Jadłospis

 

 

 

 

 

02.05.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku – mleko, płatki ryżowe,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, jaja gotowane, rzodkiewka, ogórek,
napój – herbata czarna z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata Lipton,
owoc – gruszka,

OBIAD
delikatna zupa grochowa z ziemniakami: ziemniaki, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, masło ekstra, groch nasiona suche, cebula, pietruszka liście, czosnek, majeranek, lubczyk, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie,
II danie
makaron z truskawkami: truskawki, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, jogurt naturalny,
napój – herbata miętowa z cytryną: cytryna, miód pszczeli, herbata miętowa,

PODWIECZOREK
kisiel domowy o smaku truskawkowym: truskawki, cukier, skrobia ziemniaczana, wafle ryżowe naturalne SONKO.

06.05.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kasza manna na mleku z żurawiną – mleko, kasza manna, żurawina,
kanapka – bułka fit, masło ekstra, polędwica sopocka, rzodkiew biała, ogórek kwaszony,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – melon,

OBIAD
zupa brokułowa: brokuły, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, ziemniaki, śmietana, mleko, masło extra, por, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony,
II danie
naleśniki z serem twarogowym – ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna, mleko, jogurt naturalny, jaja, cukier, olej rzepakowy,
napój – kompot z owoców mieszanych słodzony: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIE CZOREK
kanapka: bułka żytnia, masło ekstra, kiełbasa krakowska sucha, papryka czerwona,
napój – herbata owocowa.

07.05.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
musli owocowe na mleku: mleko, musli z owocami suszonymi,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty, rzodkiewka, roszponka warzywna,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – gruszka,

OBIAD
rosół z makaronem: mięso udziec z indyka, makaron dwujajeczny, kaczka tuszka, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, por, lubczyk, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koperek ogrodowy, kapusta biała, wieprzowina szynka surowa, ryż brązowy, otręby owsiane, cebula, jaja, koncentrat pomidorowy, mąka żytnia, czosnek,
napój – kompot z owoców mieszanych: woda, mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
galaretka jogurtowa o smaku truskawkowym – jogurt naturalny, galaretka domowa o smaku truskawkowym,
napój – herbata rumiankowa

08.05.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki owsiane z morelami na mleku: mleko, płatki owsiane, morele,
kanapka – bułka wieloziarnista, masło ekstra, filet z indyka w rękawie: mięso z piersi indyka, olej rzepakowy, papryka czerwona mielona słodka, pieprz czarny mielony, cząber, rozmaryn, oregano, przyprawa curry, pomidor, ,
napój – herbata biała,
owoc – banan,

OBIAD
zupa jarzynowa – ziemniaki, kapusta biała, marchew, fasola szparagowa, groszek zielony, śmietana, mleko, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, pietruszka liście, lubczyk świeży,
II danie
zapiekanka: wieprzowina szynka surowa, ryż biały, marchew, cukinia, seler naciowy, ryż brązowy, cebula, ser żółty gouda, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sałata lodowa z papryką i ogórkiem: sałata lodowa, ogórek, papryka czerwona, sok cytrynowy, koper, oliwa z oliwek,
napój – kompot wiśniowy: wiśnie mrożone, cukier.

PODWIECZOREK
koktajl z kiwi i truskawek: truskawki, jogurt naturalny, kiwi, cukier, biszkopty okrągłe.
09.05.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
kakao naturalne na mleku: mleko, cukier, kakao proszek,
kanapka – chleb zwykły, masło ekstra, ser żółty gouda, sałata, ogórek świeży,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym: marchew, wieprzowina szynka surowa, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, ryż pełnoziarnisty, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, mleko, mąka żytnia,
II danie
kotlety mielone smażone z ziemniakami: ziemniaki, szynka wieprzowa, bułka tarta, olej rzepakowy, jaja, marchewka z groszkiem: marchew, groszek zielony, masło ekstra,
napój – kompot z owoców mieszanych: mieszanka owocowa mrożona, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, miód pszczeli,
napój – herbata rumiankowa,
mandarynki.

