1%

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 

21.05.2020 – CZWARTEK
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kasza manna na mleku, 200g, składniki: mleko 95%, kasza manna (z pszenicy) 5%

2.    Chleb żytni razowy (mąka żytnia razowa, woda, mąka żytnia pytlowa, mąka pęczniejąca (żytnia, kukurydziana), sól, drożdże)) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Polędwica z indyka 25g

5.    Kiełki mix 5g

6.    Papryka czerwona 25g

7.    Owoce sezonowe 100g

8.    Herbata z cytryną i cukrem, 200g składniki: woda 96%, cytryna 3%, cukier 1%, herbata czarna 1%

1.    Pałeczki z kurczaka pieczone 100g, składniki: mięso z ud kurczaka ze skórą 91%, olej rzepakowy uniwersalny 5%, papryka czerwona mielona słodka 2%, czosnek 1%, tymianek 1%, zioła prowansalskie 1%

2.    Ziemniaki puree, 150g, składniki: ziemniaki 93%, mleko 5%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%

3.    Bukiet jarzyn na parze  100,4g, składniki: bukiet z jarzyn wiosennych mrożony 97%, masło ekstra (z mleka) 3%

4.    Zupa pomidorowa z ryżem 200g,  składniki: woda 27%, wieprzowina szynka surowa 15%, marchew 12%, ryż pełnoziarnisty 10%, koncentrat pomidorowy 8%, pietruszka korzeń 7%, seler 7%, por 5%, śmietana (z mleka) 3%, mleko 2%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pietruszka liście, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy

5.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Kajzerki (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, cukier, sól) 37,5g

2.    Masło ekstra (z mleka) 4g

3.    Twarożek z jogurtem naturalnym  27,6g, składniki: ser twarogowy tłusty (z mleka) 69%, jogurt naturalny (z mleka)  31%

4.    Rzodkiewka 11,5g

5.    Szczypiorek 1g

6.    Herbata owocowa, 200g, składniki: woda 98%, cukier 1%, herbata owocowa 1%

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
22.05.2020 – PIĄTEK
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao 16% proszek 0,5%

2.    Chleb pszenno-żytni  (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Szynka wieprzowa 25g

5.    Ogórek 20g

6.    Rzodkiewka 11,5g

7.    Owoce sezonowe 100g

1.    Zupa rumfordzka 200g, składniki: ziemniaki 29%, woda 23%, kiełbasa podwawelska 10%, groch nasiona suche 10%, marchew 9%, mięso z ud kurczaka bez skóry 6%, pietruszka korzeń 4%, seler 4%, cebula 3%, ryż biały 2%, pietruszka liście, pieprz czarny, ziele angielskie, majeranek suszony, liść laurowy

2.    Ryż mieszany 50g, składniki: ryż biały 70%, ryż pełnoziarnisty 30%

3.    Miruna filety panierowane  136g, składniki: miruna 67%, olej rzepakowy uniwersalny 13%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 6%, jaja 6%, mleko 4%, mąka pszenna  4%, pieprz czarny

4.    Surówka z pomidorów w sosie jogurtowym 100g, składniki: pomidor 82%, jogurt naturalny (z mleka)  9%, majonez (gorczyca, żółtka jaj kurzych) 6%, szczypiorek 3%, pieprz czarny

5.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Tosty hawajskie  120g, składniki: chleb tostowy (mąka pszenna, woda, cukier, drożdże, sól) 32%, papryka czerwona 21%, ananas 20%, ser żółty gouda (z mleka) 14%, sos keczup 11%, masło ekstra (z mleka) 3%

2.    Herbata owocowa, 200g, składniki: woda 98%, cukier 1%, herbata owocowa 1%

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
25.05.2020 – PONIEDZIAŁEK
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Płatki kukurydziane na mleku 2%, 216g  składniki: mleko 88%, płatki kukurydziane 12%

2.    Bułka sznytka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Pasta z wędliny 39,8g, składniki: Polędwica z piersi kurczaka 43%, jaja 37%, majonez (gorczyca, żółtka jaj kurzych) 15%, szczypiorek 5%

5.    Ogórek 20g

6.    Papryka czerwona 20g

7.    Owoce sezonowe 100g

8.    Herbata z cytryną i cukrem, 200g składniki: woda 96%, cytryna 3%, cukier 1%, herbata czarna 1%

1.    Żurek 236g, składniki: ziemniaki 30%, żurek zakwas zakwas (mąka pszenna, mąka żytnia) 25%, woda 8%, marchew 7%, kiełbasa drobiowa 6%, wieprzowina szynka surowa 6%, seler 4%, pietruszka korzeń 4%, śmietana (z mleka) 3%, cebula 2%, mleko 2%, mąka pszenna  1%, czosnek 1%, majeranek suszony, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy

2.    Makaron z białym serem i truskawkami   215g, składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka) 46%, truskawki mrożone 29%, makaron bezjajeczny (mąka makaronowa pszenna) 21%, cukier 4%

3.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Kajzerki (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, cukier, sól) 37,5g

2.    Masło ekstra (z mleka) 4g

3.    Pasztet domowy 37,4g,  składniki: mięso z ud kurczaka ze skórą 67%, wątróbka kurczaka 11%, bułka pszenna zwykła (mąka pszenna) 8%, cebula 8%, jaja 6%, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy

4.    Pomidor 25g

5.    Kiełki mix 5g

6.    Herbata owocowa, 200g, składniki: woda 98%, cukier 1%, herbata owocowa 1%

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 

26.05.2020 – WTOREK
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao 16% proszek 0,5%

