Jadłospis

Poniedziałek 03.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kasza manna na mleku, 200g, składniki: mleko 95%, kasza manna (z pszenicy) 5%

2.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Parówki z szynki 36g

5.    Sałatka z pomidorów i szczypiorku z oliwą z oliwek, 50g, składniki: pomidor 98%, szczypiorek 1%, oliwa z oliwek 1%, pieprz czarny

6.    Herbata z cytryną i cukrem, 200g, składniki: woda 96%, cytryna 2%, cukier 1%, herbata czarna 1%

7.    Owoce sezonowe 100g – nektarynka

1.    Zupa brokułowa, 200g,  składniki: ziemniaki 32%, brokuły 20%, woda 18%, marchew 8%, pietruszka korzeń 6%, seler korzeniowy 6%, por 5%, śmietana (z mleka) 3%, mleko 1%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pietruszka liście 1%, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy

2.    Pierogi z jagodami, 148g, składniki: jagody 61%, mąka pszenna 34%, olej rzepakowy uniwersalny 5%

3.    Kompot z owoców mieszanych, 200g, składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

4.    Jogurt naturalny 75g (z mleka)

1.    Bułka sznytka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól ) 37,5g

2.    Masło ekstra (z mleka) 4g

3.    Kiełbasa krakowska sucha 25g

4.    Papryka czerwona 20g

5.    Kiełki mix 5g

6.    Herbata owocowa, 200g, składniki: woda 98%, cukier 1%, herbata owocowa 1%

 

 

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 

 

 

Wtorek 04.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao naturalne 0,5%

2.    Bułka sznytka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Pasta rybna 27g, składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka) 56%, sardynka w pomidorach 44%

5.    Ogórek 16g

6.    Szczypiorek 1g

7.    Owoce sezonowe 100g – arbuz

 

1.    Rosół, 200g, składniki: mięso udziec z indyka 35%, woda 20%, marchew 15%, kaczka tuszka 10%, pietruszka korzeń 7%, seler korzeniowy 7%, por 5%, pietruszka liście, kozieradka, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, owoc jałowca cały, lubczyk suszony

2.    Makaron dwujajeczny (mąka makaronowa pszenna, jaja), 30g

3.    Gołąbki, 249g  składniki: kapusta biała 56%, wieprzowina szynka surowa 31%, koncentrat pomidorowy 3%, ryż brązowy 3%, jaja 3%, mąka pszenna  2%, otręby owsiane 2%, ziele angielskie, liść laurowy

4.    Ziemniaki puree, 150g, składniki: ziemniaki 93%, mleko 5%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%

5.    Woda z cytryną i miętą, 200g składniki: woda 95%, cytryna 4%, mięta świeża 1%

1.    Galaretka jogurtowa o smaku truskawkowym, 235g, składniki: jogurt naturalny (z mleka) 51%, truskawki 43%, cukier 4%, żelatyna 1%

2.    Herbata rumiankowa, 200g, składniki: woda 99%, herbata rumiankowa 1%

3.    Wafle ryżowe naturalne  9g

 

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

środa 05.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Musli owocowe na mleku, 210g, składniki: mleko  95%, musli z owocami suszonymi (płatki owsiane, płatki jęczmienne, płatki kukurydziane) 5%

2.    Chleb żytni razowy (mąka żytnia razowa, woda, mąka żytnia pytlowa, mąka pęczniejąca (żytnia, kukurydziana), sól, drożdże)) 37,5g  

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Filet z indyka w rękawie, 32g składniki: mięso z piersi indyka bez skóry 94%, olej rzepakowy uniwersalny 4%, papryka czerwona mielona słodka 1%, pieprz czarny 1%, przyprawa curry  1%, rozmaryn, oregano suszone

5.    Pomidor 25g

6.    Kiełki brokułu 4.5g

7.    Herbata owocowa, 200g składniki: woda 98%, cukier 1%, herbata owocowa 1%

8.    Owoce sezonowe 100g – morele

1.    Zupa jarzynowa, 200g,  składniki: woda 51%, fasola szparagowa 11%, kapusta biała 8%, marchew 8%, seler korzeniowy 8%, pietruszka korzeń 8%, mleko 3%, śmietana (z mleka) 3%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, lubczyk suszony, pietruszka liście, ziele angielskie , liść laurowy, pieprz czarny

2.    Sałata lodowa z papryką i ogórkiem, 60g, składniki: sałata 56%, ogórek 21%, papryka czerwona 14%, sok cytrynowy 6%, oliwa z oliwek 2%, koper ogrodowy 1%, pieprz czarny

