Jadłospis

15.07.2019 – PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

kasza manna na mleku z żurawiną – mleko, kasza manna, żurawina,

kanapka – bułka fit, masło ekstra, polędwica sopocka, ogórek, rzodkiewka, kiełki mix,

napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna,

owoc – melon żółty,

 

OBIAD

zupa brokułowa: brokuły, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, ziemniaki,  śmietana, masło extra, por, mleko, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony,

II danie

Kluski leniwe – ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna, jaja, cukier, olej rzepakowy, masło, bułka tarta,

Surówka z marchwi i jabłek: marchew, jabłko, cukier,

napój – kompot z owoców mieszanych słodzony: mieszanka owocowa, cukier,

 

PODWIE CZOREK

kanapka: bułka żytnia, masło ekstra, kiełbasa krakowska sucha, papryka czerwona, sałata,

napój – herbata owocowa.

 

 

16.07.2019 – WTOREK

 

ŚNIADANIE

musli owocowe na mleku: mleko, musli z owocami suszonymi,

kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty, rzodkiewka, roszponka warzywna,

napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna,

owoc – arbuz,

 

OBIAD

rosół z makaronem: mięso udziec z indyka, makaron dwujajeczny, kaczka tuszka, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, por, lubczyk, owoc jałowca, kozieradka, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,

II danie

gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek ogrodowy, kapusta biała, wieprzowina szynka surowa, ryż brązowy, otręby owsiane, cebula, jaja, koncentrat pomidorowy, mąka żytnia, czosnek,

napój – kompot z czarnej porzeczki: czarna porzeczka mrożona, cukier,

 

PODWIECZOREK

galaretka jogurtowa o smaku truskawkowym – jogurt naturalny, galaretka domowa o smaku truskawkowym, wafle kukurydziane

 

napój – herbata rumiankowa

17.07.2019  – ŚRODA

 

ŚNIADANIE

płatki owsiane z morelami na mleku: mleko, płatki owsiane, morele,

kanapka – bułka wieloziarnista, masło ekstra, filet z indyka w rękawie: mięso z piersi indyka, olej rzepakowy, papryka czerwona mielona słodka, pieprz czarny mielony, cząber, rozmaryn, oregano, przyprawa curry, pomidor, papryka czerwona,

napój – herbata biała,

owoc – nektarynka,

 

OBIAD

zupa jarzynowa – ziemniaki, kapusta biała, marchew, fasola szparagowa, groszek zielony, śmietana, mleko, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, pietruszka liście, lubczyk świeży,

II danie

zapiekanka: wieprzowina szynka surowa, ryż biały paraboliczny, marchew, cukinia, seler naciowy, ryż brązowy, cebula, ser żółty gouda, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sałata lodowa z papryką i ogórkiem: sałata lodowa, ogórek, papryka czerwona, sok cytrynowy, koper, oliwa z oliwek,

napój  –  kompot wiśniowy: wiśnie, cukier.

 

PODWIECZOREK

koktajl z kiwi i truskawek: truskawki, jogurt naturalny, kiwi, cukier, biszkopty okrągłe.

 

18.07.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE

owsianka bananowa na mleku – mleko, banan, płatki owsiane,

kanapka – chleb wieloziarnisty, masło ekstra, jajko na twardo, rzodkiewka, ogórek świeży,

napój  – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier herbata czarna,

owoc – winogrona bezpestkowe,

 

OBIAD

Zupa ogórkowa z ziemniakami i zacierkami: marchew, ogórek kiszony, ziemniaki, zacierka jajeczna, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, mleko, śmietana, koper, natka pietruszki, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,

II danie

kotlet drobiowy w kukurydzianej panierce z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy; kotlet: mięso z piersi kurczaka, jaja kurze, olej rzepakowy, bułka tarta , mąka kukurydziana, mini marchewki z sezamem: marchew mrożona, sezam kresto,

napój – kompot z czarnej porzeczki: czarne porzeczki, cukier,

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, truskawki, żółtka jaja kurzego, skrobia ziemniaczana, wanilia laska, wafle ryżowe naturalne SONKO,

napój – napar  z mięty i miodu: mięta świeża, miód pszczeli.

 

 

19.07.2019  – PIĄTEK

 

ŚNIADANIE

kakao naturalne na mleku: mleko, kakao proszek, cukier,

kanapka – chleb zwykły, masło ekstra, ser żółty salami, sałata, ogórek świeży,

owoc – morele,

 

OBIAD

zupa pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym: marchew, wieprzowina szynka surowa, por, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, ryż pełnoziarnisty, koncentrat pomidorowy, śmietana, mleko, mąka żytnia,

II danie

filet z dorsza smażony z ziemniakami: ziemniaki, dorsz mrożony, bułka tarta, olej rzepakowy, mąka pszenna, jaja, surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, pomarańcza, jogurt naturalny, ,

napój  –  kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa, cukier,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, miód pszczeli,

napój – kawa inka,

mandarynki.

