Jadłospis

 

 

1.09.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, kasza manna,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser twarogowy, papryka, rukola,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniaki, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek;

surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, olej słonecznikowy,

napój – kompot owocowy,

owoc – jabłko,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, polędwica sopocka, ogórek, masło,

napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

 

 

 

4.09.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, płatki owsiane,

kanapka – chleb żytni, masło, szynka wiejska, papryka, ogórek,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna lub bulion, sok pomidorowy, śmietana, makaron, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,

II danie – bitki wieprzowe duszone z warzywami: schab, marchewka, pietruszka, por, olej; przyprawy: słodka papryka, pieprz; kasza jęczmienna; fasola szparagowa,

napój – kompot owocowy,

owoc – arbuz,

 

PODWIECZOREK

bułka z miodem i masłem; bułka żytnia, masło, miód,

napój – mleko.

 

 

 

5.09.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka z jajkiem –  bułka żytnia, masło, jajko na twardo, pomidor; przyprawy: szczypiorek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna , cukier / miód,

 

OBIAD

zupa pomarańczowa ( krem z dyni): dynia, marchew, ziemniaki, śmietana,  pestki dyni; przyprawy: imbir świeży,

II danie – kotleciki drobiowe: mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, bułka tarta, jajko, cebula; przyprawy: pieprz biały , tymianek, ziemniaki, koper, surówka z kapusty: kapusta, jabłko, marchew, jogurt naturalny, szczypiorek; przyprawy: sok z cytryny, pieprz,

napój – napar z mięty,

owoc – banan,

 

PODWIECZOREK

koktajl mleczno – gruszkowy: kefir, gruszka, płatki owsiane, wiórki kokosowe,

bułka żytnia, masło.

 

 

 

 

 

 

6.09.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, makaron zacierki,

kanapka – bułka żytnia, masło, wędlina z kurczaka, pomidory, sałata,

napój – herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa jarzynowa: marchew, ziemniaki, młoda kapusta,  pietruszka, seler, fasolka szparagowa, kalafior, śmietana; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny, natka pietruszki,

II danie – szynka w sosie chrzanowym: mięso wieprzowe, olej rzepakowy; sos: śmietana, mąka pszenna, chrzan; przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy; ziemniaki,

mix sałat z rzodkiewką: mix sałat, rzodkiewka, oliwa z oliwek, przyprawy; czarny pieprz, cytryna,

napój – kompot owocowy,

owoc – morele,

 

PODWIECZOREK

twarożek z owocami: ser twarogowy, nektarynka, chleb żytni, masło,

napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

 

7.09.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, musli owocowe,

kanapka –  bułka żytnia, masło, schab pieczony, pomidor, szczypiorek,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – rosół z makaronem: włoszczyzna, indyk, makaron dwujajeczny, natka pietruszki, przyprawy;  lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny,

II danie – makaron z truskawkami: makaron pełnoziarnisty, truskawki mrożone, jogurt naturalny,

napój – kompot owocowy,

owoce – winogrona,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, masło, szynka wiejska, ogórek,

napój –  kawa zbożowa.

 

 

 

 

 

 

8.09.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki ryżowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser żółty, papryka, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa barszcz ukraiński: włoszczyzna lub bulion, burak ćwikłowy,

fasola biała, ziemniaki, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, majeranek,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju w cieście: dorsz, mąka, jaja, mleko, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kapusty: kapusta biała, marchew, koper, olej słonecznikowy, cytryna,

napój – kompot owocowy,

owoc – gruszka,

 

 PODWIECZOREK

ryż z jogurtem i owocami – ryż, jogurt naturalny, borówka,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

11.09.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka – bułka z ziarnem, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, ogórek, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa koperkowa: włoszczyzna lub bulion, ziemniaki, masło, śmietana,  koper, przyprawy: pieprz czarny,

II danie  – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti, mięso mielone – wieprzowe, marchew , pietruszka, seler, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,

napój – napar z mięty,

owoc – jabłko,

 

 PODWIECZOREK

sałatka owocowa: banan, winogrona rodzynkowe, borówka, nektarynka, jogurt naturalny,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

 

12.09.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, kasza manna,

kanapka – bułka sznytka, masło, ser twarogowy, papryka , rukola,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – fasolowa: włoszczyzna lub bulion, fasolka szparagowa, ziemniaki, olej słonecznikowy, śmietana; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, liść laurowy, majeranek,

II danie- pierś kurczaka duszona z warzywami: pierś z kurczaka, marchew, seler naciowy, cukinia, pomidor, kalarepka, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano; kasza jęczmienna; mizeria: ogórek świeży, jogurt naturalny, koper, sok z cytryny,

napój – mięta,

owoc – nektarynki,

 

 PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, pomidor,

napój –  kakao.