3.    Zapiekanka, 200g,  składniki: wieprzowina szynka surowa 35%, ryż paraboiled 15%, cukinia 8%, seler naciowy 8%, ser żółty gouda (z mleka) 8%, ryż brązowy 7%, pietruszka korzeń 7%, marchew 7%, koncentrat pomidorowy 5%, pieprz czarny, zioła prowansalskie, bazylia suszona

4.    Kompot truskawkowy, 200g składniki: woda 89%, truskawki mrożone 10%, cukier 1%

1.    Koktajl z truskawek p106 195g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: jogurt naturalny (z mleka) 64%, truskawki 33%, cukier 3%

2.    Chałka (mąka pszenna, woda, jaja, cukier, masło (z mleka), drożdże, sól) 40g   

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

Czwartek 06.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Makaron jajeczny na mleku 2%, 200g , składniki: mleko 95%, makaron dwujajeczny (mąka makaronowa pszenna, jaja) 5%

2.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Ser żółty edamski tłusty (z mleka) 25g

5.    Sałata 5g

6.    Ogórek kwaszony 25g

7.    Owoce sezonowe 100g – brzoskwinia

8.    Herbata z kopru włoskiego, 200g składniki: woda 99%, herbata z kopru włoskiego 1%

1.    Zupa pomidorowa z ryżem, 202g, składniki: woda 16%, ryż pełnoziarnisty 15%, marchew 15%, wieprzowina szynka surowa 15%, koncentrat pomidorowy 10%, pietruszka korzeń 7%, seler korzeniowy 7%, por 7%, śmietana (z mleka) 4%, mleko 2%, pietruszka liście, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie

2.    Ziemniaki z wody z koperkiem, 150g

3.    Kotlety mielone pieczone, 129g, składniki: szynka wieprzowa 63%, olej rzepakowy uniwersalny 16%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 8%, jaja kurze całe 7%, cebula 7%

4.    Marchewka z groszkiem, 113g, składniki: marchew 75%, groszek zielony 21%, masło śmietankowe (z mleka) 3%

5.    Woda z pomarańczą i miętą, 200g, składniki: woda 93%, pomarańcza 7%, mięta świeża 1%

1.    Bułka sznytka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 37,5g

2.    Masło ekstra (z mleka) 4g

3.    miód pszczeli 3g

4.    Herbata rumiankowa, 200g, składniki: woda 99%, herbata rumiankowa 1%

5.    Owoce – banan 50g

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

Piątek 07.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kawa zbożowa na mleku, składniki: mleko  98%, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) 1%, cukier 1%

2.    Chleb żytni razowy (mąka żytnia razowa, woda, mąka żytnia pytlowa, mąka pęczniejąca (żytnia, kukurydziana), sól, drożdże)) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Jaja gotowane 37,5g

5.    Szczypiorek 1g

6.    Rzodkiewka 11.5g

7.    Owoce sezonowe 100g – śliwki

1.    Krupnik, 202g, składniki: ziemniaki 37%, woda 21%, marchew 10%, kasza jęczmienna perłowa 8%, pietruszka korzeń 7%, por 7%, seler korzeniowy 7%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pietruszka liście, pieprz czarny, lubczyk suszony, liść laurowy, ziele angielskie

2.    Ziemniaki puree, 150g, składniki: ziemniaki 93%, mleko 5%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%%

3.    Filet z miruny smażony, 117,6g, składniki: miruna mrożona 66%, olej rzepakowy uniwersalny 14%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 8%, Jaja kurze całe 7%, mąka pszenna typ 480 4%

4.    Surówka z kapusty pekińskiej, 107g, składniki: kapusta pekińska 37%, jabłko 23%, Pomarańcza 23%,  jogurt naturalny (z mleka) 16%

5.    Kompot owocowy p106 200g składniki: woda 86%, owoce 14%, cukier 1%

1.    Budyń domowy o smaku czekoladowym, 197g, składniki: mleko  75%, skrobia ziemniaczana 8%, cukier 7%, żółtka jaja kurzego 6%, masło śmietankowe (z mleka) 2%, kakao naturalne 1%

2.    Owoce sezonowe 50g – gruszka

3.    Herbatniki (mąka pszenna, mleko spożywcze) 10g

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

Poniedziałek 10.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Mleko z miodem, 200g, składniki: mleko 99%, miód pszczeli 1%

2.    Bułka żytnia (mąka żytnia, woda, gluten pszenny, drożdże, sól, olej rzepakowy, cukier) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Szynka babuni 30g

5.    Papryka czerwona 20g

6.    Kiełki rzodkiewki s 5g

7.    Owoce sezonowe 100g – jabłko

 

1.    Zupa wiejska z dodatkiem pomidorów i mięsa, 200g, składniki: ziemniaki 24%, woda 21%, marchew 10%, wieprzowina szynka surowa 9%, Kiełbasa drobiowa 9%, pomidor 8%, seler korzeniowy 5%, pietruszka korzeń 5%, papryka czerwona 5%, cebula 3%, mąka żytnia 2%, czosnek, koper ogrodowy, pietruszka liście, pieprz cayenne, pieprz czarny, lubczyk suszony, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek suszony

