Jadłospis

 

 

02.05.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna – mleko, płatki ryżowe,

Kanapka – chleb tostowy, masło, ser żółty, ogórek św,

napój – herbata owocowa

 

OBIAD

Zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk

II danie  – makaron z truskawkami: makaron pełnoziarnisty, truskawki mrożone,

napój – napar z mięty

owoc – jabłko

 

PODWIECZOREK

Kanapka – chleb tostowy, szynka wiejska, pomidor, masło,

Napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 

4.05.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna – mleko, płatki orkiszowe,

Kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, ogórek św,

napój – herbata owocowa

 

OBIAD

Zupa – flaczki z drobiu: włoszczyzna, kurczak tuszka, natka pietruszki; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, imbir, majeranek,

II danie  – kasza jęczmienna  z sosem pieczarkowym: kasza jęczmienna;

sos: pieczarki, mleko, śmietana, masło; przyprawy: czarny pieprz;

surówka z czerwonej kapusty: kapusta czerwona , jabłko , oliwa z oliwek; przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz

napój – kompot owocowy

owoc – mandarynka

 

PODWIECZOREK

ciasto drożdżowe,

napój – kakao

 

 

 

 

 

 

 

5.05.2017 – piątek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna – mleko, kasza manna,

Kanapka – chleb żytni, masło, ser twarogowy, papryka, rukola,

napój – herbata owocowa

 

OBIAD

Zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniak, śmietana, masło;

przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek;

Surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

napój – kompot owocowy

owoc – banan

 

PODWIECZOREK

Kanapka – bułka żytnia, polędwica sopocka, ogórek, masło,

Napój – herbata owocowa

 

 

 

 

8.05.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna – mleko, płatki owsiane,

Kanapka – chleb żytni, masło, szynka wiejska, papryka, ogórek,

 napój – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna, sok pomidorowy, śmietana , makaron,

natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny

II danie – bitki wieprzowe duszone z marchewką: schab, marchewka, olej; przyprawy: tymianek; kasza pęczak; fasola szparagowa,

napój – napar z mięty

owoc: gruszka

 

PODWIECZOREK

Chałka z żurawiną i masłem; chałka, masło, żurawina,

Napój – kakao

 

 

 

 

 

9.05.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna – mleko, kasza manna,

Kanapka – bułka żytnia, masło, jajko; przyprawy: szczypiorek,

 napój – herbata owocowa

 

OBIAD

włoska zupa jarzynowa: cukinia, marchew , ziemniaki, fasolka flażolet,  seler naciowy, cebula ; przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny,

II danieklopsiki w sosie chrzanowym: mięso drobiowo-wieprzowe , bułka, mleko, jajko;

sos: śmietana,  masło, mąka pszenna , chrzan; przyprawy: pieprz czarny, tymianek, słodka papryka; kasza gryczana,

Puree z buraczków i jabłka: buraki, jabłko; przyprawy: sok z cytryną,

napój – kompot owocowy

owoc: jabłko

 

PODWIECZOREK

Deser jogurtowo-owocowy- mus truskawkowy: truskawki mrożone,

jogurt naturalny, wafle ryżowe,

Napój – kakao

 

 

10.05.2017 – środa

ŚNIADANIE

Zupa mleczna – mleko, musli owocowe,

Kanapka – bułka żytnia, masło; pasta z makreli ze szczypiorkiem: makrela , szczypiorek,

ogórek kwaszony

Napój –  herbata owocowa

 

OBIAD

Zupa – rosół z makaronem: włoszczyzna , indyk , makaron dwujajeczny,

natka pietruszki , przyprawy;  lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny,

II danie –  kotlety mielone: mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, jajko,

olej rzepakowy; przyprawy: koperek; ziemniaki: ziemniaki; surówka: ogórek, cebula czerwona,

olej słonecznikowy; przyprawy: koperek, pieprz, sok z cytryny

napój – kompot owocowy

owoce – mandarynka

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z owocami

mleko, skrobia ziemniaczana, truskawki, banan, wanilia, jaja,

napój herbata owocowa

 

 

 

11.05.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki jęczmienne,

kanapka bułka żytnia, masło, wędlina z kurczaka, pomidory, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna , cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa – porowo-ziemniaczana: włoszczyzna, por, ziemniaki, masło, śmietana, natka pietruszki; przyprawy: czosnek

II danieII danie – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti,

mięso mielone – wieprzowe, marchew, groszek zielony,

pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano

Napój – napar z mięty

Owoc -banan

 

 PODWIECZOREK

Kasza manna z sokiem malinowym – kasza manna, mleko, sok malinowy

napój: kakao- herbata owocowa

 

 

 

 

12.05.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki ryżowe,

kanapka bułka żytnia, masło, ser żółty, papryka, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 OBIAD

zupa barszcz ukraiński: włoszczyzna, burak ćwikłowy, fasola biała, ziemniaki, śmietana;

przyprawy: sok z cytryny, pieprz czarny, majeranek

II daniefilet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kwaszonej kapusty: kapusta kwaszona, marchew, jabłko, oliwa z oliwek,

