Jadłospis

 01.02.2017 (środa)

ŚNIADANIE

płatki z mlekiem – mleko, płatki kukurydziane,

kanapka – chleb ze słonecznikiem, masło, polędwica, ogórek kwaszony,

napój herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

Zupa – porowo-ziemniaczana: włoszczyzna, por, ziemniaki, masło, śmietana, natka pietruszki; przyprawy: czosnek

II danie – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron  spaghetti , mięso mielone wieprzowe, marchew, groszek zielony, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano

owoc – kiwi,

napój – kompot owocowy,

 

PODWIECZOREK

zimowe naleśniki

mąka gryczana, mąka pszenna, mleko, jajko, masło; jogurt naturalny, mus jabłkowy; przyprawy: cynamon

napój – kawa zbożowa inka: mleko, kawa zbożowa, cukier/miód

 

 

02.02.2017 (czwartek)

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, płatki jęczmienne, cynamon,

kanapka – bułka z dynią, masło, twarożek , rzodkiewka,

napój herbata z cytryną : napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna, sok pomidorowy, śmietana, makaron, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny

II danie – schab duszony z warzywami: schab, marchew, korzeń pietruszki, por, olej rzepakowy; przyprawy: słodka papryka, pieprz; ziemniaki, koperek; ogórek kwaszony,

owoce – jabłko

napój – napar z mięty

 

 PODWIECZOREK

polenta z bakaliami kasza kukurydziana , mleko, masło, rodzynki , jogurt naturalny; przyprawy: cynamon, kardamon

napój – napar z herbaty owocowej

 

 

 

03.02.2017 (piątek)

ŚNIADANIE

zupa mleczna – kasza manna : mleko, kasza manna, cynamon,

kanapka –  bułka żytnia, masło, ser żółty, rzodkiewka, pomidor, sałata,

napój – herbata owocowa

 

OBIAD

zupa – ogórkowa z ziemniakami: włoszczyzna, ogórek kwaszony, ziemniaki, śmietana, koperek; przyprawy: pieprz czarny

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka , olej rzepakowy; ziemniaki , koperek;

Surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, brzoskwinia, jogurt naturalny

napój – kompot wieloowocowy

owoc: mandarynka

 

PODWIECZOREK

kanapka – chleb baltonowski, masło, szynka wiejska, ogórek świeży,

napój herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 

 

 

 06.02.2017  (poniedziałek)

ŚNIADANIE

Zupa mleczna – mleko, płatki ryżowe,

Kanapka – bułka żytnia, masło; pasta z makreli ze szczypiorkiem: makrela, szczypiorek, ogórek kwaszony

Napój –  herbata owocowa

 

 OBIAD

pieczarkowa z zacierkami: włoszczyzna, pieczarki, śmietana, makaron zacierki; przyprawy: pieprz czarny, natka pietruszki

II danie kotlety mielone: mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, jajko; przyprawy: koperek; ziemniaki; surówka: ogórek, cebula czerwona, olej słonecznikowy; przyprawy: koperek, pieprz,

sok z cytryny

Napój – napar z mięty

mandarynka

 

 PODWIECZOREK

ryż zapiekany z jabłkami  – ryż, mleko, jabłko, jogurt naturalny; przyprawy: cynamon,

napój: kakao- mleko.

 

07.02.2017 (wtorek)

ŚNIADANIE

zupa mleczna – owsianka:  mleko, płatki owsiane

Kanapka – chleb staropolski, schab pieczony, pomidor, szczypiorek, masło,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

OBIAD

zupa żurek z ziemniakami: zakwas, włoszczyzna ,  ziemniaki, kiełbasa drobiowa, śmietana; przyprawy: majeranek, ziele angielskie

II danie – klopsiki w sosie pomidorowym: mięso drobiowe, bułka, mleko, jajko; sos: śmietana, koncentrat pomidorowy; przyprawy: pieprz czarny; kasza kuskus; surówka z kwaszonej kapusty: kwaszona kapusta, marchew, cebula, jabłko, oliwa

napój – kompot wieloowocowy

owoc – kiwi

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z owocami

mleko, skrobia ziemniaczana, truskawki, banan, wanilia, jajko,

napój – kawa zbożowa: mleko, kawa zbożowa

 