2.    Naleśniki z serem twarogowym, 207g, składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka) 43%, mąka pszenna 24%, mleko 14%, olej rzepakowy uniwersalny 10%, jaja kurze całe 6%, cukier 2%

3.     Jogurt naturalny (z mleka) 75g

4.    Woda z pomarańczą i miętą, 200g składniki: woda 95%, pomarańcza 4%, mięta świeża 1%

1.    Biszkopt z owocami i cukrem pudrem, 152,6g, składniki: mąka pszenna 32%, owoce sezonowe 22%, mleko 19%, jaja kurze całe 8%, masło ekstra (z mleka) 7%, rodzynki suszone 6%, cukier 6%, cukier puder 1%

2.    Kawa zbożowa na mleku, składniki: mleko  98%, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) 1%, cukier 1%

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 

Wtorek 11.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Zacierki na mleku, 200g, składniki: mleko 92%, zacierka jajeczna (mąka pszenna, jaja kurze całe) 8%

2.    Kajzerki (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, cukier, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Pasta z tuńczyka z koperkiem, 30g, składniki: tuńczyk w oleju 60%, jogurt naturalny (z mleka) 2%, koper ogrodowy 12%

5.    Ogórek kwaszony 20g

6.    Herbata z cytryną i cukrem, 200g, składniki: woda 96%, cytryna 2%, cukier 1%, herbata czarna 1%

7.    Owoce sezonowe 100g – nektarynka

1.    Zupa buraczkowa, 200g,  składniki: burak 30%, ziemniaki 27%, marchew 8%, woda 6%, por 5%, cytryna 5%, seler korzeniowy 5%, pietruszka korzeń 5%, mleko 3%, śmietana (z mleka) 3%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, cukier 1%, koper ogrodowy 1%, pietruszka liście 1%, ziele angielskie , pieprz czarny, liść laurowy

2.    Ryż mieszany, 50g składniki: ryż biały 70%, ryż pełnoziarnisty 30%

3.    Potrawka z kurczaka, 120g, składniki: mięso z piersi kurczaka bez skóry 66%, marchew 11%, groszek zielony konserwowy bez zalewy 9%, pietruszka korzeń 5%, por 2%, seler korzeniowy 2%, olej rzepakowy uniwersalny 2%, mąka pszenna 2%, pieprz czarny

4.    Kolorowa surówka, 120g składniki: pomidor 45%, papryka czerwona 18%, papryka żółta 18%, papryka zielona 9%, oliwa z oliwek 5%, cytryna 3%, bazylia suszona 2%, pieprz czarny

5.    Napar z mięty i miodu, 200g składniki: woda do picia 98%, mięta świeża 1%, miód pszczeli 1%

1.    Tosty z serem żółtym i szynką 115,5g, składniki: chleb tostowy (mąka pszenna, woda, cukier, drożdże, sól) 35%, jabłko 26%, szynka wieprzowa 17%, sos keczup 10%, ser żółty gouda (z mleka) 9%, masło śmietankowe (z mleka) 3%

2.    Herbata owocowa, 200g, składniki: woda 98%, cukier 1%, herbata owocowa 1%

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
Środa 12.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao naturalne 0,5%

2.    Bułka sznytka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Pasta z polędwicy z kurczaka, 46.2g, składniki: jaja kurze całe 54%, polędwica z piersi kurczaka 29%, majonez (gorczyca, żółtka jaj kurzych) 13%, szczypiorek 4%

5.    Ogórek 25g

6.    Papryka czerwona 17g

7.    Owoce sezonowe 100g – arbuz

1.    Zupa brokułowa, 215.5g, składniki: ziemniaki 32%, brokuły 18%, woda 18%, marchew 9%, pietruszka korzeń 6%, seler korzeniowy 6%, por 5%, mleko 2%, śmietana (z mleka) 2%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pietruszka liście, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy

2.    Ziemniaki puree, 150g, składniki: ziemniaki 93%, mleko 5%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%

3.    Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, 145g,  składniki: wieprzowina, polędwica 68%, cebula 14%, olej rzepakowy uniwersalny 14%, mąka pszenna 24%, pieprz czarny, papryka czerwona mielona , liść laurowy, ziele angielskie

4.    Surówka z salaty, pomidorów koktajlowych i papryki, 115g składniki: mix sałat 52%, pomidory koktajlowe 17%, papryka czerwona 17%, cytryna 9%, oliwa z oliwek 4%