Napój – kompot owocowy

Owoc -jabłko

 

 PODWIECZOREK

twarożek z owocami – ser biały, brzoskwinia, chleb żytni, masło,

napój: kakao:  mleko, kakao

 

 

 

 

15.05.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, pasta rybna z makreli: makrela, oliwa z oliwek,

szczypiorek ,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 OBIAD

zupa koperkowa: włoszczyzna, kasza manna, koper, przyprawy: pieprz czarny,

II daniegulasz z mięsa wołowego: mięso wołowe, cebula, marchew, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, przyprawy: liść laurowy, pieprz czarny, papryka;

kasza jęczmienna pęczak, surówka: sałata masłowa, pomidor, papryka, oliwa z oliwek,

sok z cytryny,

Napój – herbata owocowa

Sok owocowy

 

 PODWIECZOREK

Kanapka – bułka żytnia, masło,

Napój – koktajl shreka: szpinak, banan, kiwi, sok pomarańczowy.

 

 

 

 

16.05.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, kasza manna,

kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, papryka, rukola,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa – grochowa: włoszczyzna, groch łuskany, ziemniaki, olej słonecznikowy; przyprawy:

pieprz czarny, lubczyk, liść laurowy, majeranek,

II danie- zapiekane naleśniki z mięsno-warzywnym nadzieniem: mąka,

mleko, jajko, olej rzepakowy, mięso drobiowe, cukinia, marchew, pieczarki,

Napój – herbata owocowa

Sok owocowy

 

 PODWIECZOREK

Kanapka – bułka żytnia, masło, miód,

Napój – mleko

 

 

 

17.05.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki jęczmienne,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser twarogowy, rzodkiewka, szczypiorek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa –  kapuśniak z młodej kapusty: marchew, pietruszka, kapusta młoda

biała, cebula, ziemniaki; przyprawy: koperek, liść laurowy

II danie – pieczeń rzymska z sosem pomidorowym: wieprzowina, jajko, bułka

tarta, czosnek; przyprawy: majeranek; masło; sos: pomidory,

mąka, śmietana; kasza pęczak; przyprawy: sok z cytryny, natka pietruszki, kolendra; surówka z kalarepy: kalarepa, jabłko, orzechy, szczypior, jogurt naturalny,

owoce – gruszka

napój – kompot owocowy (200 ml)

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z owocami

mleko, skrobia ziemniaczana, truskawki, banan, wanilia, jaja,

napój herbata owocowa

 

 

18.05.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki owsiane,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser żółty, pomidor, sałata,

napój  – herbata z cytryną): napar z herbaty, cytryna , cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa – kalafiorowa: kalafior, ziemniaki , włoszczyzna, śmietana, natka pietruszki,

II danie – bitki wieprzowe duszone z marchewką: schab, marchewka,

olej; przyprawy: tymianek; kasza gryczana; przyprawy: oregano, czosnek; fasolka szparagowa: fasolka szparagowa

sok owocowy

napój – napar z mięty

 

PODWIECZOREK

kanapka z twarożkiem i rzodkiewką

chleb staropolski, twarożek: twaróg, rzodkiewka, jogurt naturalny,

napój – maślanka

 

 

 

 

19.05.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, musli owocowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, polędwica z indyka, sałata, pomidor,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód,

 

 OBIAD

Zupa – botwinka z ziemniakami: włoszczyzna , boćwina, ziemniaki,

śmietana ; przyprawy: koper

II danie – filet z dorsza smażony na oleju: dorsz, mąka, olej rzepakowy; ziemniaki, koperek; surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, jabłko, brzoskwinia, jogurt naturalny,

sok owocowy

napój – herbata owocowa

 

PODWIECZOREK

kanapka – buka żytnia, masło,

napój – koktajl mleczno- truskawkowy: kefir, truskawki świeże lub mrożone,

płatki owsiane, wiórki kokosowe,

 

 

22.05.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, kasza manna,

kanapka – bułka żytnia, masło, szynka wiejska, papryka czerwona,

ogórek świeży,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa –  pomidorowa z makaronem: włoszczyzna, sok pomidorowy, śmietana, makaron,

natka pietruszki; przyprawy: lubczyk, pieprz czarny,

II danie – klopsiki pieczone : wieprzowina, bułka, mleko, jajko; przyprawy: pieprz czarny, tymianek, cząber; ziemniaki, natka pietruszki; surówka z czerwonej kapusty: czerwona kapusta, jabłko, cebula czerwona, olej słonecznikowa; przyprawy: sok z cytryny,

napój – herbata miętowa

sok owocowy

 

PODWIECZOREK

drożdżówka 

napój – kakao: mleko, kakao,

 

 

 

 

 

23.05.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki jęczmienne,

kanapka – bułka żytnia, masło, pasta jajeczna: jajko, jogurt naturalny; przyprawy: szczypiorek, pieprz czarny, papryka słodka, ogórek świeży,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna , cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa –  koperkowa: włoszczyzna, ziemniaki, śmietana, koper, przyprawy: pieprz czarny,

