Jadłospis

04.11.2019 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE
płatki kukurydziane na mleku: mleko, płatki kukurydziane,
kanapka – bułka pszenno-kukurydziana, masło ekstra, parówka z szynki, sos keczup,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach ,
owoc – mandarynka,

OBIAD
zupa brokułowa: ziemniaki, brokuły, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana, masło śmietankowe, pietruszka liście, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, mleko,
II danie
pierogi z jabłkiem: jabłko, mąka pszenna, olej rzepakowy,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka – kajzerka, ser żółty gouda, papryka czerwona, masło ekstra,
napój – herbata owocowa: cukier, herbata owocowa.

05.11.2019 – WTOREK
ŚNIADANIE
kanapka – chleb pszenno- żytni, masło ekstra, polędwica sopocka, ogórek kwaszony,
kiełki rzodkiewki,
napój – kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa – rosół z makaronem: mięso udziec z indyka, marchew, kaczka tuszka, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, pietruszka liście, kozieradka, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie mielone, owoc jałowca, lubczyk suszony;
makaron dwujajeczny nitki,
II danie
ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper ogrodowy,
gołąbki: kapusta biała, wieprzowina szynka surowa, koncentrat pomidorowy, ryż brązowy, jaja, mąka pszenna, otręby owsiane, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier.

PODWIECZOREK
kanapka z twarożkiem na słodko – chleb pszenno-żytni, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty , cukier, tarta marchewka; słonecznik nasiona
napój – herbata rumiankowa,

06.11.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
kanapka – bułka kajzerka, masło ekstra, pieczony filet indyka, pomidor, roszponka warzywna,
napój – kawa zbożowa na mleku: mleko, kawa inka.
owoc – melon żółty,

OBIAD
zupa jarzynowa: ziemniaki, marchew, kapusta biała, fasolka szparagowa, groszek zielony, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, mleko, śmietana, pietruszka liście, lubczyk suszony, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie całe,
II danie
zapiekanka: wieprzowina szynka surowa, ryż paraboiled, ser żółty gouda, ryż brązowy, koncentrat pomidorowy, sałata lodowa z papryką i ogórkiem: sałata lodowa, ogórek, papryka czerwona, sok z cytryny, oliwa z oliwek, koper ogrodowy, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIE CZOREK
koktajl z banana i truskawek: truskawki, banan, jogurt naturalny, cukier; chałka z masłem.

07.11.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
kanapka – chleb pszenno żytni, masło ekstra, kiełbasa krakowska sucha, sałata, ogórek,
napój – kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao proszek,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa pomidorowa z makaronem: makaron dwujajeczny, mięso z ud kurczaka b/s, marchew, koncentrat pomidorowy, seler korzeniowy, por, pietruszka korzeń, cebula, śmietana, mleko, pietruszka liście, liść laurowy, pieprz czarny mielony, owoc jałowca, lubczyk suszony, ziele angielskie,
II danie
ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper ogrodowy; kotlet mielony pieczony: szynka wieprzowa, olej rzepakowy, bułka tarta, jaja, pieprz czarny mielony; kapusta z koperkiem i śmietaną: kapusta biała, cebula, koper ogrodowy, śmietana, cytryna, masło śmietankowe, mąka pszenna, cukier, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszany: mieszanka owocowa mrożona, cukier.

PODWIECZOREK
kanapka: bułka żytnia, masło ekstra, miód pszczeli,
napój: mleko.

08.11.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kanapka – bułka kajzerka, masło ekstra, pasta jajeczna: jaja kurze, majonez kielecki, szczypiorek, pieprz czarny mielony; rzodkiewka,
napój – kawa zbożowa na mleku: mleko, kawa inka, cukier,
owoc – winogrona,

OBIAD
zupa jarzynowa: ziemniaki, fasola szparagowa, kapusta biała, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, śmietana, mleko, masło śmietankowe, lubczyk, pietruszka liście,
II danie
ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper;
filet miruny smażony: miruna, olej rzepakowy, bułka tarta, jaja, mąka pszenna,
surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, pomarańcza, jogurt naturalny,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIE CZOREK
budyń domowy o smaku czekoladowym: mleko, skrobia ziemniaczana, żółtka jaja, cukier, masło śmietankowe, kakao naturalne o obniżonej zawartości tłuszczu.
ciasteczka z owocami
napój: herbata owocowa z cukrem.