5.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Ryż z jogurtem i owocami , 172g, składniki: jogurt naturalny (z mleka) 52%, ryż paraboiled  23%, owoce sezonowe 23% – borówka, cukier 1%

2.    Herbata rumiankowa, 200g, składniki: woda 99%, herbata rumiankowa 1%

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
Czwartek 13.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Płatki kukurydziane na mleku 2%, 216g  składniki: mleko 88%, płatki kukurydziane 12%

2.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Pasta jajeczna, 30g, składniki: jaja kurze całe 79%, majonez (gorczyca, żółtka jaj kurzych) 18%, szczypiorek 3%, pieprz czarny 0%

5.    Herbata z cytryną i cukrem, 200g, składniki: woda 96%, cytryna 2%, cukier 1%, herbata czarna 1%

6.    Owoce sezonowe 100g – morele

7.    Pomidor 20g

1.    Zupa krem z jarmużu, 200g,  składniki: ziemniaki 25%, woda 23%, jarmuż 15%, marchew 10%, kurczak tuszka 10%, seler korzeniowy 5%, pietruszka korzeń 5%, por 2%, cebula 2%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pieprz czarny, pietruszka liście

2.    Kasza owsiana z warzywami, 94.7g  składniki: kasza owsiana 44%, brokuły 20%, pomidor 20%, cebula 10%, olej rzepakowy uniwersalny 5%, czosnek, pieprz czarny

3.    Pulpety z mięsa mieszanego gotowane, 102.3g, składniki: wieprzowina łopatka 39%, wołowina pieczeń 39%, olej rzepakowy uniwersalny 8%, jaja kurze całe 7%, bułka pszenna zwykła (mąka pszenna) 6%, pieprz czarny

4.    Sos koperkowy, 20g, składniki: mąka pszenna 23%, śmietana (z mleka) 20%, mleko 20%, woda 16%, koper ogrodowy 10%, masło śmietankowe (z mleka) 10%, pieprz czarny 2%

5.    Surówka z zielonego ogórka z czerwoną cebulą,127g składniki: ogórek 79%, cebula czerwona 8%, cytryna 8%, oliwa z oliwek 4%, cukier 2%

6.    Kompot ze świeżych jabłek, 200g składniki: woda 74%, jabłko 25%, cukier 1%

1.    Kajzerki (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, cukier, sól) 37,5g  

2.    Masło ekstra (z mleka) 4g

3.    Dżem owocowy 100% owoców 13g

4.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao naturalne 0,5%

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
Piątek 14.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kawa zbożowa na mleku, składniki: mleko  98%, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) 1%, cukier 1%

2.    Bułka żytnia (mąka żytnia, woda, gluten pszenny, drożdże, sól, olej rzepakowy, cukier) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Kiełki mix 5g

5.    Szynka gotowana 25g

6.    Pomidor 20g

7.    Owoce sezonowe 100g – brzoskwinia

 

1.    Zupa grochowa z makaronem pełnoziarnistym, 200g, składniki: woda 26%, wieprzowina łopatka 15%, groch nasiona suche 15%,  makaron pełnoziarnisty bezjajeczny (mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista) 12%, marchew 10%, pietruszka korzeń 8%, por 8%, cebula 4%, seler korzeniowy 3%, pieprz czarny, lubczyk suszony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek suszony

2.    Filet z dorsza w cieście smażony, 121g , składniki: dorsz mrożony 66%, olej rzepakowy uniwersalny 14%, mąka pszenna 8%, jaja kurze całe 7%, woda 4%

3.    Ziemniaki puree, 150g, składniki: ziemniaki 93%, mleko 5%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%

4.    Surówka z kapusty białej, 135g składniki: kapusta biała 52%, marchew 22%, jabłko 15%, koper ogrodowy 4%, oliwa z oliwek 4%, cytryna 4%

5.    Kompot truskawkowy, 200g składniki: woda 89%, truskawki mrożone 10%, cukier 1%

1.    Koktajl owocowy mleczny, 210g, składniki: truskawki 49%, mleko 34%, banan 15%, cukier 2%

2.    Błyskawiczne ciasteczka owsiane własnej roboty, 91.6g, składniki: płatki owsiane 33%, jaja kurze całe 11%, jogurt naturalny (z mleka) 9%, dynia pestki 9%, słonecznik nasiona 9%, rodzynki suszone 9%, masło śmietankowe (z mleka) 9%, mąka pszenna 5%, cukier 4%, skrobia ziemniaczana 1%

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
Poniedziałek 17.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Ryż na mleku 2% tłuszczu, 200g, składniki: mleko 93%, ryż biały 7%

2.    Chleb żytni razowy (mąka żytnia razowa, woda, mąka żytnia pytlowa, mąka pęczniejąca (żytnia, kukurydziana), sól, drożdże)) 37,5g  

