Jadłospis

02.11.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, płatki ryżowe,

kanapka – chleb żytni, masło, polędwica sopocka, ogórek świeży,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna lub bulion, kasza jęczmienna, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk,

II danie  – makaron z truskawkami: makaron pełnoziarnisty, truskawki mrożone, jogurt naturalny,

napój – napar z mięty,

owoc – jabłko,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułki żytnie, szynka wiejska, pomidor, masło,

napójherbata owocowa.

 

 

 

 

03.11.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, kasza manna,

kanapka – chleb żytni, masło, ser twarogowy, papryka, rukola,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniak, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek;

surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

napój – kompot owocowy,

owoc – banan,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, szynka drobiowa, ogórek, masło,

napój – herbata owocowa.

 

 

06.11.2017 –  poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, płatki owsiane,

kanapka – chleb żytni, masło, szynka wiejska, papryka, ogórek,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa pomidorowa z ryżem: włoszczyzna lub bulion, sok pomidorowy, śmietana, ryż, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,

II danie – bitki wieprzowe duszone z warzywami: schab, marchewka, pietruszka, por, olej; przyprawy: słodka papryka, pieprz; kasza jęczmienna; mizeria: ogórek zielony, jogurt naturalny, przyprawy: czarny pieprz,

napój – kompot owocowy,

owoc – winogrona,

 

PODWIECZOREK

bułka z miodem i masłem; bułka żytnia, masło, miód,

napój – mleko.

 

 

 

 

07.11.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka z jajkiem –  bułka żytnia, masło, jajko na twardo, rzodkiewka; przyprawy: szczypiorek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa ogórkowa z ziemniakami: włoszczyzna, ogórek kwaszony, ziemniaki, śmietana, koper; przyprawy: pieprz czarny,

II danie – pieczone kotleciki drobiowe: mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, bułka tarta, jajko, cebula; przyprawy: pieprz biały , tymianek, ziemniaki, koper, surówka z marchwi

i jabłka: marchew, jabłko, jogurt naturalny,

napój – napar z mięty,

owoc – gruszka,

 

PODWIECZOREK

koktajl mleczny – porzeczkowo-truskawkowy: kefir, czarna porzeczka, truskawki,

bułka żytnia, masło.

 

 

08.11.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, makaron zacierki,

kanapka – bułka żytnia, masło, wędlina z kurczaka, pomidory, sałata,

napój – herbata owocowa,

 

OBIAD

zupa jarzynowa: marchew, ziemniaki, kapusta,  pietruszka, seler, fasolka szparagowa, kalafior, śmietana; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny, natka pietruszki,

II danie – szynka w sosie chrzanowym: mięso wieprzowe, olej rzepakowy ; sos: śmietana, mąka pszenna, chrzan; przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy; kasza pęczak, ogórek kwaszony,

napój – kompot owocowy,

owoc – mandarynka,

 

PODWIECZOREK

twarożek z owocami: ser twarogowy, marchewka, chleb żytni, masło,

napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

 

 

 

09.11.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna – mleko, musli owocowe,

kanapka: bułka żytnia, masło, makrela wędzona, ogórek kwaszony, rzodkiew biała,

napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – rosół z makaronem: włoszczyzna, indyk, makaron dwujajeczny, natka pietruszki, przyprawy;  lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny,

II danie – naleśniki z serem i jogurtem: mleko, mąka pszenna, mąka pszenna pełnoziarnista, jajko, ser biały, jogurt naturalny,

napój – kompot owocowy,

owoce – jabłko,

 

PODWIECZOREK

kanapka – chleb żytni, masło, szynka wiejska, ogórek ,

napój –  herbata owocowa.

 

 

10.11.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki kukurydziane,

kanapka -bułka żytnia, masło, ser żółty, papryka, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa barszcz ukraiński: włoszczyzna lub bulion, burak ćwikłowy, fasola biała, ziemniaki, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, majeranek,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju w cieście: dorsz, mąka, jaja, mleko, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kapusty: kapusta biała, marchew, koper, olej słonecznikowy, cytryna,

napój – kompot owocowy,

owoc – gruszka,

 

 PODWIECZOREK

ryż z jogurtem i owocami – ryż, jogurt naturalny, borówka mrożona,

napój: herbata owocowa.

 

 

 

 

13.11.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka – bułka z ziarnem, masło, schab pieczony, rzodkiewka, ogórek, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa koperkowa: włoszczyzna lub bulion, ziemniaki, masło, śmietana,  koper, przyprawy: pieprz czarny,

II danie  – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti, mięso mielone – wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,

napój – napar z mięty,

owoc – melon,

 

 PODWIECZOREK

placki z jabłkiem – mąka, kefir, jabłko, jajko, rodzynki, olej rzepakowy,

napój – mleko.