 

 

13.09.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki owsiane,

kanapka – bułka żytnia, masło, polędwica sopocka , rzodkiewka, sałata ,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa –  kapuśniak: marchew, pietruszka, kapusta biała, cebula, ziemniaki; przyprawy: koperek, liść laurowy,

II danie – pieczeń rzymska z sosem chrzanowym: wieprzowina, jajko, bułka tarta, czosnek; przyprawy: koper, szczypiorek drobny, majeranek; masło do formy; sos: chrzan, mąka, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, kolendra; kasza pęczak, surówka: pomidor, cebula czerwona, olej słonecznikowy; przyprawy: pieprz, sok z cytryny,

owoce – arbuz,

napój – kompot owocowy,

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z owocami – mleko, skrobia ziemniaczana, sok malinowy, wanilia, jaja,

napój – herbata owocowa,

 

 

 

 

14.09.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki kukurydziane,

kanapka – bułka żytnia, masło, szynka wiejska, sałata, pomidor,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – kalafiorowa: kalafior, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, natka pietruszki,

II danie – klopsiki w sosie pomidorowym: mięso drobiowe, bułka, mleko, jajko; sos: śmietana, koncentrat pomidorowy; przyprawy: keczup, pieprz czarny; kasza pęczak; surówka – mix sałat z rzodkiewką: mix sałat, rzodkiewka, oliwa, pieprz,

napój – kompot wieloowocowy,

owoc – winogrona,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, masło, ser żółty, pomidor,

napój – herbata owocowa.

 

15.09.2017 piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki  jęczmienne,

kanapka – bułka żytnia, masło, polędwica, ogórek świeży, rzodkiewka,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa –  pomidorowa z makaronem: włoszczyzna lub bulion, sok pomidorowy, śmietana, makaron, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,

II danie – kotlet mielony z dorsza: dorsz, kasza manna, bułka tarta, jaja, olej rzepakowy, natka pietruszki; ziemniaki, koperek; surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, brzoskwinia, jogurt naturalny,

napój – kompot owocowy,

owoc – morele,

 

PODWIECZOREK

kasza manna z sokiem malinowym – kasza manna, mleko, sok malinowy,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

18.09.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka –  bułka żytnia, masło, pasta rybna: sardynka w pomidorach, ser twarogowy półtłusty; ogórek świeży, kiełki rzodkiewki,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 

 OBIAD

zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniak, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,

II danie – kotlety mielone smażone na oleju: mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy; przyprawy: koperek; ziemniaki: ziemniaki;  surówka: sałata masłowa, pomidor, papryka, oliwa z oliwek, sok z cytryny,

napój – herbata miętowa,

owoc – banan

 

PODWIECZOREK

placki z jabłkiem – mąka, kefir, jabłko, jajko, rodzynki, olej rzepakowy,

napój – mleko.

 

 

19.09.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, makaron zacierki,

kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, pomidor, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa jarzynowa: marchew, kapusta, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, groszek zielony, śmietana; przyprawy: natka pietruszki, lubczyk,

II danie – zapiekanka: ryż, łopatka wieprzowa, cebula, marchew, seler naciowy, cukinia, koncentrat pomidorowy, ser żółty; przyprawy: zioła prowansalskie,

napój – kompot owocowy,

owoc – nektarynka

 

PODWIECZOREK

chałka z żurawiną i masłem – chałka, żurawina, masło,

napój – kakao.

 

 

 

 

 

 

20.09.2017 środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki kukurydziane,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser żółty, pomidory, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – porowo-ziemniaczana: włoszczyzna lub bulion, por, ziemniaki, masło, śmietana, natka pietruszki; przyprawy: czosnek,

II danie – gulasz z mięsa wieprzowego: mięso wieprzowe, cebula, marchew, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy: liść laurowy, pieprz czarny, papryka; kasza jęczmienna; ogórek małosolny,

napój – napar z mięty,

owoc – śliwki,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka sznytka, masło, miód,

napój – mleko.