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Szynka wieprzowa 25g

5.    Owoce sezonowe 100g – śliwki

6.    Herbata z cytryną i cukrem, 200g, składniki: woda 96%, cytryna 2%, cukier 1%, herbata czarna 1%

7.    Pomidor 20g

8.    Roszponka warzywna 5g

1.    Zupa ogórkowa z ziemniakami, 250g, składniki: ogórek kwaszony 24%, ziemniaki 20%, woda 19%, marchew 10%, por 6%, seler korzeniowy 6%, pietruszka korzeń 6%, zacierka jajeczna  (jaja, mąka pszenna) 4%, mleko 2%, śmietana (z mleka) 2%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pietruszka liście, koper ogrodowy, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie

2.    Pancakes, 150g, składniki: mąka pszenna 34%, mleko 20%, jaja kurze całe 18%, olej rzepakowy uniwersalny 13%, naturalna woda mineralna średniozmineralizowana niskosodowa gazowana 10%, cukier 3%, proszek do pieczenia  1%, cukier z prawdziwą wanilią 1%, sól biała

3.    Mus owocowy, 65g składniki: owoce sezonowe 92%, cukier 8%

4.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Bułka sznytka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 37,5g

2.    Masło ekstra (z mleka) 4g

3.    Twarożek na słodko z tartą marchewką, 30g, składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka) 65%, marchew 32%, cukier 3%

4.    Herbata miętowa z cytryną, 200g składniki: woda 96,5%, cytryna 2%, miód pszczeli 1%, herbata miętowa 0,5%

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

Wtorek 18.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao naturalne 0,5%

2.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Polędwica sopocka 25g

5.    Pomidor 20g

6.    Szczypiorek 1g

7.    Owoce sezonowe 100g – jabłko

 

1.    Zupa z ciecierzycy, 187g,  składniki: ziemniaki 40%, ciecierzyca 16%, marchew 13%, pietruszka korzeń 8%, seler korzeniowy 8%, woda 8%, por 5%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pietruszka liście 1%, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy

2.    Kasza pęczak jęczmienny 50g

3.    Gulasz wołowy w sosie własnym, 140g,  składniki: wołowina pieczeń 57%, marchew 18%, cebula 14%, olej rzepakowy uniwersalny 7%, mąka pszenna 4%, pieprz czarny, papryka czerwona mielona, liść laurowy

4.    Fasolka szparagowa 100g

5.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Koktajl brzoskwiniowo-bananowy, 178g, składniki: mleko 39%, brzoskwinia 28%, banan 28%, cukier 5%

2.    Biszkopty (mąka pszenna, cukier, jaja, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, sól) 20g

 

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 

 

Środa 19.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Owsianka,152g, składniki: mleko 72%, woda 14%, płatki owsiane 13%

2.    Kajzerki (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, cukier, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Sałata 5g

5.    Ser żółty królewski (z mleka) 15g

6.    Papryka czerwona 17g

7.    Ogórek 17g

8.    Herbata z cytryną i cukrem, 200g, składniki: woda 96%, cytryna 2%, cukier 1%, herbata czarna 1%

9.    Szynka drobiowa 15g

Owoce sezonowe 100g – gruszka

1.    Kasza manna na rosole, 220g, składniki: woda 44%, mięso udziec z indyka 18%, kaczka tuszka 9%, marchew 9%, kasza manna (z pszenicy) 7%, pietruszka korzeń 5%, seler korzeniowy 5%, por 2%, pietruszka liście, owoc jałowca cały, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, lubczyk świeży

2.    Ziemniaki puree, 150g, składniki: ziemniaki 93%, mleko 5%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%

3.    Kotlecik drobiowy w kukurydzianej panierce smażony, 121.5g, składniki: mięso z piersi kurczaka bez skóry 65%, olej rzepakowy uniwersalny 16%, mąka kukurydziana S 8%, jaja kurze całe 7%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 4%

4.    Mini marchewki z sezamem, 88g, składniki: marchew mrożona 95%, sezam 5%

5.    Kompot z czarnej porzeczki, 200g składniki: woda 89%, porzeczki czarne 10%, cukier 1%

1.    Budyń waniliowy z musem truskawkowym, 260.5g, składniki: mleko 69%, truskawki 16%, jaja kurze całe 6%, skrobia ziemniaczana 5%, cukier 4%, cukier z prawdziwą wanilią

2.    Wafle ryżowe z nasionami chia 9g

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

Czwartek 20.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kawa zbożowa na mleku, składniki: mleko  98%, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) 1%, cukier 1%

2.    Ciabata (mąka pszenna, woda, sól, drożdże) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Pasta z tuńczyka i jajek, 30g, składniki: jaja kurze całe 59%, tuńczyk w oleju 24%, majonez (gorczyca, żółtka jaj kurzych) 17%