12.11.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
kanapka – chleb żytni razowy, masło ekstra, szynka wiśniowa, papryka czerwona, ogórek kiszony,
napój – kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao,
owoc – pomarańcza,

OBIAD
krupnik: ziemniaki, marchew, kasza jęczmienna perłowa, pietruszka korzeń, por, seler korzeniowy, masło śmietankowe, pietruszka liście, pieprz czarny mielony, lubczyk suszony, liść laurowy, ziele angielskie,
II danie
naleśniki z serem twarogowym: mąka szymanowska pszenna, ser twarogowy półtłusty, mleko, olej rzepakowy, jogurt naturalny, jaja, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
ciasto drożdżowe z rodzynkami: mąka pszenna, mleko, jaja, olej rzepakowy, rodzynki suszone, cukier, drożdże świeże, sól biała,
napój – kawa zbożowa na mleku z cukrem: mleko, kawa INKA, cukier.
13.11.2019 – ŚRODA
ŚNIADANIE
kasza zbożowa na mleku: mleko, kawa Inka, cukier,
kanapka – chleb pszenno – żytni, masło ekstra, pasta z wędliny: jaja, polędwica z piersi kurczaka, szczypiorek; ogórek świeży, papryka czerwona,
owoc – melon zielony,

OBIAD
zupa buraczkowa: burak, ziemniaki, marchew, por, cytryna, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, mleko, śmietana, mleko, masło śmietankowe, cukier, koper, pietruszka liście, ziele angielskie mielone, pieprz czarny mielony, liść laurowy,
II danie
potrawka z kurczaka z ryżem: ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty; mięso z piersi kurczaka, groszek zielony konserwowy, marchew, pietruszka korzeń, mąka pszenna, olej rzepakowy, seler korzeniowy, por, pieprz czarny mielony, surówka z marchewki i brzoskwini: marchew, brzoskwinia w syropie, jogurt naturalny,
napój – kompot truskawkowy: truskawki mrożone, cukier,

PODWIE CZOREK
tosty z serem żółtym i szynką: chleb tostowy, jabłko, szynka wieprzowa, sos keczup, ser żółty gouda, masło śmietankowe,
napój – herbata owocowa: cukier, herbata owocowa.

14.11.2019 – CZWARTEK
ŚNIADANIE
napój – kakao naturalne na mleku z cukrem: mleko, cukier, kakao proszek.
kanapka – chleb pszenno – żytni, masło ekstra, parówki z szynki, sos keczup, ogórek kwaszony, kiełki mix
owoc – banan,

OBIAD
zupa kapuśniak: kapusta kwaszona, ziemniaki, marchew, wieprzowina szynka surowa, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, pietruszka liście, koper, pieprz czarny mielony, ziele angielskie całe, liść laurowy,
II danie
pulpety z mięsa mieszanego z kaszą owsianą z warzywami: kasza owsiana: brokuły, pomidor, cebula, olej rzepakowy, czosnek, pieprz czarny mielony; pulpety: wieprzowina łopatka, wołowina pieczeń, bułki pszenne, marchew, pietruszka korzeń, jaja, por, seler korzeniowy, sos koperkowy: mąka pszenna, śmietana, mleko, koper, masło śmietankowe, pieprz czarny mielony, buraczki na ciepło: burak, cytryna, olej rzepakowy, cukier, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIE CZOREK
kanapka – kajzerki, masło ekstra, dżem owocowy,
mleko z miodem: mleko, miód pszczeli,
15.11.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kawa zbożowa na mleku: mleko, kawa Inka, cukier,
kanapka – bułka słoneczna, masło ekstra, schab pieczony w rękawie: schab wieprzowy, czosnek, olej rzepakowy, tymianek, rozmaryn, majeranek suszony, papryka czerwona mielona ostra, papryka czerwona mielona słodka, pieprz czarny mielony, oregano suszone; sałata, papryka czerwona
owoc – mandarynka,

OBIAD
zupa grochowa z makaronem pełnoziarnistym: groch nasiona suche, wieprzowina łopatka, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, cebula, majeranek suszony, czosnek, lubczyk suszony, pieprz czarny mielony, ziele angielskie całe, liść laurowy, pietruszka liście,
II danie
filet z dorsza w cieście z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper; kotlety: dorsz mrożony, olej rzepakowy, mąka, jaja, bułka pszenna, surówka z kapusty kiszonej: kapusta kiszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,
napój – kompot z wiśni: wiśnie mrożone, cukier,

PODWIECZOREK
kasza manna na gęsto z musem truskawkowym: mleko, truskawki mrożone, kasza manna, cukier, chrupki kukurydziane.

