Jadłospis

Środa, 01.04.2015
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z masłem, szynką konserwową, pomidorem, szczypiorkiem,
III – V gr.- szwedzki stół: pieczywo, masło, wędlina, ser biały, dżem, miód, pomidor, szczypiorek,
Herbata.
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z żółtym serem, szynką konserwową, pomidorem, szczypiorkiem,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z serem białym i dżemem,
Herbata owocowa,
Jabłko.
Obiad
Żurek na białej kiełbasie z jajkiem,
Kotlet mielony z ziemniakami i natką,
Pomidor ze szczypiorkiem,
Surówka z czerwonej kapusty,
Kompot,
Ciasto wielkanocne.
Podwieczorek
Ryż z jabłkiem i cynamonem,
Kawa inka.

Czwartek, 02.04.2015
Śniadanie
Kasza manna na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z jajkiem, majonezem, szczypiorkiem,
Herbata owocowa.
Jabłko.
Obiad
Zupa wielowarzywna z kaszą manną,
Pierś z kurczaka panierowana z ziemniakami i natką,
Sałatka carska,
Ogórek kiszony,
Kompot.

Podwieczorek
Kanapki z pastą rybną, ogórkiem,
Herbata z cytryną.

Piątek, 03.04.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z serem żółtym, ogórkiem konserwowym, szczypiorkiem,
Żurawina,
Herbata.
Obiad
Zupa koperkowa z ziemniakami,
Kotlet rybny z ziemniakami i natką,
Surówka z kapusty z marchewką,
Kompot.
Podwieczorek
Drożdżówka z budyniem,
Kawa zbożowa.

Wtorek, 07.04.2015
Śniadanie
Kasza manna na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z polędwicą sopocką, sałatą, rzodkiewką,
Herbata malinowa,
Jabłko.
Obiad
Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką,
Spaghetti z sosem bolońskim z serem żółtym,
Sałata ze śmietaną,
Herbata z cytryną.
Podwieczorek
Kasza manna z syropem truskawkowym.
Chrupki kukurydziane,
Herbata.

Środa, 08.04.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z serem żółtym i wędliną konserwową, pomidorem, ogórkiem, kiełkami rzodkiewki,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z serem i dżemem,
Herbata owocowa
Iii-v gr. Szwedzki stół: pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy), ser żółty, wędlina konserwowa, dżem, miód, twaróg, pomidor, ogórek, kiełki rzodkiewki,
Banan.
Obiad
Zupa pieczarkowa z makaronem i natką,
Pałeczka z kurczaka z ziemniakami i natką,
Marchew z selerem w sosie śmietanowym,
Kompot.
Podwieczorek
Ciastko z ziarnem,
Serek danio,
Herbata.

Czwartek, 09.04.2015
Śniadanie
Płatki orkiszowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z twarogiem, rzodkiewką i szczypiorkiem,
Herbata owocowa,
Mandarynka.
Obiad
Kapuśniak z koprem i ziemniakami,
Bitki wołowe z kaszą jęczmienną,
Surówka z pora, marchwi, jabłka,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Kawa inka.

Piątek, 10.04.2015
Śniadanie
Płatki orkiszowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z polędwicą drobiową, sałatą,
Pomidorem, szczypiorkiem,
Jabłko,
Herbata z cytryną.
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami i natką,
Naleśniki z serem i owocami w kisielu,
Kompot.
Kompot.
Podwieczorek
Murzynek – wypiek własny,
Kawa inka.

Poniedziałek, 13.04.2015
Śniadanie
Makaron zacierki na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z krakowską podsuszaną, sałatą, rzodkiewką, szczypiorkiem,
Herbata z cytryną,
Pestki dyni.
Obiad
Rosół z makaronem i natką,
Schab z morelą z ziemniakami,
Ogórek z rzodkiewką z jogurtem,
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo jasne z pastą rybną i ogórkiem,
Kakao.

Wtorek, 14.04.2015
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z pastą jajeczną, szczypiorkiem,
Herbata owocowa,
Jabłko.
Obiad
Zupa ziemniaczana z pomidorami i natką,
Pierogi z mięsem i kapustą,
Surówka z marchwi doprawiona chrzanem,
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo jasne z miodem,
Kawa inka.

Środa, 15.04.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z wędliną konserwową, serem żółtym, ogórkiem, papryką, pomidorem, szczypiorkiem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z dżemem i twarogiem,
Gr. Iii-v szwedzki stół.
Pieczywo, masło, wędlina konserwowa, twaróg, ser żółty, dżem, miód, pomidor, ogórek, szczypiorek.
Herbata owocowa,
Jabłko.
Obiad
Kapuśniak na wędzonce,
Ryba po grecku z ziemniakami i natką,
Kompot.
Podwieczorek
Budyń na gęsto,
Wafle ryżowe,
Baton zbożowy,
Kawa inka.

