Jadłospis

JADŁOSPIS -30.VII.18 – 14.VIII.18

30.07.2018 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kasza manna na mleku z żurawiną – mleko, kasza manna, żurawina,
kanapka – bułka fit , masło śmietankowe, makrela wędzona, ogórek kwaszony, rzodkiew biała,
napój – herbata z cytryną i cukrem,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa brokułowa: włoszczyzna , brokuły, ziemniaki , śmietana , masło śmietankowe, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony,
II danie
pierogi z białym serem: ser biały, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, cukier,
napój – kompot z owoców mieszanych,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, kiełbasa krakowska, papryka czerwona, masło śmietankowe,
napój – herbata owocowa.

31.07.2018 – WTOREK

ŚNIADANIE
musli owocowe na mleku – mleko, musli z owocami suszonymi,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty, rzodkiewka, roszponka,
napój – herbata z cytryną i cukrem: napar z herbaty, cytryna, miód,
owoc- nektarynka,

OBIAD
rosół z makaronem – udziec z indyka, kaczka tuszka, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, natka pietruszki, makaron dwujajeczny, lubczyk świeży, kozieradka, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym z ziemniakami puree – kapusta biała, wieprzowina- szynka surowa, cebula, jaja, otręby owsiane, ryż brązowy, koncentrat pomidorowy, bułka tarta, mąka pszenna, ziemniaki, koperek,
napój – woda z cytryną i świeżą miętą,

PODWIE CZOREK
galaretka jogurtowa o smaku truskawkowym – jogurt naturalny, galaretka o smaku truskawkowym, chrupki kukurydziane,
napój – herbata rumiankowa.

01.08.2018 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku – mleko, płatki owsiane,
kanapka – bułka wieloziarnista, masło śmietankowe, szynka z indyka, pomidor,
napój – herbata rooibos
owoc – arbuz

OBIAD
zupa jarzynowa: marchew, ziemniaki, kapusta biała, fasola szparagowa, groszek zielony, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, śmietana, mleko, natka pietruszki, lubczyk świeży,
II danie
zapiekanka – wieprzowina szynka surowa, ryż biały, marchew, cukinia seler naciowy, ryż brązowy, cebula, ser żółty gouda, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sałata lodowa z papryką i ogórkiem: sałata, ogórek, papryka czerwona, sok cytrynowy, koperek,
napój – kompot truskawkowy: woda wodociągowa, truskawki mrożone, cukier,

PODWIE CZOREK
Koktajl z malin i borówek z bułką z masłem – jogurt naturalny, maliny, borówki, cukier,
bułka żytnia, masło,
napój – herbata miętowa z pomarańczą: woda, pomarańcza, cukier, herbata miętowa z pomarańczą.

02.08.2018 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
kakao naturalne na mleku z cukrem – mleko, kakao, cukier,
kanapka – chleb zwykły, masło ekstra, ser żółty gouda, sałata, ogórek ,
napój – napar z czarnej herbaty,
owoc – śliwki

OBIAD
zupa pomidorowa z makaronem: sok pomidorowy, marchew, wieprzowina szynka surowa, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, makaron, śmietana, mleko, mąka żytnia,
II danie
kotlety mielone z ziemniakami – szynka wieprzowa, bułka tarta, olej rzepakowy, jaja kurze, ziemniaki, marchewka z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło ekstra,
napój – lemoniada: woda, cytryna, miód pszczeli, mięta świeża,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, miód pszczeli
napój – herbata rumiankowa

03.08.2018 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku – mleko, płatki ryżowe,
kanapka – chleb żytni jasny, masło ekstra, jaja gotowane, sos jogurtowy do jajek: jogurt naturalny typ grecki, oliwa z oliwek, rzeżucha, koper, natka pietruszki, krem z gorczycy z miodem, pieprz czarny mielony, szczypiorek, rzodkiewka,
napój – napar z owocowej herbaty,
owoc – morele
OBIAD
krem z marchwi – marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana, mleko, dynia pestki, imbir, przyprawa curry,
II danie
filet z dorsza smażony z ziemniakami – dorsz mrożony, bułka tarta, olej rzepakowy, mąka pszenna, jajka kurze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej: jabłko, nektarynka, kapusta pekińska, jogurt naturalny,
napój – kompot rabarbarowy: woda, rabarbar, cukier,

PODWIE CZOREK
budyń domowy o smaku czekoladowym: mleko, skrobia ziemniaczana, cukier, żółtka jaja kurzego, kakao naturalne, masło ekstra, wafle ryżowe,
napój – herbata owocowa.