10.05.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku: mleko, płatki ryżowe,
kanapka – chleb żytni jasny, masło ekstra, jaja gotowane, sos jogurtowy do jajek : jogurt naturalny, oliwa z oliwek, rzeżucha, koper ogrodowy, pietruszka liście, krem z gorczycy z miodem, pieprz czarny mielony, szczypiorek, rzodkiewka,
napój – herbata owocowa,
owoc – mandarynki,

OBIAD
krem z marchwi – marchew, śmietana, mleko, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, dynia pestki, imbir mielony, przyprawa curry,
II danie
filet z dorsza smażony z ziemniakami: ziemniaki, dorsz mrożony, bułka tarta, olej rzepakowy, mąka pszenna, jaja, surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, pomarańcza, jogurt naturalny, ,
napój – kompot rabarbarowy: rabarbar, cukier,

PODWIECZOREK
budyń domowy o smaku czekoladowym: mleko, skrobia ziemniaczana, cukier, żółtka jaja, masło śmietankowe, kakao naturalne,
napój – herbata owocowa,

13.05.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
zacierki na mleku – mleko, zacierka jajeczna,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, kiełbasa krakowska drobiowa, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, sałata masłowa,
napój – herbata biała,
owoc – jabłko,

OBIAD
zupa porowo – ziemniaczana – ziemniaki, por, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, śmietana, mleko, masło extra, czosnek, pietruszka liście,
II danie
naleśniki z serem twarogowym – ser twarogowy chudy, mąka pszenna, mleko, jaja, cukier, olej rzepakowy,
napój – kompot wiśniowy: wiśnie mrożone, cukier,

PODWIE CZOREK
ciasto drożdżowe z rodzynkami – mąka pszenna, mleko, jaja, olej rzepakowy, drożdże świeże, rodzynki,
napój – kawa zbożowa na mleku z cukrem: mleko, kawa INKA, cukier.

14.05.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
kasza bulgur na mleku – mleko, kasza bulgur,
kanapka – chleb zwykły, masło ekstra, tuńczyk w oleju, ogórek kwaszony,
napój – herbata czarna z cukrem i cytryną: cytryna, cukier, herbata lipton,
owoc – banan,

OBIAD
zupa buraczkowa: burak, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, mleko, śmietana, masło ekstra, sok cytrynowy, cukier, koper ogrodowy, pietruszka liście, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
potrawka z kurczaka z ryżem – mięso z piersi kurczaka, marchew, groszek zielony konserwowy, pietruszka korzeń, mąka pszenna, olej rzepakowy, seler korzeniowy, por, pieprz czarny mielony; ryż mieszany: ryż biały, ryż pełnoziarnisty,
kolorowa surówka: pomidor, papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, oliwa z oliwek, cytryna, bazylia suszona, pieprz czarny mielony,
napój – napar z mięty i miodu: herbata miętowa, miód pszczeli,

PODWIECZOREK
tosty z serem żółtym i z szynką – chleb tostowy, ser żółty gouda, szynka drobiowa, sos keczup, masło ekstra,
napój – herbata owocowa, jabłko.
15.05.20189- ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki orkiszowe pełnoziarniste na mleku – mleko, płatki orkiszowe pełnoziarniste,
kanapka – bułka sznytka, masło ekstra, ser twarogowy półtłusty, rzodkiewka, szczypiorek,
napój – herbata owocowa,
owoc – kiwi,

OBIAD
zupa brokułowa: brokuły, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, ziemniaki, por, śmietana, mleko, masło ekstra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony,
II danie
gulasz wieprzowy z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, gulasz: wieprzowina szynka surowa, marchew, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, pietruszka liście, papryka czerwona mielona słodka, liść laurowy, pieprz czarny mielony, mizeria z ogórków: ogórek zielony, jogurt naturalny, pieprz czarny mielony, sól spożywcza dietetyczna niskosodowa,
napój: lemoniada: cytryna, cukier, mięta świeża.

PODWIECZOREK
ryż z jogurtem i owocami: jogurt naturalny, ryż biały, czarne jagody,
napój – herbata rumiankowa.