5.    Rzodkiewka 11.5g

6.    Owoce sezonowe 100g – nektarynka

7.    Szczypiorek 1g

1.    Barszcz ukraiński, 255.2g,  składniki: woda 30%, burak 16%, ziemniaki 16%, mięso z ud kurczaka bez skóry 12%, marchew 5%, fasola biała nasiona suche 4%, seler korzeniowy 3%, pietruszka korzeń 3%, śmietana (z mleka) 3%, por 2%, mleko 2%, cytryna 2%, czosnek 1%, majeranek suszony, pietruszka liście, pieprz czarny

2.    Pierogi z mięsem, 166.5g,  składniki: wieprzowina łopatka 60%, mąka pszenna 30%, olej rzepakowy uniwersalny 5%, cebula 4%, pieprz czarny 1%, majeranek suszony 1%

3.    Ogórek kwaszony 80g

4.    Woda z sokiem owocowym 200g, składniki: sok owocowy 50%, Woda źródlana 50%

1.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

2.    Masło ekstra (z mleka) 4g

3.    Twarożek na słodko z owocami, 47g, składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka) 53%, owoce sezonowe 45%, cukier 2%

4.    Woda z cytryną i miętą 200g, składniki: woda 97%, cytryna 1%, mięta świeża 1%, cukier 1%

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 

 

 

 

Piątek 21.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Mleko z miodem 200g, składniki: mleko 99%, miód pszczeli 1%

2.    Bułka żytnia (mąka żytnia, woda, gluten pszenny, drożdże, sól, olej rzepakowy, cukier) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Parówki z szynki 36g

5.    Sos keczup 11g

6.    Owoce sezonowe 100g – arbuz

7.    Ogórek 25g

1.    Zupa z fasolki szparagowej  245g, składniki: ziemniaki 29%, woda 25%, fasolka szparagowa 17%, marchew 10%, pietruszka korzeń 4%, por 4%, seler korzeniowy 4%, śmietana (z mleka) 3%, masło śmietankowe (z mleka) 2%, mleko 2%, pietruszka liście pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie

2.    Mix obiadowy: ryż biały, soczewica zielona, kasza bulgur  40g,  składniki: ryż biały 60%, kasza bulgur (z pszenicy) 25%, soczewica zielona, nasiona suche 15%

3.    Kotlety rybne pieczone 130g,  składniki: miruna 69%, olej rzepakowy uniwersalny 13%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 8%, jaja kurze całe 6%,  bułka pszenna zwykła (mąka pszenna) 4%, pieprz czarny

4.    Surówka z młodej kapusty kwaszonej, 126g składniki: kapusta kwaszona 49%, jabłko 24%, marchew 13%, cebula 8%, olej rzepakowy uniwersalny 5%, cukier 1%

5.    Kompot ze świeżych jabłek, 200g składniki: woda 74%, jabłko 25%, cukier 1%

1.    Ciasto marchewkowe 138g, składniki: mąka pszenna 36%, marchew 22%, jaja kurze całe 20%, olej rzepakowy uniwersalny 14%, cukier 7%, proszek do pieczenia 1%, cynamon mielony

2.    Kawa zbożowa na mleku, składniki: mleko  98%, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) 1%, cukier 1%

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
Poniedziałek 24.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Płatki kukurydziane na mleku 2%, 216g  składniki: mleko 88%, płatki kukurydziane 12%

2.    Chleb żytni razowy (mąka żytnia razowa, woda, mąka żytnia pytlowa, mąka pęczniejąca (żytnia, kukurydziana), sól, drożdże)) 37,5g  

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Pasta serowa z sardynką w pomidorach 30g, składniki: sardynka w pomidorach 70%, ser twarogowy półtłusty (z mleka) 30%

5.    Ogórek kwaszony 20g

6.    Herbata owocowa, 200g, składniki: woda 98%, cukier 1%, herbata owocowa 1%

7.    Owoce sezonowe 100g – morele

1.    Zupa kapuśniak z młodej kapusty kiszonej 196g, składniki: ziemniaki 25%, kapusta kwaszona 21%, woda 16%, marchew 10%, wieprzowina szynka surowa 8%, seler korzeniowy 5%, por 5%, pietruszka korzeń 5%, koncentrat pomidorowy 3%, pietruszka liście 1%, koper ogrodowy 1%, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy

2.    Makaron z truskawkami i twarogiem 182g, składniki: truskawki 46%, makaron bezjajeczny (mąka makaronowa pszenna) 27%, ser twarogowy półtłusty (z mleka) 27%

3.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Kajzerki (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, cukier, sól) 37,5g

