Jadłospis

01.10.2018 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku – mleko, płatki owsiane,
kanapka – bułka sznytka, masło extra, pasta rybna: sardynka w pomidorach, ser twarogowy półtłusty, ogórek kwaszony, kiełki rzodkiewki,
napój – herbata rooibos,
owoc – brzoskwinia,

OBIAD
krem z zielonego groszku z ziemniakami: ziemniaki, groszek zielony, mięso z piersi kurczaka, marchew, por, mleko spożywcze, śmietana, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, pieprz czarny mielony,
II danie
Makaron z serem i truskawkami: makaron pełnoziarnisty, ser twarogowy półtłusty, truskawki mrożone,
napój – kompot wieloowocowy

PODWIE CZOREK
kanapka: bułka fit, masło ekstra, dżem jagodowy,
napój – kakao naturalne na mleku: mleko, kakao, cukier.

02.10.2018 – WTOREK

ŚNIADANIE
zacierki na mleku: mleko spożywcze, zacierka jajeczna,
kanapka – bułka fit, masło ekstra, ser żółty gouda, pomidor, szczypiorek,
napój – herbata z cytryną i cukrem: woda, cytryna, cukier, herbata SAGA ,
owoc – kiwi,

OBIAD
zupa selerowa z ryżem mieszanym: seler korzeniowy, marchew, ryż brązowy, ryż biały, pietruszka korzeń, por, mleko, śmietana, sok z cytryny, pietruszka liście, pieprz czarny mielony,
II danie
bitki wołowe w jarzynach, duszone z ziemniakami puree: wołowina pieczeń, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, mąka pszenna, por, olej rzepakowy, ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, buraczki z chrzanem: burak, chrzan tarty, cukier, ocet jabłkowy,
napój – kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
budyń kukurydziany o smaku waniliowym z musem malinowym: mleko, maliny, mąka kukurydziana, masło ekstra, żółtka jaja kurzego, cukier, cukier z prawdziwą wanilią,
owoc – mandarynka,
napój – herbata miętowa,
03.10.2018 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki pszenne na mleku – mleko, płatki pszenne, morele,
kanapka – chleb wieloziarnisty, masło ekstra, schab pieczony z rękawa: schab wieprzowy, czosnek, olej rzepakowy, tymianek, rozmaryn, majeranek suszony, papryka czerwona mielona ostra i słodka, pieprz czarny mielony, oregano suszone, ogórek, rzodkiewka, sałata,
napój – herbata owocowa,
owoc – jabłko,

OBIAD
kremowa zupa z cukini: cukinia, ziemniaki,, ser żółty gouda, masło ekstra, śmietanka kremowa, mleko, zioła prowansalskie, pieprz czarny mielony,
II danie
klopsiki w sosie musztardowym z kaszą bulgar: kasza bulgar, wieprzowina szynka surowa, mleko, śmietana, musztarda, bułka pszenna, jaja kurze, pieprz czarny mielony,
surówka z brokułów i pomidorów: brokuły, pomidor, śmietana, soja kiełki, ocet jabłkowy, sok cytrynowy, cukier, pieprz czarny mielony, sól spożywcza dietetyczna,
napój – kompot z czarnej porzeczki: woda, czarna porzeczka mrożona, cukier.

PODWIE CZOREK
muf inki z jagodami: czarne jagody mrożone, mąka pszenna, cukier, jaja kurze, olej rzepakowy, proszek do pieczenia,
napój – kawa inka na mleku: mleko spożywcze, cukier, kawa INKA.

04.10.2018 – CZWARTEK
ŚNIADANIE
ryż na mleku – mleko, ryż biały,
kanapka – bułka żytnia, masło extra, twarożek grani ze szczypiorkiem: twarożek domowy grani naturalny, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek,
napój – herbata owocowa,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym: marchew, mięso z piersi indyka, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, mleko spożywcze, koncentrat pomidorowy, mąka żytnia,
II danie
udziec kurczaka pieczony z ziemniakami: mięso z ud kurczaka, olej rzepakowy, czosnek, papryka mielona czerwona słodka, tymianek, zioła prowansalskie, ziemniaki, koper ogrodowy, surówka z selera z rodzynkami i orzechami: seler korzeniowy, jogurt naturalny, rodzynki suszone, orzechy włoskie, soja kiełki, pietruszka liście, sok cytrynowy, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka owocowa mrożona, cukier,
PODWIE CZOREK
kisiel domowy o smaku truskawkowym: woda, truskawki, cukier, skrobia ziemniaczana,
wafle ryżowe naturalne SONKO.
05.10.2018 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kasza manna na mleku: mleko, kasza manna, maliny,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, jaja gotowane, papryka czerwona, papryka żółta, szczypiorek,
napój – herbata rumiankowa,
owoc – banan,

OBIAD
zupa buraczkowa: burak, ziemniaki, marchew, mleko spożywcze, śmietan, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, masło ekstra, sok cytrynowy, cukier, koper ogrodowy, pietruszka liście, ziele angielskie mielone, pieprz czarny mielony, liść laurowy,
II danie
ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty, miruna filety panierowane smażone: miruna, bułka tarta, olej rzepakowy, mleko spożywcze, mąka pszenna, jaja kurze, pieprz czarny mielony, fasolka szparagowa.
napój – kompot wiśniowy słodzony: woda, wiśnie, cukier.