16.05.2019 – CZWARTEK
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku – mleko, płatki jaglane,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, pasztet pieczony, pomidor, sałata masłowa
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – arbuz,

OBIAD
zupa krem z jarmużu: ziemniaki, marchew, jarmuż, kurczak tuszka, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, cebula, por, masło ekstra, pieprz czarny mielony,
II danie
pulpety z mięsa mieszanego gotowane z kaszą owsianą z warzywami – pulpety: wieprzowina łopatka, wołowina pieczeń, bułki pszenne, marchew, pietruszka korzeń, jaja, por, seler korzeniowy,
kasza owsiana z warzywami – brokuły, pomidor, kasza owsiana, cebula, koper ogrodowy, marchew, olej rzepakowy, czosnek, pieprz czarny mielony,
sos koperkowy: śmietana, koper ogrodowy, mąka pszenna, masło ekstra, pieprz czarny mielony, ogórek,
napój – kompot ze świeżych jabłek: jabłka, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka – bułka wieloziarnista, masło ekstra, dżem owocowy,
napój – kakao naturalne na mleku: mleko, kakao proszek, cukier.
17.05.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
kasza manna z cynamonem – mleko, kasza manna, cynamon mielony, rodzynki suszone,
kanapka – bułka orkiszowa, masło ekstra, szynka wieprzowa, sałata, pomidor,
napój : sok owocowy,
owoc – banan,

OBIAD
zupa grochowa z makaronem pełnoziarnistym: marchew, wieprzowina łopatka, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny, por, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, groch nasiona suche, cebula, pietruszka liście, czosnek, majeranek suszony, lubczyk świeży, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy,
II danie
filet z dorsza w cieście z ziemniakami – dorsz mrożony, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, mleko, ziemniaki, surówka z kapusty białej – kapusta biala, marchew, koper ogrodowy, oliwa z oliwek, cytryna,
napój – kompot z rabarbaru: rabarbar, cukier,

PODWIECZOREK
koktajl truskawkowo – bananowy: mleko, truskawki, banan, cukier z prawdziwą wanilią syrop klonowy, chrupki kukurydziane.
napój – woda z cytryną i miętą: cytryna, mięta świeża.

20.05.2019 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE
ryż na mleku – mleko, ryż biały,
kanapka – bułka wieloziarnista, masło ekstra, twarożek z jogurtem naturalnym: ser twarogowy tłusty, jogurt naturalny, szczypiorek, ogórek, rzodkiewka,
napój – herbata z cytryną i miodem: miód pszczeli, cytryna, cukier, herbata czarna SAGA,
owoc – truskawki,

OBIAD
zupa ogórkowa z ziemniakami: ziemniaki, ogórek kwaszony, marchew, zacierka jajeczna, por, śmietana, mleko, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, pietruszka liście, koper ogrodowy, liść laurowy, ziele angielskie mielone, pieprz czarny mielony,
II danie
pancakes na mleku i mące pszennej: mleko bez laktozy, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, naturalna woda mineralna średniozmineralizowana Nałęczowianka niskosodowa gazowana, cukier, masło bez laktozy, cukier z prawdziwą wanilią, sól biała, mus rabarbarowy: rabarbar, cukier,
napój – woda źródlana Żywiec zdrój z pomarańczą,

PODWIECZOREK
kanapka: bułka sznytka, masło ekstra, szynka wieprzowa, pomidor, roszponka warzywna,
napój – herbata biała.

21.05.2019 – WTOREK
ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku: mleko, płatki jęczmienne,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, roladki śniadaniowe z szynki: jaja, polędwica sopocka, majonez kielecki, jogurt naturalny, szczypiorek, koper ogrodowy; pomidor,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier, herbata SAGA,
owoc – winogrona,

OBIAD
zupa krem z ciecierzycy i ziemniaków: marchew, pietruszka korzeń, ciecierzyca, ziemniaki, mięso z ud kurczaka, seler korzeniowy, por, cebula, pieprz czarny mielony,
II danie
gulasz wieprzowy z kaszą pęczak: kasza pęczak jęczmienny, wieprzowina szynka surowa, marchew, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, pietruszka liście, papryka czerwona mielona słodka, liść laurowy, pieprz czarny mielony, surówka z kapusty, marchewki i jabłka: kapusta biała, marchew, jabłko, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, pieprz czarny mielony,
napój – kompot z wiśni: wiśnie mrożone, cukier,

PODWIECZOREK
koktajl bananowy: mleko, banan, serek homogenizowany naturalny chudy, wafle jaglane,
napój – herbata z melisy i pomarańczy: pomarańcza, herbata melisa z pomarańczą.