 

 

21.09.2017 czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki ryżowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, szynka wiejska, pomidor, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa koperkowa: włoszczyzna lub bulion, kasza manna,  masło, koper, przyprawy: pieprz czarny,

II danie – knedle ze śliwkami: śliwki, ziemniaki gotowane, jajko, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, do polania jogurt naturalny, surówka z marchwi i jabłka: marchew, jabłko, sok z pomarańczy,

napój – herbata owocowa,

owoc – jabłko,

 

PODWIECZOREK

deser jogurtowo-owocowy- mus: banan, jogurt naturalny, bułka żytnia, masło,

 

 

 

 

22.09.2017 piątek

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna- mleko, płatki owsiane,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser biały, rzodkiewka, szczypior,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna lub bulion, sok pomidorowy, śmietana, makaron, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, bułka tarta, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

napój – napar z mięty,

owoc – banan,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, szynka wiejska,  ogórek, masło,

napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

 

 

 

25.09.2017 poniedziałek

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki jęczmienne,

kanapka – bułka żytnia, masło, wędlina z kurczaka, pomidory, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – kalafiorowa: kalafior, ziemniaki,  włoszczyzna, śmietana, natka pietruszki, pieprz czarny,

II danie – kotlet z piersi indyka: pierś indyka, mąka pszenna, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy, przyprawy: papryka słodka, pieprz czarny, tymianek; ziemniaki , koperek; surówka z czerwonej kapusty: czerwona kapusta, jabłko, cebula czerwona, olej słonecznikowy; przyprawy: sok z cytryny,

owoce – jabłko

napój – kompot owocowy,

 

 PODWIECZOREK

polenta z bakaliami –  kasza kukurydziana, mleko, masło, rodzynki, jogurt naturalny; przyprawy: cynamon, kardamon,

napój – napar z herbaty owocowej.

 

 

 

26.09.2017 wtorek

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, kasza manna,

kanapka – bułka żytnia, masło, pasta jajeczna: jajko, masło; przyprawy: szczypiorek, pieprz czarny, papryka słodka, pomidor,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna lub bulion, kasza jęczmienna, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk,

II danie  – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti,

mięso mielone – pierś z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,

owoce – gruszka,

napój – kompot owocowy,

 

PODWIECZOREK

chałka z żurawiną i masłem – chałka, żurawina, masło, kiwi,

napój – kakao.

 

27.09.2017 środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, musli owocowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser twarogowy, rzodkiewka, ogórek, szczypiorek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – fasolowa z ziemniakami: fasola, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, przyprawy: natka pietruszki, sok z cytryny, pieprz czarny,

II danie – klopsiki w sosie musztardowym: mięso wieprzowe, bułka, mleko, jajko; sos: śmietana, musztard; przyprawy: pieprz czarny; kasza gryczana; surówka z selera i marchwi: seler, marchew,  jabłko, jogurt naturalny,

napój – kompot wieloowocowy,

owoc – śliwki,

 

PODWIECZOREK

kasza manna z sokiem malinowym – kasza manna, mleko, sok malinowy,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

 

28.09.2017 czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, szynka wiejska, pomidor, sałata, szczypiorek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – selerowa z ryżem: seler korzeniowy, włoszczyzna, śmietana, masło, ryż, przyprawy: natka pietruszki, sok z cytryny, pieprz czarny,

II danie – gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym: mięso drobiowo-wieprzowe, bułka,  jajko, kapusta, śmietana, przecier pomidorowy, mąka; ziemniaki, koper,

napój – kompot wieloowocowy,

owoc – winogrona

 

PODWIECZOREK

ciasto drożdżowe,

napój – kakao.

 

 

 

29.09.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, płatki owsiane,

kanapka – chleb żytni, masło, ser żółty, pomidor, rukola,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniak, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,

II danie – kotlet mielony z dorsza: dorsz, kasza manna, bułka tarta, jaja, olej rzepakowy, natka pietruszki; ziemniaki, koperek; surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

napój – kompot owocowy,

owoc – banan,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, polędwica sopocka, ogórek, masło,

napój – kawa zbożowa: mleko, kawa zbożowa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)