2.    Masło ekstra (z mleka) 4g

3.    Ser żółty salami (z mleka) 25g

4.    Ogórek 17g

5.    Papryka czerwona 17g

6.    Rukola 5g

7.    Herbata z cytryną i miodem, 200g, składniki: woda 96%, cytryna 2%, miód pszczeli 1%, herbata czarna 1%

 

 

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 

 

 

 Wtorek 25.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao naturalne 0,5%

2.    Bułka sznytka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    szynka wieprzowa s 25g

5.    Pomidor 20g

6.    Szczypiorek 1g

7.    Owoce sezonowe 100g – brzoskwinia

1.    Zupa z brukselką 219g,  składniki: ziemniaki 32%, brukselka 19%, marchew 11%, woda 11%, seler korzeniowy 7%, pietruszka korzeń 7%, por 7%, śmietana (z mleka) 3%, mleko 2%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pietruszka liście, pieprz czarny

2.    Kopytka shreka 227g, składniki: ziemniaki 66%, mąka pszenna 18%, szpinak mrożony 11%, jaja kurze całe 5%

3.    Gulasz wieprzowy 125g,  składniki: wieprzowina szynka surowa 64%, cebula 16%, olej rzepakowy uniwersalny 16%, mąka pszenna 4%, pieprz cytrynowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie, papryka czerwona mielona

4.    Surówka z pomidorów i cebuli 115g, składniki: pomidor 87%, cebula 4%, oliwa z oliwek 4%, cytryna 4%

5.    Napar z mięty i miodu 200g składniki: woda 98%, mięta świeża 1%, miód pszczeli 1%

1.    Pana cotta truskawkowa 255g, składniki: jogurt naturalny (z mleka) 70%, truskawki 20%, cukier 8%, żelatyna 2%, cukier z prawdziwą wanilią

2.    Podpłomyki bez dodatku cukru kupiec (mąka pszenna, mleko odtłuszczone w proszku) 9g

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 Środa 26.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kasza manna na mleku, 200g, składniki: mleko 95%, kasza manna (z pszenicy) 5%

2.    Bułka żytnia (mąka żytnia, woda, gluten pszenny, drożdże, sól, olej rzepakowy, cukier) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Pasztet domowy 40.8g, składniki: mięso z ud kurczaka ze skórą 61%, wątróbka kurczaka 21%, bułka pszenna zwykła (mąka pszenna) 6%, cebula 6%, jaja kurze całe 4%, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa

5.    Herbata z kopru włoskiego 200g, składniki: woda 99%, herbata z kopru włoskiego 1%

6.    Rzodkiewka 11.5g

7.    Ogórek kwaszony 20g

8.    Owoce sezonowe 100g – śliwki

1.    Zupa kalafiorowa z ziemniakami  232g,  składniki: woda 42%, kalafior 18%, ziemniaki 13%, marchew 7%, pietruszka korzeń 4%, seler korzeniowy 4%, por 4%, śmietana (z mleka) 3%, mleko 2%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pietruszka liście, pieprz czarny, imbir mielony, gałka muszkatołowa

2.    Makaron pełnoziarnisty bezjajeczny (mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista) 45g

3.    Klopsiki w sosie pomidorowym 135g, składniki: mięso gulaszowe z indyka 59%, mleko 11%, śmietana (z mleka) 7%, koncentrat pomidorowy 30% 6%, jaja kurze całe 6%,  bułka pszenna zwykła (mąka pszenna) 5%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 5%, pieprz czarny

4.    Surówka z sałaty i rzodkiewki 64g, składniki: sałata 31%, rzodkiewka 16%, cytryna 16%, rukola 13%, roszponka warzywna 13%, oliwa z oliwek 8%, cukier 3%, pieprz czarny

5.    Kompot z owoców mieszanych, 200g składniki: woda 89%, mieszanka owocowa mrożona 10%, cukier 1%

1.    Chałka (mąka pszenna, woda, jaja, cukier, masło (z mleka), drożdże, sól) 40g

2.    Nutella bananowa 29g, składniki: banan 85%, cukier brązowy 7%, cytryna 7%, kakao naturalne  1%

3.    Mleko, 200g

4.    Syrop klonowy 4g

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
Czwartek 27.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao naturalne 0,5%

2.    Bułka sznytka (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Ser żółty gouda (z mleka) 15g

5.    Ogórek 17g

6.    Papryka czerwona 17g

7.    Owoce sezonowe 100g – jabłko

8.    Szynka wieprzowa 15g

1.    Rosół 200g, składniki: mięso udziec z indyka  35%, woda 20%, marchew 15%, kaczka tuszka 10%, pietruszka korzeń 7%, seler korzeniowy 7%, por 5%, pietruszka liście, kozieradka, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, owoc jałowca cały, lubczyk suszony