06.08.2018 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE
kasza bulgur na mleku – mleko, kasza bulgur,
kanapka – chleb zwykły, masło ekstra, tuńczyk w oleju, ogórek kwaszony,
napój – herbata czarna z cukrem i cytryną: woda, herbata czarna, cytryna, cukier,
owoc – banan,

OBIAD
zupa buraczkowa: burak, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, mleko spożywcze, śmietana, sok cytrynowy, cukier, koper, natka pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
pieczone roladki z kurczaka z ryżem – mięso z piersi kurczaka, rozmaryn, cząber mielony, pieprz czarny mielony, ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty, kolorowa surówka: pomidory koktajlowe, papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, bazylia świeża,
napój – napar z mięty i miodu: woda, mięta świeża, miód pszczeli,

PODWIECZOREK
tosty z serem żółtym i z szynką – chleb tostowy, ser żółty gouda, szynka drobiowa, sos keczup, masło ekstra, jabłko,
napój – herbata owocowa.

07.08.2018 – WTOREK

ŚNIADANIE
zacierki na mleku – mleko, zacierka jajeczna,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, szynka drobiowa, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, rukola,
napój – herbata rooibos,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa porowo – ziemniaczana – por, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, śmietana, mleko spożywcze, masło ekstra, czosnek, natka pietruszki,
II danie
naleśniki z serem twarogowym – ser twarogowy chudy, mąka pszenna, mleko spożywcze, jaja kurze, cukier, olej rzepakowy,
napój – woda z pomarańczą i miętą: woda, pomarańcza, mięta świeża,

PODWIE CZOREK
ciasto drożdżowe z rodzynkami – mąka pszenna, mleko spożywcze, jaja kurze, olej rzepakowy, drożdże świeże, rodzynki,
napój – kawa zbożowa na mleku z cukrem: mleko, kawa inka, cukier.

08.08.2018 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki orkiszowe pełnoziarniste na mleku – mleko, płatki orkiszowe pełnoziarniste,
kanapka – bułka sznytka, masło śmietankowe, ser twarogowy półtłusty, ogórek, papryka czerwona,
napój – herbata owocowa,
owoc – brzoskwinia

OBIAD
zupa brokułowa: brokuł, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana, masło śmietankowe, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony,
II danie
lasagne warzywno – mięsna – wieprzowina szynka surowa, makaron lasagne, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, ser żółty gouda, bazylia suszona, oregano suszone,
sos pomidorowy z passatą: passata, olej rzepakowy, cebula, marchew, seler naciowy, czosnek, pieprz czarny mielony, bazylia suszona, oregano suszone,
napój: lemoniada: woda, cytryna, miód pszczeli, mięta świeża,

PODWIECZOREK
ryż z jogurtem i owocami: jogurt, ryż biały, borówka,
napój – herbata rumiankowa.
09.08.2018 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku – mleko, płatki jaglane, len ziarno,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, sałatka z ryżu, szynki i warzyw: ryż biały, papryka czerwona, szynka delikatesowa z kurczaka, ogórek kwaszony, śmietana, por, kukurydza konserwowa, pieprz czarny mielony,
napój – herbata z cytryną i cukrem,
owoc – arbuz,