22.05.2019 – ŚRODA
ŚNIADANIE
owsianka bananowa na mleku – mleko, banan, płatki owsiane, czarne jagody, żurawina,
kanapka – chleb wieloziarnisty, masło ekstra, ser żółty edam, sałata, papryka czerwona, ogórek,
napój – herbata z cytryną i cukrem: cytryna, cukier herbata czarna LIPTON,
owoc – jabłko,

OBIAD
kasza manna na rosole: mięso udziec z indyka, marchew, kasza manna, kaczka tuszka, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, pietruszka liście, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony, lubczyk świeży,
II danie
kotlet drobiowy w kukurydzianej panierce z ziemniakami puree: ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy; kotlet: mięso z piersi kurczaka, jaja kurze, olej rzepakowy, bułka tarta , mąka kukurydziana, mini marchewki z sezamem: marchew mrożona, sezam kresto,
napój – kompot z czarnej porzeczki: czarne porzeczki, cukier,

PODWIECZOREK
budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, truskawki, żółtka jaja kurzego, skrobia ziemniaczana, wanilia laska, wafle ryżowe naturalne SONKO,
napój – napar z mięty i miodu: mięta świeża, miód pszczeli.

23.05.2019 – CZWARTEK

ŚNIADANIE
makaron mieszany na mleku – mleko, makaron bezjajeczny, makaron pełnoziarnisty bezjajeczny,
kanapka – ciabata, masło ekstra, pasta z tuńczyka i z jajek: jaja, tuńczyk w oleju, szczypiorek, śmietana; ogórek świeży,
napój – herbata biała,
owoc – truskawki,

OBIAD
barszcz ukraiński: burak, ziemniaki, marchew, fasola biała, mleko, śmietana, por, pietruszka korzeń, sok cytrynowy, seler korzeniowy, majeranek suszony, pieprz czarny mielony,
II danie
pierogi z mięsem: mięso z piersi indyka, mąka pszenna, jaja, cebula, masło ekstra, oregano suszone, pieprz czarny mielony, surówka z marchwi i jabłek: marchew, jabłko, cukier,
napój – sok pomarańczowy,

PODWIECZOREK
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką i ogórkiem: twarożek naturalny, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek; sałata, papryka czerwona, koper ogrodowy,
napój – herbata owocowa.

24.05.2019 – PIĄTEK
ŚNIADANIE
musli 5 zbóż z rodzynkami na mleku – mleko, płatki owsiane, płatki jęczmienne, płatki żytnie, płatki pszenne, rodzynki suszone, płatki gryczane,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, kiełbasa krakowska, sałata masłowa, pomidor,
napój – herbata Saga,
owoc – arbuz,

OBIAD
zupa z fasolą szparagową: ziemniaki, fasola szparagowa, marchew, por, seler korzeniowy, mleko, śmietana, pietruszka korzeń, masło ekstra, mąka pszenna,
II danie
ryba po grecku: dorsz mrożony, pomidor, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, sok z cytryny, majeranek suszony, pieprz czarny mielony; mix obiadowy: ryż biały, kasza bulgur, soczewica zielona nasiona suche, surówka z młodej kapusty kwaszonej: kapusta kwaszona, jabłko, marchew, cebula, olej słonecznikowy, cukier,
napój – kompot ze świeżych jabłek: jabłko, cukier.

PODWIE CZOREK
ciasto marchewkowe: marchew, mąka pszenna, jaja, cukier, rodzynki suszone, olej rzepakowy, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon mielony, gałka muszkatołowa,
napój – kawa zbożowa na mleku: mleko, cukier, kawa INKA.
27.05.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kasza kukurydziana na mleku – mleko, kasza kukurydziana,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, pasztet pieczony, pomidor, sałata roszponka,
napój – herbata owocowa,
sok owocowy,

OBIAD
zupa kapuśniak: kapusta biała, kapusta kwaszona, ziemniaki, marchew, seler korzeniowy, cebula, pietruszka korzeń, koper ogrodowy, liść laurowy,
II danie
racuchy drożdżowe z rabarbarem: mleko, rabarbar, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, drożdże świeże,
napój – kompot ze świeżych truskawek: truskawki, cukier,

PODWIECZOREK
kanapka: bułka żytnia, masło ekstra, polędwica sopocka, ogórek, papryka czerwona, sałata masłowa,
napój – herbata z cytryną i miodem: miód pszczeli, cukier, herbata SAGA.

