Jadłospis

 

Poniedziałek, 04.05.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z szynką drobiową, ogórkiem konserwowym, papryką,
Żurawina,
Herbata owocowa.
Obiad
Kapuśniak z ziemniakami na wędzonce,
Makaron z serem i truskawkami w jogurcie,
Kompot.
Podwieczorek
Grahamka z pasztetem i ogórkiem,
Herbata z cytryną.

Wtorek, 05.05.2015
Śniadanie
Płatki orkiszowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z polędwicą sopocką, pomidorem, kiełkami słonecznika,
Herbata malinowa,
Banan.
Obiad
Zupa ogórkowa z ryżem i natką,
Pierś z kurczaka w panierce migdałowej z ziemniakami i natką,
Sałata lodowa z rukolą w sosie vinegret,
Herbata z cytryną.
Podwieczorek
Budyń na gęsto z syropem truskawkowym,
Chrupki kukurydziane,
Herbata.

Środa, 06.05.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z serem żółtym i wędliną konserwową, pomidorem, ogórkiem, szczypiorem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z serem i dżemem,
Herbata owocowa
Iii-v gr. Szwedzki stół: pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy), ser żółty, wędlina konserwowa, dżem, miód, twaróg, pomidor, ogórek, szczypior,
Jabłko.
Obiad
Zupa pieczarkowa z makaronem i natką,
Kotlet mielony ziemniakami i natką,
Marchew z selerem w sosie śmietanowym,
Ogórek z rzodkiewką w jogurcie,
Kompot.
Podwieczorek
Serek Danio,
kajzerka z masłem,
Kisiel do picia.

Czwartek, 07.05.2015
Śniadanie
Płatki orkiszowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z twarogiem, rzodkiewką i szczypiorkiem,
Herbata owocowa,
Mandarynka.
Obiad
Krupnik z koprem i ziemniakami,
Bitki wołowe z kaszą pęczak,
Surówka z pora, marchwi, jabłka,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Kawa inka.

Piątek, 08.05.2015
Śniadanie
Kasza manna na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z polędwicą drobiową, sałatą,
Pomidorem, szczypiorkiem,
Jabłko,
Herbata z cytryną.
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami i natką,
Naleśniki z serem i owocami w kisielu,
Kompot.
Podwieczorek
Budyń na gęsto z galaretką,
Wafle ryżowe,
Kawa inka.

Poniedziałek, 11.05.2015
Śniadanie
Makaron zacierki na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z krakowską podsuszaną, sałatą, ogórkiem, szczypiorkiem,
Herbata z cytryną,
Banan.
Obiad
Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką,
Schab z morelą z ziemniakami,
Sałata z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, czerwoną cebulą w sosie vinegret.
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo jasne z pastą rybną i ogórkiem,
Kawa inka na mleku.

Wtorek, 12.05.2015
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z pastą jajeczną, szczypiorkiem,
Herbata owocowa,
Jabłko.
Obiad
Żurek na wędzonce z ziemniakami,
Gulasz drobiowy z kaszą jęczmienną,
Surówka z czerwonej kapusty,
Mizeria z jogurtem,
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo jasne z miodem,
Kakao.

Środa, 13.05.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z wędliną konserwową, serem żółtym, ogórkiem, papryką, pomidorem, szczypiorkiem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z dżemem i twarogiem,
Gr. III-V szwedzki stół.
Pieczywo, masło, wędlina konserwowa, twaróg, ser żółty, dżem, miód, pomidor, ogórek, szczypiorek.
Herbata owocowa,
Jabłko.
Obiad
Kapuśniak na wędzonce,
Ryba po grecku z ziemniakami i natką,
Kompot.
Podwieczorek
Grahamka z polędwicą z indyka i kiełkami słonecznika,
Kawa inka.

Czwartek, 14.05.2015
Śniadanie
Płatki orkiszowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z szynką wieprzową, kiełkami rzodkiewki, pomidorem,
Herbata owocowa,
Owocowy sok do picia.
Obiad
Zupa jarzynowa z ryżem,
Gulasz drobiowy z kaszą jaglaną,
Sałata z pomidorem, świeżym szpinakiem, roszponką i czerwoną cebulą,
Kompot.
Podwieczorek
Chałka z masłem,
Kakao.

Piątek, 15.05.2015
Śniadanie
Kasza manna na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem,
Jabłko,
Herbata owocowa.
Obiad
Zupa zarzutka z natką,
Leniwe z bułką i masłem,
Surówka z marchwi i jabłka,
Kompot.
Podwieczorek
Kajzerka z wędliną z indyka, sałatą, rzodkiewką,
Herbata z cytryną.