 

 

 

08.02.2017 (środa)

ŚNIADANIE

zupa mleczna – zacierki na mleku: mleko, zacierki,

kanapka- bułka żytnia, masło, szynka wiejska; pomidor,

napój –  herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa barszcz ukraiński: włoszczyzna lub bulion, burak ćwikłowy, fasola biała, ziemniaki, śmietana 9%; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, majeranek,

II danie – kotlety z jajek: jajko, bułka tarta, masło, natka pietruszki, olej rzepakowy; przyprawy: pieprz czarny; ziemniaki, koperek; surówka: sałata lodowa, pomidor, oliwa; przyprawy: sok z cytryny, bazylia

napój – kompot z czarnej porzeczki,

owoc –  gruszka,

 

 PODWIECZOREK

chałka z rodzynkami i masłem – chałka, rodzynki, masło, kiwi,

napój- mleko.

 

09.02.2017 (czwartek)

ŚNIADANIE

musli z owocami  – mleko 2,0%, musli z owocami,

kanapka-  bułka żytnia, masło, wędlina z kurczaka, pomidory,  sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa jarzynowa z pulpecikami drobiowymi: włoszczyzna, ziemniaki, brukselka, groszek zielony; pulpeciki: mięso z kurczaka, natka pietruszki , bułka, mleko, jajko; przyprawy: pieprz czarny,

II danie – makaron z truskawkami i z serem twarogowym półtłustym: makaron pełnoziarnisty, truskawki mrożone, ser twarogowy,

napój – napar z mięty,

owoce-  pomarańcza,

 

PODWIECZOREK

kasza jaglana zapiekana z jabłkami  – kasza jaglana, jabłko, mleko, masło, bułka tarta, cynamon,

napój – herbata owocowa,

 

 

DNIA 10.02.17 (piątek)

ŚNIADANIE

zupa mleczna- mleko 2,0%, kasza manna,

kanapka – bułka z dynią, masło, ser żółty, rzodkiewka, pomidor,

napój herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna lub bulion, sok pomidorowy, śmietana, makaron, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, bułka tarta , olej rzepakowy; ziemniaki, koperek;

surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, brzoskwinia, jogurt naturalny,

napój – napar z mięty,

sok owocowy

 

PODWIECZOREK

kanapki z kolorowymi pastami – chleb mieszany, pasta zielona: brokuł gotowany, ser biały;

przyprawy: czosnek, pieprz; pasta czerwona: ser twarogowy, pomidory suszone; przyprawy: papryka; ogórek świeży,

napój – herbata malinowa.

 

 

 

 

13.02.2017 (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, płatki kukurydziane,

kanapkachleb staropolski, masło, polędwica sopocka, ogórek kwaszony,

napój herbata z cytryną – napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIA D

zupa kalafiorowa: włoszczyzna, kalafior mrożony, ziemniaki , śmietana, koperek; przyprawy: pieprz czarny,

II danie – klopsiki pieczone : wieprzowina, bułka, mleko, jajko; przyprawy: pieprz czarny, tymianek, cząber;

ziemniaki, natka pietruszki; surówka z czerwonej kapusty: czerwona kapusta, jabłko, cebula czerwona, olej słonecznikowa; przyprawy: sok z cytryny,

napój – herbata miętowa,

owoc – gruszka

 

PODWIECZOREK

ciasto drożdżowe,

napój – kawa zbożowa: mleko, kawa zbożowa.

 

 

 

 

14.02.2017 (wtorek)

ŚNIADANIE

zupa mleczna- mleko, płatki jęczmienne,

kanapka – bułka z dynią, masło, ser twarogowy, pomidor,

napój – herbata malinowa,

 

OBIAD

zupa warzywna żółta: włoszczyzna lub bulion, kalafior mrożony, kukurydza konserwowa, żółta papryka, fasola szparagowa żółta, masło,  koperek; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, kurkuma

II danie – zapiekane naleśniki z nadzieniem warzywno-mięsnym: naleśniki: szpinak mrożony, mąka pszenna, mleko, jajko; nadzienie: marchew, pieczarki,  mięso z kurczaka,  olej rzepakowy; przyprawy: curry, pieprz czarny,

napój-  kompot owocowy,

owoc –  jabłko,

 

