Jadłospis

JADŁOSPIS

 

Środa 01.10.2014
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z szynką, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem,
Gr. III-V szwedzki stół- pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe), masło, wędlina, twaróg, ser żółty, dżem, miód, papryka, ogórek, szczypiorek.
Herbata czarna.
Śliwka.
Obiad
Rosół z makaronem i natką,
Eskalopki drobiowe z żółtym serem, ziemniakami i koprem,
Mizeria z jogurtem,
Kompot.
Podwieczorek
Kasza manna na gęsto z sokiem malinowym,
Chrupki kukurydziane.
Herbata owocowa.

Czwartek 02.10.2014
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z polędwicą drobiową, pomidorem, szczypiorkiem,
Herbata owocowa.
Jabłko.
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem i natką,
Pierogi z mięsem i kapustą,
Sałata lodowa w sosie vinegret,
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo jasne z dżemem brzoskwiniowym,
Kakao.

Piątek, 03.10.2014
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z szynką, sałata, pomidor, szczypiorek,
Herbata malinowa.
Żurawina.
Obiad
Krupnik z ziemniakami i natką,
Ryba po grecku z ziemniakami,
Herbata miętowa
Podwieczorek
Pieczywo jasne z szynką, ogórkiem i rzodkiewką,
Kawa inka.

Poniedziałek, 06.10.2014
Śniadanie
Płatki musli na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z serkiem waniliowym i nektarynką,
Herbata owocowa.
Jabłko.
Obiad
Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką,
Schab pieczony z morelą i kaszą gryczaną,
Surówka z kapusty białej z papryką i słonecznikiem,
Kompot.
Podwieczorek
Racuchy z jabłkiem,
Kawa inka.

Wtorek, 07.10.2014
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z szynką drobiową, pomidorem i szczypiorkiem,
Herbata owocowa.
Banan.
Obiad
Zupa kalafiorowa z natką,
Potrawka z kurczaka z ryżem,
Ogórek kiszony,
Marchew z selerem w sosie śmietanowym,
Kompot.
Podwieczorek
Jogurt domowy z kajzerką,
Kakao.

Środa, 08.10.2014
Śniadanie
Musli owocowe na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z żółtym serem, pomidorem, papryką, szczypiorkiem, herbata owocowa
Gr. III-V szwedzki stół. Pieczywo, masło, wędlina, twaróg, ser żółty, dżem, miód, papryka, ogórek, szczypiorek.
Herbata czarna.
Gruszka.
Obiad
Zupa koperkowa z ziemniakami,
Pulpety w sosie pomidorowym z kaszą pęczak,
Biała rzodkiew w sosie jogurtowym,
Kompot.
Podwieczorek
Budyń na gęsto z sokiem owocowym,
Herbatniki domowe.
Kawa inka.

Czwartek, 09.10.2014
Śniadanie
Zacierki na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z polędwicą, ogórkiem, rzodkiewką, papryką,
Herbata owocowa.
Jabłko.
Obiad
Zupa pieczarkowa z ziemniakami i natką,
Karkówka z ziemniakami i koperkiem,
Buraczki na zimno,
Kompot owocowy.
Podwieczorek
Jogurt z kajzerką,
Mleko.

Piątek, 10.10.2014
Śniadanie
Płatki czekoladowe na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z serem żółtym i ogórkiem konserwowym,
Herbata,
Banan.
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami i natką,
Naleśniki z serem i owocami w kisielu,
Kompot owocowy.
Podwieczorek
Pączek,
Mleko.

Poniedziałek 13.10.2014
Śniadanie
Kulki czekoladowe na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) wędliną drobiową, ogórkiem, szczypiorkiem,
Herbata malinowa
Brzoskwinia.
Obiad
Zupa brukselkowa,
Gulasz drobiowy z kaszą gryczaną,
Surówka z czerwonej kapusty,
Herbata miętowa.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Kakao.

Wtorek, 14.10.2014
Śniadanie
Płatki kukurydziane w miodzie na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z twarogiem i dżemem,
Herbata owocowa,
Banan.
Obiad
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką,
Filet z kurczaka w panierce z ziemniakami i natką,
Bukiet warzyw na ciepło,
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo jasne z pastą z makreli z ogórkiem kiszonym,
Herbata.

Środa, 15.10.2014
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) ze schabem, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem, herbata owocowa
Gr. III-V szwedzki stół. Pieczywo, masło, wędlina, twaróg, ser żółty, dżem, papryka, ogórek, szczypiorek.
Herbata owocowa,
Jabłko.
Obiad
Barszcz ukraiński z fasolą,
Lasagne mięsno – warzywna,
Sałata lodowa,
Kompot.
Podwieczorek
Serek danio,
Kajzerka z masłem
Herbata z cytryną.

Czwartek, 16.10.2014
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z szynką, ogórkiem, papryką,
Herbata owocowa.
Kiwi.
Obiad
Zupa pomidorowa z makaronem,
Kotlet mielony z ziemniakami i natką,
Marchew w sosie jogurtowo – śmietanowym,
Kompot.
Podwieczorek
Bułeczka maślana,
Kakao.