18.11.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao proszek,
kanapka – chleb pszenno-żytni, masło ekstra, szynka wieprzowa, papryka czerwona, rukola,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa ogórkowa z ziemniakami: ziemniaki, ogórek kwaszony, marchew, por, śmietana, mleko, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, koper, liść laurowy, ziele angielskie mielone, pieprz czarny mielony,
II danie
kluski leniwe: ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna, bułka tarta, masło śmietankowe, jaja, tarta marchewka z jabłkiem: marchew, jabłko, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka – kajzerka, masło ekstra, ser edamski tłusty, pomidor, szczypiorek,
napój – herbata owocowa: cukier, herbata owocowa.

19.11.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
kawa zbożowa na mleku: mleko, kawa Inka, cukier,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, jaja gotowane, pomidor, szczypiorek
owoc – melon żółty,

OBIAD
barszcz biały: barszcz biały zakwas, ziemniaki, marchew, kiełbasa biała, wieprzowina szynka surowa, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, czosnek, majeranek, suszony, ziele angielskie całe, liść laurowy, pieprz czarny mielony.
II danie
gulasz wieprzowy z kaszą pęczak – kasza pęczak jęczmienny, wieprzowina szynka surowa, marchew, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, pietruszka liście, papryka czerwona mielona słodka, liść laurowy, pieprz czarny mielony, marchewka z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło śmietankowe.
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier.

PODWIECZOREK
koktajl mleczny bananowo – malinowy: banan, mleko, maliny, cukier, biszkopty okrągłe.

20.11.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
kanapka – chleb pszenno – żytni, masło ekstra, ser żółty salami, szynka drobiowa, sałata, ogórek kiszony,
napój – herbata owocowa: cukier, herbata owocowa
owoc – jabłko,

OBIAD
kasza manna na rosole: mięso udziec z indyka, kaczka tuszka, kasza manna, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, pietruszka liście, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony, lubczyk świeży,
II danie
kotlecik drobiowy w kukurydzianej panierce z ziemniakami puree – ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper; kotlet drobiowy: mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, mąka kukurydziana, jaja, bułka tarta, mini marchewki z sezamem: marchew mrożona, sezam KRESTO,
napój – kompot z czarnej porzeczki: czarne porzeczki mrożone, cukier,

PODWIE CZOREK
budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, truskawki, żółtka jaja, skrobia ziemniaczana, wanilia laska, wafle ryżowe naturalne SONKO.

21.11.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
makaron jajeczny na mleku: mleko, makaron dwujajeczny,
kanapka – kajzerki, masło ekstra, twarożek z jogurtem naturalnym: ser twarogowy tłusty, jogurt naturalny; rzodkiewka, szczypiorek,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna w torebkach,
owoc – winogrona,

OBIAD
barszcz ukraiński: mięso z ud kurczaka, burak, ziemniaki, fasola biała nasiona suche, marchew, cytryna, mleko, śmietana, por, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, czosnek, majeranek suszony, pietruszka liście, pieprz czarny mielony,
II danie
pierogi z mięsem: wieprzowina łopatka, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, masło śmietankowe, pieprz czarny mielony, majeranek suszony, ogórek kiszony,
napój – herbata owocowa: cukier, herbata owocowa,

PODWIE CZOREK
kanapka – chleb stołeczny, masło ekstra, powidła śliwkowe,
napój – mleko.

22.11.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kawa zbożowa na mleku: mleko, kawa Inka, cukier,
kanapka – bułka słoneczna, masło ekstra, kiełbasa krakowska sucha, pomidor, roszponka warzywna,
owoc – pomarańcza,

OBIAD
zupa z fasolą szparagową: ziemniaki, fasola szparagowa, marchew, por seler korzeniowy, mleko, śmietana, pietruszka korzeń, masło ekstra, mąka pszenna, pieprz czarny mielony, pietruszka liście,
II danie
kotlet rybny mielony: mix obiadowy: ryż biały, soczewica zielona nasiona suche, kasza bulgur, kotlet rybny mielony z pieca: miruna, bułka tarta, bułki pszenne, olej rzepakowy, jaja, surówka z kapusty czerwonej: kapusta czerwona, por, jogurt naturalny, majonez kielecki, cytryna, cukier,
napój – herbata miętowa z miodem: herbata miętowa, miód pszczeli,

PODWIECZOREK
ciasto marchewkowe: mąka pszenna, marchew, jaja, olej rzepakowy, cukier, proszek do pieczenia, cynamon mielony,
napój – mleko.
25.11.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao proszek,
kanapka – chleb pszenno-żytni, masło ekstra, pasztet pieczony, ogórek kiszony, kiełki mix,
owoc – melon zielony,

OBIAD
zupa cygańska: ziemniaki, marchew, papryka czerwona, kiełbasa zwyczajna, mięso gulaszowe z indyka, , seler korzeniowy, por, pietruszka korzeń, śmietana, mąka żytnia, pietruszka liście, pieprz czarny mielony, papryka czerwona mielona słodka,
II danie
racuchy drożdżowe z jabłkiem: jabłko, mąka pszenna, mleko, olej rzepakowy, jaja, drożdże świeże, rodzynki suszone,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, ser żółty gouda, roszponka warzywna, pomidor,
napój – herbata z cytryną i miodem: miód pszczeli, herbata czarna w torebkach.