PODWIECZOREK
tosty hawajskie: chleb tostowy, papryka czerwona, ser żółty gouda, ananas, sos keczup, masło ekstra
napój: kawa inka na mleku: mleko, cukier, kawa INKA.

08.10.2018 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kasza jęczmienna na mleku – mleko, kasza jęczmienna,
kanapka – bułka sznytka, masło extra, szynka gotowana, ogórek, szczypiorek,
napój – herbata owocowa,
owoc – jabłko,

OBIAD
Zupa biała: ziemniaki, seler korzeniowy, kalarepa, kalafior, cebula, por, pietruszka korzeń, czosnek, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony, ziele angielskie mielone,
II danie
Kluski francuskie z truskawkami: jaja kurze, mąka pszenna, masło ekstra, truskawki mrożone, jogurt naturalny,
napój – kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIE CZOREK
kanapka: kajzerka, twarożek na słodko: ser twarogowy półtłusty, cukier,
napój – herbata rooibos.

09.10.2018 – WTOREK

ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku: mleko spożywcze, płatki ryżowe,
kanapka – bułka kukurydziana, masło ekstra, polędwica sopocka, pomidor, rukola,
napój – herbata z cytryną i cukrem: woda, cytryna, cukier, herbata SAGA ,
owoc – winogrona,

OBIAD
zupa kalafiorowa z makaronem pełnoziarnistym: kalafior mrożony, marchew, wieprzowina szynka surowa, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, pietruszka korzeń, por, seler korzeniowy, mleko śmietana, mąka żytnia,
II danie
spaghetti z sosem warzywno – mięsnym: makaron pełnoziarnisty spaghetti, mięso mielone wołowo – wieprzowe, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka korzeń, seler, olej rzepakowy, bazylia, oregano, do posypania starty żółty ser,
napój – kompot jabłkowy,

PODWIECZOREK
budyń domowy o smaku czekoladowym: mleko, kakao naturalne, masło ekstra, żółtka jaja kurzego, cukier, skrobia ziemniaczana, ciasteczka z żurawiną,
napój – lemoniada: woda, cytryna, cukier, mięta świeża.

10.10.2018 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku – mleko, płatki jęczmienne,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, pasztet domowy: kurczak tuszka, wątróbka kurczaka, bułki pszenne, marchew, pietruszka korzeń, cebula, pieprz czarny mielony, ziele angielskie mielone, majeranek suszony, ogórek kwaszony, papryka czerwona,
napój – herbata owocowa bez cukru,
owoc – banan,

OBIAD
zupa minestrone: ziemniaki, kurczak tuszka, fasola szparagowa, marchew, pomidor, seler korzeniowy, por, pietruszka korzeń, pietruszka liście,
II danie
zrazy wieprzowe z kaszą gryczaną: kasza gryczana niepalona, szynka wieprzowa, ogórek kwaszony, mąka pszenna, olej rzepakowy, musztarda, pieprz czarny mielony, majeranek suszony, buraki z jabłkami: burak, jabłko, olej rzepakowy, cukier, mąka pszenna,
napój – kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka owocowa mrożona, cukier.

PODWIE CZOREK
galaretka domowa o smaku truskawkowym: woda, truskawki mrożone, cukier, żelatyna wołowa, biszkopty okrągłe,
napój – herbata rooibos.

11.10.2018 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
kasza bulgur na mleku – mleko, kasza bulgur,
kanapka – kajzerki, masło extra, szynka z indyka, pomidor, szczypiorek,
napój – herbata z cytryną i cukrem: woda, cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – kiwi,

OBIAD
zupa solferino: ziemniaki, marchew, wieprzowina szynka surowa, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, por, cebula, pietruszka liście,
II danie
racuchy drożdżowe z jabłkami: mleko spożywcze, jabłka, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja kurze, drożdże świeże,
napój – kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIE CZOREK
kanapka – bułka wieloziarnista, masło ekstra, szynka wieprzowa, sałata, rzodkiewka,
napój – kawa inka na mleku: mleko, cukier, kawa INKA.

12.10.2018 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
otręby owsiane na mleku: mleko, otręby owsiane,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, kiełbasa krakowska sucha, ogórek, papryka żółta,
napój – herbata miętowa: woda, cytryna, cukier, herbata miętowa,,
owoc – gruszka,

OBIAD
zupa fasolowa: ziemniaki, marchew, fasola biała, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, masło ekstra, czosnek, pietruszka liście,
II danie
ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty, ryba w sosie śmietankowo – pietruszkowym: dorsz mrożony, śmietana, pietruszka liście, mąka pszenna, sok cytrynowy, gorczyca żółta, papryka czerwona mielona słodka, kolendra, bazylia suszona, pieprz czarny mielony, lubczyk świeży, tymianek, surówka z kapusty czerwonej z porem i sosem jogurtowo – majonezowym: kapusta czerwona, por, jogurt naturalny, majonez kielecki, cytryna, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka kompotowa, cukier.

PODWIECZOREK
Ciasto jogurtowe z jabłkiem i marchewką: mąka pszenna, marchew, jabłko, jaja kurze, jogurt naturalny, olej rzepakowy, cukier,
napój: lemoniada: woda, cytryna, cukier, mięta świeża.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)