 

22.07.2019 – PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE

zacierki na mleku – mleko, zacierka jajeczna,

kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, kiełbasa krakowska drobiowa, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, sałata masłowa,

napój – herbata biała,

owoc – banan,

 

OBIAD

zupa porowo – ziemniaczana – ziemniaki, por, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, śmietana, mleko, masło extra, czosnek, pietruszka  liście,

II danie

Pancakes z  musem truskawkowym – mleko, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, woda mineralna średniozmineralizowana, cukier, masło, cukier z prawdziwą wanilią, truskawki,

napój – kompot wiśniowy: wiśnie, cukier,

 

PODWIE CZOREK

ciasto drożdżowe z rodzynkami – mąka pszenna, mleko, jaja, olej rzepakowy, drożdże świeże, rodzynki,

napój – kawa zbożowa na mleku z cukrem: mleko, kawa INKA, cukier.

 

 

 

23.07.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE

kasza bulgur na mleku – mleko, kasza bulgur,

kanapka – chleb zwykły, masło ekstra, schab pieczony, ogórek, kiełki rzodkiewki,

napój – herbata czarna z cukrem i cytryną: cytryna, cukier, herbata czarna,

owoc – borówka,

 

OBIAD

zupa buraczkowa: burak, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, mleko, śmietana, masło ekstra, sok cytrynowy, cukier, koper ogrodowy, pietruszka liście, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,

II danie

potrawka z kurczaka z ryżem – mięso z piersi kurczaka, marchew, groszek zielony konserwowy, pietruszka korzeń, mąka pszenna, olej rzepakowy, seler korzeniowy, por, pieprz czarny mielony; ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty,

kolorowa surówka: pomidor, papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, oliwa z oliwek, cytryna, bazylia suszona, pieprz czarny mielony,

napój – napar z mięty i miodu: herbata miętowa, miód pszczeli,

 

PODWIECZOREK

tosty z serem żółtym i z szynką – chleb tostowy, ser żółty gouda, szynka wieprzowa, sos keczup, masło ekstra,

jabłko

napój – herbata owocowa

 

24.07.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE

płatki orkiszowe pełnoziarniste na mleku – mleko, płatki orkiszowe pełnoziarniste,

kanapka – bułka sznytka, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor malinowy,

napój – herbata owocowa,

owoc – melon zielony,

 

OBIAD

zupa brokułowa: brokuły, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, ziemniaki, por, śmietana, mleko,  masło ekstra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony,

II danie

gulasz wołowy w sosie własnym z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, gulasz: wołowina surowa pieczeń, marchew, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, pietruszka liście, papryka czerwona mielona słodka, liść laurowy, pieprz czarny mielony, mizeria z ogórków: ogórek zielony, jogurt naturalny, pieprz czarny mielony, sól spożywcza dietetyczna niskosodowa,

napój: lemoniada: cytryna, cukier, mięta świeża.

 

PODWIECZOREK

ryż z jogurtem i owocami: jogurt naturalny, ryż biały, czarne jagody lub borówka,

napój – herbata rumiankowa.

 

25.07.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku – mleko, płatki jaglane,

kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra,  pasztet pieczony, pomidor malinowy, sałata masłowa

napój –  herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata czarna,

owoc – arbuz,

OBIAD

zupa krem z jarmużu: ziemniaki, marchew, jarmuż, kurczak tuszka, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, cebula, por, masło ekstra, pieprz czarny mielony,

II danie

pulpety z mięsa mieszanego gotowane z kaszą owsianą z warzywami – pulpety: wieprzowina łopatka, wołowina pieczeń, bułki pszenne, marchew, pietruszka korzeń, jaja, por, seler korzeniowy,

kasza owsiana z warzywami – brokuły, pomidor, kasza owsiana, cebula, koper ogrodowy, marchew, olej rzepakowy, czosnek, pieprz czarny mielony,

sos koperkowy: śmietana, koper ogrodowy, mąka pszenna, masło ekstra, pieprz czarny mielony, surówka – mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i rzodkiewką: mix sałat, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, oliwa z oliwek, cytryna, pieprz czarny mielony,

napój – kompot z wiśni: wiśnie, cukier,

PODWIECZOREK

kanapka – bułka wieloziarnista, masło ekstra, dżem owocowy,

napój –  kakao naturalne na mleku: mleko, kakao proszek, cukier.

 

26.07.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE

kasza manna z cynamonem – mleko, kasza manna, cynamon mielony, rodzynki suszone,

kanapka – bułka orkiszowa, masło ekstra, szynka wieprzowa, sałata, pomidor malinowy, kiełki słonecznika,

napój : herbata owocowa,

owoc: brzoskwinia,

 

OBIAD

zupa grochowa z makaronem pełnoziarnistym: marchew, wieprzowina łopatka, makaron pełnoziarnisty  bezjajeczny, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, groch nasiona suche, cebula, pietruszka liście, czosnek, majeranek suszony, lubczyk świeży, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy,

II danie

filet z dorsza w cieście z ziemniakami – dorsz mrożony, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, mleko, ziemniaki, surówka z kapusty białej – kapusta biała, marchew, koper ogrodowy,  oliwa z oliwek, cytryna,

napój – kompot wieloowocowy: mieszanka owocowa, cukier,

 

PODWIECZOREK

koktajl Shreka:  szpinak,  banan, kiwi, sok pomarańczowy, chrupki kukurydziane.

napój – woda z cytryną i miętą: cytryna, mięta świeża.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)