26.11.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
kawa zbożowa na mleku: mleko, kawa Inka, cukier,
kanapka – kajzerki, masło ekstra, polędwica sopocka, ogórek, papryka czerwona,
owoc – banan,

OBIAD
zupa zacierkowa: ziemniaki, zacierka jajeczna, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, masło śmietankowe, pietruszka liście, pieprz czarny mielony,
II danie
szynka w sosie chrzanowym z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper; szynka w sosie chrzanowym: wieprzowina szynka surowa, chrzan, śmietana, cebula, mąka pszenna, pieprz czarny mielony, surówka z ogórka kwaszonego: ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula czerwona, sos vinegrette klasyczny: oliwa z oliwek, musztarda, sok z cytryny, sól biała, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z truskawek: truskawki mrożone, cukier.

PODWIECZOREK
ryż z jogurtem i jabłkami: jogurt naturalny, ryż paraboiled, jabłko, cukier,
napój – herbata miętowa z cytryną: cytryna, miód pszczeli, herbata miętowa.

27.11.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao proszek,
kanapka – chleb żytni, masło ekstra, pasta serowa z sardynką w pomidorach: sardynka w pomidorach, ser twarogowy półtłusty; ogórek kwaszony,
owoc – mandarynka,

OBIAD
zupa z ciecierzycy: ziemniaki, marchew, ciecierzyca, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, masło śmietankowe, pietruszka liście, pieprz czarny mielony,
II danie
klopsiki w sosie pomidorowym z kaszą jęczmienną: kasza jęczmienna perłowa, mięso gulaszowe z indyka, mleko, śmietana, koncentrat pomidorowy, jaja, bułki pszenne, bułka tarta, pieprz czarny mielony, surówka z sałaty i rzodkiewki: sałata, rzodkiewka, oliwa z oliwek, rukola, roszponka warzywna, sok z cytryny, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIE CZOREK
koktajl wieloowocowy: truskawki, jogurt naturalny, brzoskwinia, kiwi, cukier; chałki zdobne.

28.11.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
kanapka – bułka kukurydziana, masło ekstra, ser żółty gouda, szynka drobiowa, papryka czerwona, ogórek kwaszony,
napój – mleko,
owoc – gruszka,

OBIAD
rosół z makaronem: mięso udziec z indyka, marchew, kaczka tuszka, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, pietruszka liście, kozieradka, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie mielone, owoc jałowca, lubczyk suszony, makaron dwujajeczny nitki,
II danie
filet z kurczaka panierowany smażony z ziemniakami puree; ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper, filet z kurczaka: mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, bułka tarta, jaja, buraczki z chrzanem: burak, cytryna, chrzan, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIE CZOREK
kanapka – chleb pszenno – żytni, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty, dżem owocowy,
napój – herbata miętowa z cytryną: cytryna, miód pszczeli, herbata miętowa.

29.11.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao proszek,
kanapka – chleb pszenno – żytni, masło ekstra, pasta jajeczna: jaja, majonez kielecki, szczypiorek, pieprz czarny mielony; ogórek, papryka czerwona,
owoc – melon żółty,

OBIAD
zupa żółta: ziemniaki, kalafior, papryka żółta, fasolka szparagowa mrożona, marchew, kukurydza konserwowa, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, śmietana, mleko, cytryna, masło śmietankowe, pietruszka liście, pieprz czarny mielony, kurkuma mielona,
II danie
filet z dorsza smażony z ziemniakami puree; ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper; filet z dorsza: dorsz mrożony, olej rzepakowy, bułka tarta, jaja, mąka pszenna, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem: kapusta pekińska, marchew, pomidor, jogurt naturalny, musztarda, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z wiśni: wiśnie mrożone, cukier,

PODWIECZOREK
ciasto czekoladowe: mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, powidła śliwkowe, cukier, kakao naturalne, proszek do pieczenia,
napój – mleko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)