Piątek, 17.10.2014
Śniadanie
Kulki czekoladowe na mleku,
Pieczywo z pastą jajeczną z papryką, szczypiorkiem,
Herbata owocowa.
Gruszka.
Obiad
Zupa zacierkowa z koprem
Ryba panierowana z ziemniakami i natką,
Surówka z ogórka kiszonego, papryki, kukurydzy, natki,
Herbata miętowa.
Podwieczorek
Szarlotka – wypiek własny,
Mleko.

Poniedziałek, 20.10.2014
Śniadanie
Płatki kukurydziane z miodem na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z kiełbasą krakowską, pomidorem, szczypiorkiem,
Herbata z cytryną.
Banan.
Obiad
Zupa pieczarkowa z makaronem i natką,
Makaron spaghetti z mięsem drobiowym w sosie warzywno-pomidorowym,
Sałata lodowa w sosie winegret,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Kakao.
Wtorek, 21.10.2014
Śniadanie
Makaron na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z serem żółtym, papryką, szczypiorkiem,
Herbata owocowa.
Winogrono.
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami,
Gołąbki w sosie pomidorowym ziemniakami i natką,
Ogórek kiszony,
Kompot owocowy.
Podwieczorek
Pieczywo jasne z wędliną, pomidorem, ogórkiem,
Kawa inka,

Środa, 22.10.2014
Śniadanie
Ryż na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z serem żółtym, pomidorem, szczypiorkiem,
Gr. III-V szwedzki stół; pieczywo, masło, wędlina, dżem, miód, ser żółty, twaróg, pomidor, szczypiorek,
Herbata owocowa.
Jabłko.
Obiad
Zupa brokułowa z ziemniakami,
Stek z cebulką i ziemniakami z koprem,
Kapusta pekińska,
Kompot.
Podwieczorek
Drożdżówka,
Mleko.

Czwartek, 23.10.2014
Śniadanie
Musli owocowe na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z twarogiem, rzodkiewką, szczypiorem,
Herbata owocowa.
Gruszka.
Obiad
Żurek na wędzonce z jajkiem,
Gulasz drobiowy z kaszą jęczmienną,
Buraczki na ciepło,
Kompot.
Podwieczorek
Kasza manna na gęsto z sokiem malinowym,
Herbata.

Piątek, 24.10.2014
Śniadanie
Kulki kukurydziane na mleku,
Kajzerka z parówką na ciepło, keczup i musztarda,
Herbata.
Obiad
Zupa jarzynowa z ziemniakami,
Kluski leniwe,
Marchew z jabłkiem,
Kompot.
Podwieczorek
Budyń z galaretką,
Pałki kukurydziane.
Kakao.

Poniedziałek, 27.10.2014
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z polędwicą drobiową, pomidorem, szczypiorkiem,
Herbata owocowa.
Banan.
Obiad
Zupa jarzynowa z natką,
Kotlet schabowy z ziemniakami i koperkiem,
Kapusta słodka zasmażana,
Herbata miętowa.
Kompot.
Podwieczorek
Ryż z jabłkiem,
Kawa inka.

Wtorek, 28.10.2014
Śniadanie
Płatki cini-minis na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) z serem żółtym i szynką, papryką czerwoną i żółtą, szczypiorkiem,
Herbata owocowa.
Mandarynka.
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami,
Krokiety z mięsem i kapustą,
Marchew z jabłkiem,
Kompot.
Podwieczorek
Jogurt owocowy,
Herbatniki,
Herbata.

Środa, 29.10.2014
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (jasne, z ziarnem, razowe) ze schabem, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem, herbata owocowa
Gr. III-V szwedzki stół: pieczywo, masło, wędlina, twaróg, ser żółty, dżem, papryka, ogórek, szczypiorek.
Herbata czarna
Jabłko.
Obiad
Pomidorowa z ryżem,
Udka pieczone z ziemniakami i natką,
Ogórek z jogurtem.
Kompot
Podwieczorek
Pieczywo jasne z masłem, dżemem truskawkowym,
Kakao.

Czwartek, 30.10.2014
Śniadanie
Kulki czekoladowe na mleku,
Pieczywo z pastą jajkiem i szczypiorkiem,
Herbata owocowa.
Gruszka.
Obiad
Krupnik z natką,
Eskalopki z ziemniakami i natką,
Sałata z jogurtem,
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo jasne z miodem,
Mleko.

Piątek, 31.10.2014
Śniadanie
Kulki czekoladowe na mleku,
pieczywo mieszane (jasne, razowe, z ziarnem) z wędliną drobiową, sałata, pomidor, szczypiorek,
herbata owocowa.
banan.
Obiad
Zupa zarzutka na kiełbasie,
Kluski leniwe,
Surówka z marchwi i jabłka,
Kompot.
Podwieczorek
Drożdżówka,
Kakao.

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106
ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  Liczba odsłon: 879 (ostatnie 30 dni)