Poniedziałek, 18.05.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z wędliną wieprzową, ogórkiem, szczypiorkiem,
Herbata owocowa,
Banan.
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami,
Kotlet mielony z ziemniakami i natką,
Surówka z młodej kapusty ze szczypiorem i marchwią,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Mleko.

Wtorek, 19.05.2015
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z krakowską podsuszaną, pomidorem, kiełkami rzodkiewki,
Jabłko,
Herbata.
Obiad
Zupa jarzynowa z kaszą manną,
Pierś z kurczaka w panierce z ziemniakami i natką,
Pomidor ze szczypiorem,
Mizeria,
Kompot.
Podwieczorek
Kajzerka z jogurtem ananasowym robionym na miejscu, bez konserwantów,
Herbata.

Środa, 20.05.2015
Śniadanie
Makaron zacierki na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z szynką wieprzową, ogórkiem, pomidorem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z dżemem i twarogiem,
Herbata owocowa.
III – V gr – szwedzki stół – masło, szynka wieprzowa, serek wiejski, twaróg, dżem, ser żółty, ogórek, pomidor, herbata owocowa.
Banan.
Obiad
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami,
Eskalopki z żółtym serem, ziemniakami i koprem,
Surówka z marchwi, jabłka, pora w sosie majonezowym,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Kisiel do picia.

Czwartek, 21.05.2015
Śniadanie
Makaron na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z pastą jajeczną i szczypiorkiem,
Herbata,
Owocowy sok do picia.
Obiad
Zupa pomidorowa z makaronem,
Lasagne z sosem mięsno – warzywnym z serem żółtym,
Sałata z rukolą w sosie vinegret,
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo z pastą z makreli i ogórkiem kiszonym,
Kawa inka.
Piątek, 22.05.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z szynką drobiową, sałatą i pomidorem,
Żurawina,
Herbata owocowa.
Obiad
Kapuśniak z młodej kapusty z koprem,
Ryba panierowana z ziemniakami i natką,
Sałatka z ogórka kiszonego, papryki, cebuli, kukurydzy,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto – wypiek własny,
Kakao.

Poniedziałek, 25.05.2015
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z twarogiem i brzoskwinią,
Herbata owocowa,
Pestki dyni.
Obiad
Botwinka z ziemniakami,
Udziec z indyka z kaszą jaglaną,
Pomidor z kiełkami brokuła,
Kompot.
Podwieczorek
Racuchy z jabłkiem,
Herbata z cytryną.

Wtorek, 26.05.2015
Śniadanie
Kasza manna na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z masłem, wędliną , ogórkiem, rzodkiewką,
Herbata owocowa,
Winogrono.
Obiad
Rosół z makaronem i natką,
Bitki wołowe z ziemniakami i koprem,
Surówka z młodej kapusty,
Kompot.
Podwieczorek
Sałatka wielowarzywna z kajzerką,
Herbata.

Środa, 27.05.2015
Śniadanie
Ryż na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z szynką wieprzową, ogórkiem, pomidorem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z dżemem i twarogiem,
Herbata owocowa.
III – V gr – szwedzki stół – masło, szynka domowa, serek wiejski, twaróg, dżem , ser żółty, ogórek, pomidor,
Herbata owocowa,
Owocowy sok do picia.
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem i natką,
Pierogi z kapustą i mięsem,
Marchew doprawiona chrzanem w sosie śmietanowym,
Kompot.
Podwieczorek
Wafle ryżowe,
Baton zbożowy,
Jogurt owocowy robiony na miejscu, bez konserwantów,
Herbata.

Czwartek, 28.05.2015
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z serem, rzodkiewką, szczypiorkiem,
Herbata owocowa
Ziarna słonecznika.
Obiad
Żurek na wędzonce z jajkiem,
Eskalopki drobiowe z żółtym serem i ziemniakami,
Sałata ze świeżym szpinakiem, pomidorem, czerwoną cebulą,
Kompot.
Podwieczorek
Grahamka z pastą z makreli, pomidorem, kiełkami słonecznika,
kawa inka.

Piątek, 29.05.2015
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z krakowską podsuszaną, pomidorem, kiełkami rzodkiewki,
Jabłko,
Herbata.
Obiad
Botwinka z ziemniakami,
Kotlet rybny z ziemniakami i koprem,
Sałatka z ogórka kiszonego, papryki, natki, cebuli, kukurydzy,
Kompot.
Podwieczorek
Pączek z marmoladą,
Galaretka do picia.

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106
ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)