2.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Polędwica sopocka 12,5g

5.    Ser żółty salami (z mleka) 12,5g

6.    Pomidor 25g

7.    Roszponka warzywna 2g

8.    Owoce sezonowe 100g

1.    Zupa zielona 218,3g, składniki: ziemniaki 26%, pieprz czarny 18%, brokuły 9%, brukselka 9%, woda 7%, marchew 6%, kapusta biała 5%, fasolka szparagowa zielona  5%, por 4%, śmietana (z mleka) 3%, seler 2%, pietruszka korzeń 2%, mleko 1%, cytryna 1%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie

2.    Ziemniaki puree, 150g, składniki: ziemniaki 93%, mleko 5%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%

3.    Filet z indyka smażony w panierce 115,6g,  składniki: mięso z piersi indyka bez skóry 69%, olej rzepakowy uniwersalny 17%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 7%, jaja 6%, pieprz czarny

4.    Surówka z kapusty czerwonej 103g, składniki: kapusta czerwona 68%, jabłko 19%, cebula czerwona 5%, sok z cytryny 5%, olej słonecznikowy 3%

5.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Ciasto drożdżowe z rodzynkami  107g, składniki: mąka pszenna  39%, mleko 19%, olej rzepakowy uniwersalny 16%, rodzynki suszone 8%, cukier 7%, jaja 7%, drożdże świeże 4%, sól biała

2.    Mleko 200g

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
27.05.2020 – ŚRODA
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kawa zbożowa na mleku, składniki: mleko  98%, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) 1%, cukier 1%

2.    Kajzerki (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, cukier, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Parówki z szynki 36g

5.    Ogórek kwaszony 25g

6.    Sos keczup 13,7g

7.    Owoce sezonowe 100g

1.    Zupa minestrone 200g,  składniki: ziemniaki 29%, woda 16%, fasola szparagowa 10%, pomidor 10%, marchew 10%, kurczak tuszka 9%, pietruszka korzeń 7%, seler 5%, por 4%, pietruszka liście 1%

2.    Kasza gryczana niepalona 45g

3.    Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym 116,7g,  składniki: wieprzowina, polędwica 73%, cebula 12%, olej rzepakowy uniwersalny 12%, mąka pszenna 3%, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy

4.    Brokuły z kukurydzą, papryką, jabłkiem 91,6g,  składniki: brokuły 45%, papryka czerwona 19%, jabłko 19%, kukurydza konserwowa 10%, majonez (gorczyca, żółtka jaj kurzych) 7%, pieprz czarny

5.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Ryż zapiekany z jabłkiem  92,7g, składniki: jabłko 54%, ryż biały 45%, cynamon1%

2.    Jogurt naturalny (z mleka) 50g

3.    Herbata owocowa, 200g, składniki: woda 98%, cukier 1%, herbata owocowa 1%

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

28.05.2020 – CZWARTEK
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Mleko z miodem, 200g, składniki: mleko 99%, miód pszczeli 1%

2.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Jaja gotowane 50g

5.    Pomidor 25g

6.    Szczypiorek 1g

7.    Owoce sezonowe 100g

1.    Delikatna zupa grochowa z ziemniakami   200g, składniki: ziemniaki 29%, woda 23%, marchew 12%, groch nasiona suche 10%, seler 6%, pietruszka korzeń 6%, por 4%, cebula 2%, masło ekstra (z mleka) 2%, pietruszka liście 1%, czosnek 1%, majeranek suszony, pieprz czarny, ziele angielskie, lubczyk suszony, liść laurowy

2.    Placki z jabłkami 182,7g,  składniki: jabłko 37%, mąka pszenna 24%, mleko  24%, olej rzepakowy uniwersalny 9%, jaja 4%, drożdże świeże 2%

3.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Bułka sznytka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 37,5g

2.    Masło ekstra (z mleka) 4g

3.    Szynka wieprzowa s 25g

4.    Sałata 5g

5.    Rzodkiewka 11,5g

6.    Kawa zbożowa na mleku, składniki: mleko  98%, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) 1%, cukier 1%

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 

 

 

 

29.05.2020 – PIĄTEK
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao 16% proszek 0,5%

2.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Kiełbasa krakowska sucha 25g

5.    Ogórek kwaszony 20g

6.    Papryka żółta 20g

7.    Owoce sezonowe 100g

1.    Zupa pomidorowa z soczewicą  200g,  składniki: woda 55%, soczewica czerwona nasiona suche 13%, marchew 10%, seler 5%, pietruszka korzeń 5%, śmietana (z mleka) 3%, koncentrat pomidorowy 3%, por 3%, mleko 2%, mąka żytnia 1%, masło śmietankowe (z mleka) 1%

2.    Ryż mieszany 45g, składniki: ryż biały 70%, ryż pełnoziarnisty 30%

3.    Kotlet rybny pieczony  146,8g, składniki: dorsz mrożony 67%, olej rzepakowy uniwersalny 12%, cebula 6%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 6%, jaja 5%, bułka pszenna zwykła (mąka pszenna) 4%, mleko 1%

4.    Surówka colesław 100g, składniki: kapusta biała 67%, marchew 13%, jogurt naturalny (z mleka) 8%, cebula 7%, cukier 2%, ocet jabłkowy 2%, pieprz czarny

5.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Kasza manna na gęsto z musem truskawkowym 247g,  składniki: mleko 72%, truskawki mrożone 17%, kasza manna (z pszenicy) 7%, cukier 4%

2.    Herbatniki (mąka pszenna, mleko spożywcze) 20g

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  Error gathering analytics data from Google: Not FoundLiczba odsłon: (ostatnie 30 dni)