II danie – letnia zapiekanka: ziemniaki, pieczarki, mięso mieszane: wołowina, wieprzowina, cebula, marchew, fasolka szparagowa, cukinia, brokuł, pomidor, ser żółty; przyprawy: rozmaryn, kolendra

napój – kompot owocowy

owoc – jabłko

 

PODWIECZOREK

Placki z rabarbarem – mąka, kefir , rabarbar, jajko , rodzynki, olej rzepakowy,

napój – mleko

 

24.05.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki ryżowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, pasta rybna: sardynka w pomidorach,

ser twarogowy półtłusty; ogórek świeży, kiełki rzodkiewki,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa –  z młodych warzyw: marchew, młoda kapusta, pietruszka, seler, fasolka szparagowa, groszek zielony, śmietana; przyprawy: natka pietruszki, lubczyk

II danie – kotlet z piersi z indyka: pierś z indyka; przyprawy: papryka słodka, pieprz czarny, tymianek; ziemniaki, koperek;

surówka: kapusta pekińska, marchew, jogurt naturalny; przyprawy: curry

napój – kompot owocowy

owoc – jabłko

 

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z owocami

mleko, skrobia ziemniaczana, truskawki, banan, wanilia, jaja,

napój herbata owocowa

 

 

 

 

25.05.2017 – czwartek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, musli owocowe,

kanapka – bułka żytnia, masło, ser twarogowy, rzodkiewka, szczypiorek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, masło, koperek; przyprawy: pieprz czarny, lubczyk

II danie – bitki wieprzowe duszone z marchewką: schab, marchewka, olej; przyprawy: tymianek; kasza pęczak; fasola szparagowa,

napój – napar z mięty

sok owocowy

 

PODWIECZOREK

chałka z żurawiną i masłem – chałka, żurawina, masło,

kiwi,

napój: kakao

 

 

26.05.2017 – piątek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, kasza manna,

Kanapka – bułka żytnia, masło, schab pieczony, ogórek świeży, rzodkiewka,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa brokułowa: włoszczyzna, brokuł, ziemniaki, śmietana, masło; przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz,

II danie – ryba po grecku: dorsz, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, olej rzepakowy; przyprawy: pieprz, sok z cytryny, ziemniaki, koperek;

surówka: sałata, papryka czerwona, ogórek, oliwa z oliwek, przyprawy: sok z cytryny, szczypiorek

napój – kompot owocowy

owoc – banan

 

PODWIECZOREK

Kanapka – bułka żytnia, polędwica sopocka, ogórek, sałata, masło,

Napój – herbata owocowa

 

 

 

 

29.05.2017 – poniedziałek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki orkiszowe,

kanapka bułka żytnia, masło, ser żółty, papryka , sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa – botwinka z ziemniakami: włoszczyzna, boćwina, ziemniaki,

śmietana; przyprawy: koper

II danie – spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti,

mięso mielone – wieprzowe, marchew, groszek zielony, pomidory, olej rzepakowy; przyprawy: bazylia, oregano,

Napój – napar z mięty

Sok owocowy

 

 

PODWIECZOREK

Kanapka – bułka żytnia, masło,

napój – koktajl shreka: szpinak, banan, kiwi, sok pomarańczowy.

 

 

 

30.05.2017 – wtorek

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki jęczmienne,

kanapka – bułka kukurydziana, masło, wędlina z kurczaka, pomidory, sałata,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna, cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa – kalafiorowa: kalafior, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana,  natka pietruszki,

II danie – kotlety mielone pieczone: mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, jajko, olej rzepakowy ; przyprawy: koperek; ziemniaki: ziemniaki; Puree z buraczków i jabłka: buraki, jabłko;

przyprawy: sok z cytryną,

napój – napar z mięty

sok owocowy

 

PODWIECZOREK

Kanapka – bułka żytnia , masło, miód,

Napój – mleko

 

 

 

 

 

31.05.2017 – środa

ŚNIADANIE

zupa mleczna  – mleko, płatki ryżowe,

Kanapka – bułka żytnia, masło, jajko, ogórek; przyprawy: szczypiorek,

napój  – herbata z cytryną: napar z herbaty, cytryna , cukier / miód

 

 OBIAD

Zupa – rosół z makaronem: włoszczyzna, indyk, makaron dwujajeczny,  natka pietruszki , przyprawy;  lubczyk, kozieradka, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny,

II daniegulasz z mięsa wołowego: mięso wołowe, cebula, marchew, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, przyprawy: liść laurowy, pieprz czarny, papryka;

kasza jęczmienna pęczak, surówka: sałata masłowa, pomidor, papryka, oliwa z oliwek,

sok z cytryny,

Napój – herbata owocowa,

Sok owocowy

 

PODWIECZOREK

Placki z rabarbarem – mąka, kefir, rabarbar, jajko, rodzynki , olej rzepakowy,

napój – mleko (200 ml)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

kontakt

Przedszkole nr 106

ul. Trocka 4
03-563 Warszawa
tel./fax: (022) 679-67-99
e-mail: sekretariat@przedszkole106.pl
 
 
 
  The administrator needs to log in and select a Google Analytics account.Liczba odsłon: (ostatnie 30 dni)