 PODWIECZOREK

ryż z malinami – ryż, masło, jogurt, maliny,

napój – herbata owocowa

 

15.02.2017 (środa)

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, makaron zacierki,

kanapka – chleb żytni jasny, masło, makrela wędzona, ogórek kwaszony,

napój –  herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa brokułowiwłoszczyzna, brokuł, ziemniak, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,

II danie – lasagne warzywno-mięsna: makaron lasagne, włoszczyzna, mięso mielone wołowe, sos pomidorowy, ser mozzarella; przyprawy: bazylia, oregano;

surówka: sałata lodowa, ogórek świeży, oliwa; przyprawy: sok z cytryny, koperek,

napój – kompot wieloowocowy,

orzechy włoskie

 

PODWIECZOREK

chałka z rodzynkami i masłem – chałka, rodzynki, masło, kiwi.

napój – mleko

 

 

 

16.02.2017 (czwartek)

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, musli owocowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, pomidor, sałata,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

barszcz biały z ziemniakami i jajkiem: zakwas, ziemniaki, jajko, śmietana; przyprawy: majeranek, ziele angielskie,

II danie – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron pełnoziarnisty spaghetti,

mięso mielone – wieprzowe, marchew, groszek zielony, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,

owocemandarynka

napój – kompot owocowy,

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z owocami – mleko, skrobia ziemniaczana, truskawki, banan, jaja, wanilia,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

 

17.02.2017 (piątek)

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, płatki owsiane,

kanapka – chleb staropolski, masło, szynka drobiowa; papryka czerwona,

napój- herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa – ogórkowa z ziemniakami: włoszczyzna lub bulion, ogórek kwaszony, ziemniaki, śmietana, koperek; przyprawy: pieprz czarny

II danie – filet z dorsza duszony w warzywach: dorsz, cebula, marchew, seler korzeniowy, sok pomidorowy, natka pietruszki, olej rzepakowy; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, bazylia; ziemniaki, koperek; surówka: kapusta pekińska, jabłko, brzoskwinia, orzechy włoskie, jogurt naturalny,

owoce – kiwi,

napój – kompot owocowy,

 

PODWIECZOREK

twarożek z marchewkąserek twarogowy półtłusty, marchewka, jogurt naturalny, cynamon,

bułka z dynią, masło,

napój – kawa inka: kawa, mleko.

 

 

 20.02.2017 (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

płatki z mlekiem – mleko 2%, płatki kukurydziane,

kanapka – chleb żytni razowy, masło, polędwica, pomidor, sałata,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – porowo-ziemniaczana: włoszczyzna lub bulion, por, ziemniaki, masło, śmietana, natka pietruszki; przyprawy: czosnek,

II danie – pulpeciki à la gołąbki: mięso mielone drobiowo-wieprzowe, bułka tarta, jajko, kapusta, sok pomidorowy; przyprawy: koperek; zapiekane ziemniaki: ziemniaki, oliwa; przyprawy: tymianek, słodka papryka, pieprz czarny; surówka: ogórek, cebula czerwona, olej słonecznikowy; przyprawy: koperek, pieprz, czosnek, sok z cytryny

napój – napar z mięty,

sok owocowy,

 

PODWIECZOREK

kanapka z miodem – bułka żytnia, miód, masło,

napój – mleko.

 

 

 

 

 

 21.02.2017 (wtorek)

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, płatki jęczmienne,

kanapka – bułka z ziarnami, masło; pasta serowo-jajeczna ze szczypiorkiem: jajko, ser żółty, jogurt naturalny, szczypiorek, ogórek,

napój – herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa – barszcz ukraiński: włoszczyzna lub bulion, burak ćwikłowy, fasola biała, ziemniaki, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, majeranek,

II danie – kluski leniwe: ser twarogowy tłusty, mąka pszenna, jajko; bułka tarta, masło; surówka z marchwi: marchew, jabłko, olej słonecznikowy,

napój – kompot owocowy,

owoc – jabłko.

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka z ziarnem, szynka wiejska, pomidor, masło,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód.