28.05.2019 – WTOREK

ŚNIADANIE
owsianka z rodzynkami i miodem – mleko, płatki owsiane, rodzynki suszone, miód pszczeli,
kanapka – bułka sznytka, masło ekstra, szynka wieprzowa, pomidor, szczypiorek,
napój – herbata owocowa,
owoc – kiwi,

OBIAD
zupa solferino: ziemniaki, marchew, wieprzowina szynka surowa, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, por, cebula, pietruszka liście,
II danie
ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy,
bitki wołowe duszone w jarzynach : wołowina pieczeń, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, mąka pszenna, por, olej rzepakowy,
buraczki z chrzanem: burak czerwony, chrzan tarty, cukier, ocet jabłkowy,
napój – kompot z czarnej porzeczki: czarna porzeczka, cukier,

PODWIECZOREK
pana cotta truskawkowa: jogurt naturalny, truskawki, cukier, żelatyna, cukier z prawdziwą wanilią; podpłomyki bez dodatku cukru.

29.05.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku: mleko, płatki jaglane,
kanapka – bułka żytnia, masło ekstra, pasta z tuńczyka ze śmietaną: tuńczyk w oleju, jaja, ogórek kwaszony, śmietana, szczypiorek, pieprz czarny mielony, pomidor,
napój – herbata z kopru włoskiego,
owoc – melon,

OBIAD
zupa kalafiorowa z ziemniakami: kalafior, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, mleko, śmietana, por, pietruszka liście, pieprz czarny mielony, imbir mielony, gałka muszkatołowa,
II danie
klopsiki w sosie pomidorowym z ryżem: ryż biały, mięso gulaszowe z indyka, mleko, śmietana, koncentrat pomidorowy, bułki pszenne, bułka tarta, sos keczup, jaja, pieprz czarny mielony, surówka z sałaty i rzodkiewki: sałata masłowa, rzodkiewka, oliwa z oliwek, rukola, roszponka warzywna, sok z cytryny, pieprz czarny mielony,
napój – kompot truskawkowy: truskawki, cukier,

PODWIECZOREK
chałki zdobne z nutellą bananową: banan, cukier brązowy, kakao naturalne, sok z cytryny,
napój – mleko.

30.05.2019 – CZWARTEK
ŚNIADANIE
Makaron zacierki na mleku – mleko, makaron zacierki, ,
kanapka – bułka fit, masło ekstra, ser żółty gouda, ogórek, papryka czerwona,
napój – herbata rumiankowa,
owoc – truskawki,

OBIAD
rosół z makaronem: mięso udziec z indyka, marchew, makaron dwujajeczny, kaczka tuszka, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, pietruszka liście, lubczyk świeży, owoc jałowca, ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony,
II danie
kotlet drobiowy smażony w kukurydzianej panierce z ziemniakami puree – ziemniaki puree: ziemniaki, mleko, olej rzepakowy, koper ogrodowy; kotlet: mięso z piersi kurczaka, jaja, olej rzepakowy, bułka tarta, mąka kukurydziana, brokuły z kukurydzą, papryką i jabłkiem: brokuły, papryka czerwona, jabłko, kukurydza konserwowa, papryka zielona, majonez, olej rzepakowy, pieprz czarny mielony,
napój – woda z cytryną i miętą: cytryna, mięta świeża,

PODWIECZOREK
koktajl z kiwi i truskawek: truskawki, jogurt naturalny, kiwi, cukier, chrupki kukurydziane,
napój – herbata biała.
31.05.2019 – PIĄTEK

ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku – mleko, płatki ryżowe,
kanapka – chleb baltonowski, masło ekstra, jaja gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek zielony,
napój – herbata owocowa,
owoc – arbuz,

OBIAD
zupa grochowa z ziemniakami: ziemniaki, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, masło ekstra, groch nasiona suche, cebula, pietruszka liście, czosnek, majeranek suszony, lubczyk świeży, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie,
II danie
filet z dorsza w cieście z ziemniakami – dorsz mrożony, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, mleko, ziemniaki, koperek, surówka z kapusty białej – kapusta biała, marchew, koper, oliwa z oliwek, cytryna,
napój – lemoniada: cytryna, miód pszczeli, mięta świeża,

PODWIECZOREK
ciasto czekoladowe: mąka pszenne, jaja, olej rzepakowy, powidła śliwkowe, cukier, kakao naturalne o obniżonej zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia,
napój – mleko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)