Czwartek, 16.04.2015
Śniadanie
Makaron na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z szynką wieprzową, kiełkami rzodkiewki, pomidorem,
Herbata owocowa,
Banan.
Obiad
Zupa jarzynowa z ryżem,
Gulasz drobiowy z kaszą pęczak,
Sałata z pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem, czerwoną cebulą w sosie vinegret,
Kompot.
Podwieczorek
Chałka z masłem,
Kakao.

Piątek, 17.04.2015
Śniadanie
Kasza manna na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem,
Jabłko,
Herbata owocowa.
Obiad
Zupa zarzutka z natką,
Leniwe z bułką i masłem,
Surówka z marchwi i jabłka,
Kompot.
Podwieczorek
Kajzerka z wędliną z indyka, sałatą, rzodkiewką,
Herbata z cytryną.

Poniedziałek, 20.04.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z wędliną wieprzową, ogórkiem, szczypiorkiem,
Herbata owocowa,
Banan.
Obiad
Żurek z ziemniakami,
Kotlet mielony z ziemniakami i natką,
Surówka z czerwonej kapusty.
Mizeria z jogurtem,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Mleko.

Wtorek, 21.04.2015
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z krakowską podsuszaną, pomidorem, kiełkami rzodkiewki,
Jabłko,
Herbata.
Obiad
Zupa jarzynowa z kaszą manną,
Kopytka shreka z gulaszem drobiowym,
Buraczki na zimno,
Kompot.
Podwieczorek
Kajzerka z jogurtem ananasowym robionym na miejscu, bez konserwantów,
Herbata.

Środa, 22.04.2015
Śniadanie
Makaron zacierki na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z szynką wieprzową, ogórkiem, pomidorem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z dżemem i twarogiem,
Herbata owocowa.
Iii – v gr – szwedzki stół – masło, szynka wieprzowa, serek wiejski, twaróg, dżem , ser żółty, ogórek, pomidor, herbata owocowa.
Banan.
Obiad
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami,
Eskalopki z żółtym serem, ziemniakami i koprem,
Surówka z ogórka kiszonego, cebuli, papryki, natki, kukurydzy,
Kompot.
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe,
Kawa inka.

Czwartek, 23.04.2015
Śniadanie
Makaron na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z pastą jajeczną i szczypiorkiem,
Herbata,
Banan.
Obiad
Zupa pomidorowa z makaronem,
Lasagne z sosem mięsno – warzywnym z serem żółtym,
Marchewka z selerem w sosie śmietanowym,
Kompot.
Podwieczorek
Pieczywo z pastą z makreli i ogórkiem kiszonym,
Kawa inka.
Piątek, 24.04.2015
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z szynką drobiową, sałatą i pomidorem,
Żurawina,
Herbata owocowa.
Obiad
Krupnik z natką,
Makaron z serem i truskawkami w jogurcie,
Kompot.
Podwieczorek
Szarlotka – wypiek własny,
Kakao.

Poniedziałek, 27.04.2015
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z twarogiem i brzoskwinią,
Herbata owocowa,
Pestki dyni.
Obiad
Zupa zarzutka z ziemniakami,
Udziec z indyka z kaszą jaglaną,
Sałata lodowa w sosie vinegret,
Buraczki na zimno,
Kompot.
Podwieczorek
Racuchy z jabłkiem,
Herbata z cytryną.

Wtorek, 28.04.2015
Śniadanie
Kasza manna na mleku,
Pieczywo mieszane (razowe, z ziarnami, pszenne) z masłem, wędliną , ogórkiem, rzodkiewką,
Herbata owocowa,
Winogrono.
Obiad
Zupa zacierkowa z koprem,
Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami i natką,
Ogórek kiszony,
Surówka z marchwi i selera,
Kompot.
Podwieczorek
Pączek z marmoladą,
Kisiel z truskawką.

Środa, 29.04.2015 r.
Śniadanie
Ryż na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z szynką wieprzową, ogórkiem, pomidorem,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z dżemem i twarogiem,
Herbata owocowa.
Iii – v gr – szwedzki stół – masło, szynka domowa, serek wiejski, twaróg, dżem , ser żółty, ogórek, pomidor,
Herbata owocowa,
Kiwi.
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem i natką,
Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym z ziemniakami i natką,
Sałata z rzodkiewką w śmietanie,
Kompot.
Podwieczorek
Wafle ryżowe,
Baton zbożowy,
Jogurt owocowy robiony na miejscu, bez konserwantów,
Herbata.

Czwartek, 30.04.2015 r.
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku,
Pieczywo mieszane (chleb z ziarnem, jasny, razowy) z serem, rzodkiewką, szczypiorkiem,
Herbata owocowa
Ziarna słonecznika.
Obiad
Żurek na wędzonce z jajkiem,
Eskalopki drobiowe z żółtym serem i ziemniakami,
Surówka z kapusty pekińskiej,
Kompot.
Podwieczorek
Sałatka wielowarzywna z kajzerką,
Herbata.

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106
ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  Liczba odsłon: 624 (ostatnie 30 dni)