OBIAD
zupa krem z jarmużu: ziemniaki, jarmuż, marchew, kurczak tuszka, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, cebula, por, masło ekstra, pieprz czarny mielony,
II danie
pulpety z mięsa mieszanego gotowane – wieprzowina łopatka, wołowina pieczeń, bułki pszenne zwykłe, marchew, pietruszka korzeń, jaja kurze, por, seler korzeniowy,
kasza owsiana z warzywami – brokuły, pomidor, kasza owsiana, cebula, koper, marchew, olej rzepakowy, czosnek, pieprz czarny mielony, sos koperkowy: śmietana, koper, mąka pszenna, masło ekstra, pieprz czarny mielony; ogórek,
kompot ze świeżych jabłek: woda, jabłka, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka wieloziarnista, masło ekstra, dżem owocowy,
napój – kakao naturalne na mleku: mleko, kakao, cukier.

10.08.2018 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kasza manna z cynamonem – mleko, kasza manna, cynamon mielony, rodzynki suszone,
kanapka – bułka orkiszowa, masło ekstra, szynka wieprzowa, sałata, pomidor,
napój : napar z czarnej herbaty,
owoc – śliwki,
OBIAD
zupa grochowa z makaronem pełnoziarnistym: marchew, wieprzowina łopatka, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, groch nasiona suche, cebula, natka pietruszki, czosnek, majeranek suszony, lubczyk świeży, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy,
II danie
filet z dorsza w cieście – dorsz mrożony, mąka, olej rzepakowy, jaja kurze, mleko, ,ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej – kapusta kiszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,
napój – kompot truskawkowy : woda truskawki mrożone, cukier,
PODWIECZOREK
koktajl malinowo – bananowy z ostropestem plamistym – mleko, maliny, banan, ostropest plamisty mielony, cukier z prawdziwą wanilią, syrop klonowy; chrupki kukurydziane,
napój – woda z pomarańczą i miętą: woda, pomarańcza, mięta świeża.

13.08.2018 PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE
ryż na mleku – mleko, ryż biały,
kanapka – bułka wieloziarnista, masło ekstra, twarożek z jogurtem naturalnym: ser twarogowy tłusty, jogurt naturalny, szczypiorek, ogórek, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną i miodem,
owoc – jabłko

OBIAD
zupa ogórkowa z ziemniakami i zacierkami – ogórek kwaszony, marchew, ziemniaki, zacierka jajeczna, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, mleko, śmietana, koper, natka pietruszki, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy,
II danie
pancakes na mleku i mące pszennej – mleko bez laktozy, mąka pszenna, jaja kurze, olej rzepakowy, naturalna woda mineralna średniozmineralizowana niskosodowa gazowana, cukier, masło bez laktozy, cukier z prawdziwą wanilią, sól biała,
napój – mus śliwkowy: śliwki, cukier,
napój – woda źródlana żywiec zdrój,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka sznytka, masło ekstra, szynka wieprzowa, pomidor, szczypiorek, roszponka warzywna,
napój – herbata z czarnego bzu.

14.08.2018 – WTOREK
ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku – mleko, płatki jęczmienne,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, roladki śniadaniowe z szynki: jaja gotowane, szynka delikatesowa z kurczaka, majonez kielecki, jogurt naturalny, szczypiorek, koper,
napój – herbata rooibos,
owoc – winogrona,

OBIAD
zupa krem z ciecierzycy i ziemniaków: marchew, pietruszka korzeń, ciecierzyca, ziemniaki, mięso z uda kurczaka, seler korzeniowy, por, cebula, pieprz czarny mielony,
II danie
gulasz wieprzowy w sosie własnym – wieprzowina szynka surowa, marchew, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, natka pietruszki, papryka czerwona mielona słodka, liść laurowy, pieprz czarny mielony, kasza pęczak jęczmienny, surówka z kapusty, marchewki i jabłka: kapusta biała, marchew. jabłko, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka kompotowa, cukier,

PODWIECZOREK
koktajl bananowy: mleko, banan, serek homogenizowany naturalny chudy, wafle jaglane
napój – herbata z melisy i pomarańczy: woda, pomarańcza, herbata melisa z pomarańczą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)