2.    Makaron dwujajeczny (mąka makaronowa pszenna, jaja) 30g

3.    Ziemniaki puree, 150g, składniki: ziemniaki 93%, mleko 5%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%

4.    Brokuły z kukurydzą, papryką, jabłkiem 107g, składniki: brokuły 47%, papryka czerwona 19%, jabłko 19%, kukurydza konserwowa 9%, majonez (gorczyca, żółtka jaj kurzych) 7%, pieprz czarny

5.    Woda z cytryną i miętą 200g, składniki: woda 97%, cytryna 1%, mięta świeża 1%, cukier 1%

6.    Filet z indyka smażony w panierce 149g, składniki: mięso z piersi indyka. bez skóry 67%, olej rzepakowy uniwersalny 17%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 10%, jaja kurze całe 6%, pieprz czarny

1.    Koktajl wieloowocowy 195g, składniki: truskawki 41%, jogurt naturalny (z mleka) 41%, brzoskwinia 10%, kiwi 5%, cukier 3%

2.    Chrupki kukurydziane 15g

UWAGA: 1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

  1. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  2. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.
Piątek 28.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Kawa zbożowa na mleku, składniki: mleko  98%, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) 1%, cukier 1%

2.    Chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Jaja gotowane 37,5g

5.    Rzodkiewka 11.5g

6.    Ogórek 17g

7.    Owoce sezonowe 100g – gruszka

 

1.    Delikatna zupa grochowa z ziemniakami 200g, składniki: ziemniaki 31%, woda 17%, szynka wieprzowa S 13%, groch nasiona suche 13%, seler korzeniowy 7%, pietruszka korzeń 7%, por 7%, cebula 2%, marchew 1%, czosnek, majeranek suszony, lubczyk świeży, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie

2.    Ziemniaki puree, 150g, składniki: ziemniaki 93%, mleko 5%, olej rzepakowy uniwersalny 1%, koper ogrodowy 1%

3.    Dorsz smażony 126g, składniki: dorsz mrożony 63%, olej rzepakowy uniwersalny 13%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 12%, jaja kurze całe 7%, mąka pszenna 4%

4.    Surówka z kapusty kiszonej 105g, składniki: kapusta kwaszona 52%, marchew 21%, jabłko 21%, oliwa z oliwek 5%, pieprz czarny

5.    Woda z pomarańczą i miętą 200g, składniki: woda 93%, pomarańcza 6%, mięta świeża 1%

1.    Koktajl shreka 170g, składniki: sok pomarańczowy 59%, banan 24%, szpinak 12%, kiwi 6%

2.    Ciasteczka owsiane 20g, składniki: mąka pszenna, płatki owsiane, mleko w proszku

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

Poniedziałek 31.08.2020
I śniadanie obiad podwieczorek

1.    Płatki owsiane na mleku, 200g, składniki: mleko 93%, płatki owsiane 7%

2.    Bułka żytnia (mąka żytnia, woda, gluten pszenny, drożdże, sól, olej rzepakowy, cukier) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Kiełbasa krakowska sucha 25g

5.    Rukola 8.5g

6.    Pomidor 20g

7.    Herbata owocowa, 200g, składniki: woda 98%, cukier 1%, herbata owocowa 1%

1.    Zupa żółta 203g, składniki: ziemniaki 28%, kalafior 10%, papryka żółta 10%, fasolka szparagowa 10%, woda 8%, marchew 8%, kukurydza konserwowa 8%, por 4%, pietruszka korzeń 4%, seler korzeniowy 4%, śmietana (z mleka) 3%, mleko 2%, cytryna 1%, masło śmietankowe (z mleka) 1%, pietruszka liście, pieprz czarny, kurkuma mielona

2.    Ziemniaki z wody z koperkiem 150g

3.    Pieczone kotlety z jajek 100g, składniki: jaja kurze całe 60%, olej rzepakowy uniwersalny 17%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) 15%, masło ekstra (z mleka) 6%, pietruszka liście 2%, pieprz czarny

4.    Surówka z sałaty lodowej  80g składniki: pomidor 49%, sałata 37%, oliwa z oliwek 6%, cytryna 6%, bazylia świeża 1%, pieprz czarny

5.    Kompot truskawkowy, 200g składniki: woda 89%, truskawki mrożone 10%, cukier 1%

1.    Kakao naturalne na mleku, 200g  składniki: mleko 98,5%, cukier 1%, kakao naturalne 0,5%

2.    Kajzerki (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, cukier, sól) 37,5g

3.    Masło ekstra (z mleka) 4g

4.    Powidła śliwkowe 10g

 

UWAGA:

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
  3. Chleb pszenno-żytni obejmuje: chleb stołeczny, chleb baltonowski, chleb zwykły.

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  Error gathering analytics data from Google: Not FoundLiczba odsłon: (ostatnie 30 dni)