 

 

14.11.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, kasza manna,

kanapka – bułka sznytka, masło, ser twarogowy, papryka, roszponka,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – krem z dyni: dynia, marchew, ziemniaki, śmietana, imbir świeży, groszek ptysiowy,

II danie- pierś kurczaka duszona z warzywami: pierś z kurczaka, marchew,

seler naciowy,  cukinia, pomidor, kalarepka, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano; ryż; mizeria: ogórek świeży, jogurt naturalny, koper, sok z cytryny,

napój – mięta,

owoc – banan,

 

 PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, papryka,

napój –  herbata owocowa.

 

 

 

 

15.11.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko,  płatki owsiane,

kanapka – chleb żytni, masło, polędwica sopocka, rzodkiewka, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 OBIAD

zupa –  kapuśniak: marchew, pietruszka, kapusta biała, kapusta kiszona, cebula, ziemniaki; przyprawy: koperek, liść laurowy,

II danie – pieczeń rzymska z sosem chrzanowym: wieprzowina, jajko, bułka tarta, czosnek; przyprawy: koper, szczypiorek drobny, majeranek; masło do formy; sos: chrzan, mąka, śmietana; przyprawy: sok z cytryny, kolendra; ziemniaki, surówka: sałata, pomidor, cebula czerwona, oliwa; przyprawy: pieprz, sok z cytryny, bazylia,

owoc – pomarańcza,

napój – kompot owocowy,

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z musem truskawkowym: mleko, skrobia ziemniaczana,  jaja, truskawki mrożone, wanilia,

napój: herbata owocowa.

 

16.11.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki kukurydziane,

kanapka – bułka żytnia, masło, szynka wiejska, ogórek kwaszony, kiełki rzodkiewki,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 OBIAD

zupa – kalafiorowa: kalafior, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, natka pietruszki,

II danie – klopsiki w sosie pomidorowym: mięso drobiowe, bułka, mleko, jajko; sos: śmietana, koncentrat pomidorowy; przyprawy: keczup, pieprz czarny; kasza jaglana; surówka – mix sałat z rzodkiewką: mix sałat, rzodkiewka, oliwa, pieprz,

napój – kompot wieloowocowy,

owoc – jabłko,

 

PODWIECZOREK

kanapka – buka żytnia, masło, ser żółty, papryka,

napój – herbata owocowa.

 

 

 

 

 

17.11.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki  jęczmienne,

kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, ogórek świeży, rzodkiewka,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód ,

 

 OBIAD

zupa –  warzywna żółta: włoszczyzna lub bulion, kalafior, kukurydza konserwowa, żółta papryka, fasolka szparagowa żółta, masło, koper; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, kurkuma,

II danie – kotlet mielony z dorsza: dorsz, kasza manna, bułka tarta,  jaja, olej rzepakowy, natka pietruszki; ziemniaki, koperek; surówka z kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

napój – kompot owocowy,

owoc – mandarynka,

 

PODWIECZOREK

kasza manna z sokiem malinowym – kasza manna, mleko, sok malinowy,

napój: herbata owocowa.

 

20.11.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe ,

kanapka –  chleb żytni, masło, pasta rybna: sardynka w pomidorach, ser twarogowy półtłusty, ogórek kwaszony, kiełki rzodkiewki,

napój  – herbata z cytryną:  napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł , ziemniak, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,

II danie – kotlety mielone smażone na oleju: mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy; przyprawy: koperek; ziemniaki;  zasmażana kapusta: biała kapusta, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, mąka pszenna; przyprawy: pieprz, liść laurowy, ziele angielskie,

napój – herbata miętowa,

owoc – banan,

 

PODWIECZOREK

kanapka na ciepło – chleb tostowy graham , szynka, jabłko, ser żółty, papryka, ketchup,

napój – kawa zbożowa: mleko, kawa zbożowa.

 

 

 

 

21.11.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, makaron zacierki,

kanapka – bułka żytnia, masło, szynka drobiowa, papryka, rukola,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa jarzynowa: marchew, kapusta, pietruszka, seler, fasolka szparagowa , groszek zielony, ziemniaki, śmietana; przyprawy: natka pietruszki, lubczyk,

II danie – zapiekanka: ryż, szynka wieprzowa, cebula, marchew, seler naciowy, cukinia, koncentrat pomidorowy, ser żółty; przyprawy: zioła prowansalskie, ogórek kiszony,

napój – kompot owocowy,

owoc – gruszka,

 

PODWIECZOREK

chałka z żurawiną i masłem – chałka, żurawina, masło,

napój: kakao.