 

 

 

 

 

22.02.2017 (środa)

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko 3,2%, płatki ryżowe, cynamon,

kanapka – bułka z dynią, masło, szynka wiejska, papryka, szczypiorek,

napój – herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa – krupnik z kaszy pęczak: włoszczyzna lub bulion, kasza pęczak, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk,

II danie – kotlety z jajek: jajko, bułka tarta, masło, natka pietruszki, olej rzepakowy; przyprawy: pieprz czarny; ziemniaki, koperek; surówka: sałata, pomidor, oliwa; przyprawy: sok z cytryny, bazylia,

napój – napar z mięty,

owoc – gruszka,

 

PODWIECZOREK

kasza jaglana zapiekana z jabłkami – kasza jaglana, jabłko, mleko, masło, bułka tarta, cynamon,

napój – mleko.

 

 

 

 

23.02.2017 (czwartek)

 

ŚNIADANIE

musli z suszonymi owocami mleko 2,0%, musli z suszonymi owocami,

kanapka – bułka z dynią, masło, polędwica, rzodkiewki,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – pomidorowa z makaronem: włoszczyzna, sok pomidorowy, śmietana, makaron, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,

II danie – zapiekanka: ryż, pieczarki, szynka wieprzowa lub mięso pieczone, cebula, marchew, seler naciowy, cukinia, koncentrat pomidorowy, ser żółty; przyprawy: zioła prowansalskie,

napój – kompot owocowy,

owoc – banan,

 

PODWIECZOREK

kanapki z kolorowymi pastami – chleb mieszany, pasta zielona: brokuł gotowany, ser biały;

przyprawy: czosnek, pieprz; pasta czerwona: ser twarogowy, pomidory suszone w oleju; przyprawy: papryka; ogórek świeży,

napój – herbata malinowa.

 

 

 

24.02.2017 (piątek)

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko 2%, płatki owsiane, cynamon,

kanapka – bułka z ziarnem, masło, ser twarogowy, rzodkiewka, pomidor,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – kalafiorowa: włoszczyzna lub bulion, kalafior świeży lub mrożony, ziemniaki, śmietana, koperek; przyprawy: pieprz czarny,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, bułka tarta, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, brzoskwinia, jogurt naturalny,

napój – kompot z owoców mieszanych,

owoc – mandarynka,

 

PODWIECZOREK

kanapka na ciepło – chleb tostowy graham, szynka, ser żółty, jabłko; ketchup, papryka,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

 

 

27.02.2017 (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna – zacierki na mleku: mleko 2,0%, zacierki,

kanapka – chleb wieloziarnisty, masło, schab pieczony, papryka, sałata,

napój – herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa –  żurek z ziemniakami: zakwas, ziemniaki, włoszczyzna, kiełbasa drobiowa, śmietana; przyprawy: majeranek, ziele angielskie,

II danie – pulpeciki w sosie pomidorowym: mięso drobiowe mielone, bułka, mleko, jajko; sos: śmietana, koncentrat pomidorowy; przyprawy: pieprz czarny, tymianek, cząber; kasza gryczana; surówka z rzepy: czarna rzepa, jabłko, jogurt naturalny, sok z cytryny; marchewki mini,

napój – kompot owocowy,

owoc – jabłko.

 

PODWIECZOREK

budyń z musem truskawkowym – mleko, mąka ziemniaczana, jajko, mus z truskawek,

płatki migdałów, wanilia,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

 

28.02.2017 (wtorek)

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna – płatki ryżowe na mleku: mleko, płatki ryżowe,

kanapka – chleb mieszany, masło, jajko na twardo, pomidor, szczypiorek lub rzeżucha,

napój – herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa jarzynowa z pulpecikami drobiowymi: włoszczyzna, ziemniaki, brukselka, groszek zielony; pulpeciki: mięso z kurczaka, natka pietruszki, bułka, mleko, jajko; przyprawy: pieprz czarny,

II danie – makaron z truskawkami i z serem twarogowym półtłustym: makaron pełnoziarnisty, truskawki mrożone, ser twarogowy,

napój – napar z mięty,

sok owocowy,

 

PODWIECZOREK

zapiekanki hawajskie – chleb tostowy graham, ananas , ser żółty, ketchup, papryka,

napój – kawa zbożowa: mleko, kawa zbożowa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)