 

22.11.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki kukurydziane,

kanapka – bułka żytnia,  masło, ser żółty, pomidory, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – porowo-ziemniaczana: włoszczyzna lub bulion, por, ziemniaki, masło, śmietana, natka pietruszki; przyprawy: czosnek,

II danie – gulasz wieprzowy w sosie własnym: mięso wieprzowe, cebula, marchew, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy: natka pietruszki, liść laurowy, pieprz czarny, papryka słodka; kasza jęczmienna pęczak; ogórek kwaszony,

napój – napar z mięty,

owoc – mandarynka,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka sznytka, masło, miód,

napój – mleko.

 

 

 

23.11.2017  – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki ryżowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, szynka wiejska,  pomidor, kiełki rzodkiewki,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa – żurek z ziemniakami: włoszczyzna lub bulion, ziemniaki, zakwas, kiełbasa drobiowa, śmietana, przyprawy: majeranek, ziele angielskie,

II danie – lasagne warzywno-mięsna: makaron lasagne, włoszczyzna, mięso mielone wieprzowe, sos pomidorowy, ser żółty; przyprawy: bazylia, oregano; surówka: sałata lodowa, ogórek świeży, oliwa; przyprawy: sok z cytryny, koperek,

napój – kompot owocowy,

owoc – melon

 

 

PODWIECZOREK

deser jogurtowo -owocowy- mus: banan, truskawka mrożona,  jogurt naturalny,

bułka żytnia, masło.

 

24.11.2017 – piątek

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna- mleko, płatki owsiane,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser biały, rzodkiewka, roszponka,

napój herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna lub bulion, sok pomidorowy, śmietana, makaron, natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, bułka tarta, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

napój – napar z mięty,

owoc – jabłko,

 

PODWIECZOREK

ciasto jogurtowe,

napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

 

 

 

 

 

27.11.2017 –  poniedziałek

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki jęczmienne,

kanapka – bułka żytnia, masło, wędlina z kurczaka, pomidory, rukola,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna lub bulion, kasza jęczmienna, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk,

II danie – kotlet z piersi indyka: pierś indyka, mąka pszenna, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy, przyprawy: papryka słodka, pieprz czarny, tymianek; ziemniaki, koperek; surówka: pomidor, papryki kolorowe, oliwa, sok z cytryn, świeże listki bazylii,

owoce – mandarynka,

napój – kompot owocowy,

 

 PODWIECZOREK

polenta z bakaliami : kasza kukurydziana, mleko, masło, rodzynki, jogurt naturalny; przyprawy: cynamon, kardamon,

napój – napar z herbaty owocowej.

 

 

 

28.11.2017 – wtorek

 

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, kasza manna,

kanapka – bułka żytnia, masło, pasta jajeczna: jajko, masło; przyprawy: szczypiorek, pieprz czarny, papryka słodka, ogórek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

zupa ogórkowa z ziemniakami: włoszczyzna, ogórek kwaszony, ziemniaki, śmietana, koper; przyprawy: pieprz czarny,

II danie  – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti,

mięso mielone – pierś z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,

owoce – pomarańcza,

napój – kompot owocowy,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka żytnia, szynka wiejska, ogórek, masło,

napój – kakao: mleko, kakao, cukier/miód.

 

 

 

 

 

29.11.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, musli owocowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser twarogowy, rzodkiewka, roszponka,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – fasolowa z ziemniakami: fasola, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, przyprawy: natka pietruszki, sok z cytryny, pieprz czarny,

II danie – klopsiki w sosie musztardowym: mięso wieprzowe, bułka, mleko, jajko; sos: śmietana, musztarda; przyprawy: pieprz czarny;  kasza gryczana; surówka z selera i marchwi: seler, marchew, jabłko, jogurt naturalny,

napój – kompot wieloowocowy,

owoc – gruszka,

 

PODWIECZOREK

kanapka – bułka z ziarnem, masło, schab pieczony, papryka,

ogórek, sałata,

napój: herbata owocowa.

30.11.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, szynka wiejska, pomidor, sałata, szczypiorek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

OBIAD

zupa – selerowa z ryżem: seler korzeniowy, włoszczyzna, śmietana, masło, ryż, przyprawy: natka pietruszki, sok z cytryny, pieprz czarny,

II danie – gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym: mięso drobiowo-wieprzowe, bułka,  jajko, kapusta, śmietana, przecier pomidorowy, mąka; ziemniaki, koper,

napój – kompot wieloowocowy,

owoc – jabłko,

 

PODWIECZOREK

ciasto drożdżowe,

napój – kakao.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)